Ekhangel Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Jaki jest wasz ulubiony Quick Detailer? Szykuję się do kupna jakiegoś, ale w sumie nie wiem, czego się od nich spodziewać. Czy stosujecie je, i jak tak - jak często i w jakim celu konkretnie? Czy do usuwania drobnych zabrudzeń nie starczy po prostu szampon w atomizerze? Warto bawić się w QD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Ja lubię Poor Boy's Spray & Gloss, prosty w aplikacji i daje fajny efekt. Często używam też Black Magic Spray Detailer - niestety dostępny tylko lokalnie, w firmowym sklepie dystrybutora olejów w Koszalinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 QD+ póki co był najtrudniejszy w aplikacji, trochę mi się mazał, trzeba mało psikać, kwestia wprawy Spray & Glos fajnie się aplikuje, podoba mi się sheeting na bocznych szybach Smart Detail aplikacja bajeczna, super pachnie, fajny połysk Na pewno po raz kolejny zdecydowałabym się na SmartWaxa, chyba najbardziej za mega łatwą aplikację. Niestety zbyt mało okazji miałam do wypróbowania dwóch pierwszych. Ale również są godne polecenia. Ale do drobnych zabrudzeń? Raczej nie. Już bardziej do jednodniowego zakurzenia ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Czyli ogólnie stosujecie je po myciu? Chyba skuszę się na Smartdetaila, skoro koleżanka poleca. Też zwracałem na niego wcześniej uwagę. Myję auto szamponem Smarta, więc tym bardziej powinny się ciekawie uzupełniać. A widział ktoś kiedyś w akcji "cudowny" UQD Megsa? Cena trochę kosmiczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Extra jest FK 425. Super połysk. A po weekendzie wypowiem się o innych, nie wymienionych. Już mnie ręce swędzą :lol: I bardzo fajny jest ONR jako qd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 http://www.all4auto.pl/finish-kare-extr ... p-634.html Ju min dys? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Dokładnie. Nawet w ostrym słońcu można. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Hmm, to mam teraz dylemat: Smartdetail vs FK. A miałem jeszcze zapach do auta kupić... W każdym razie, dzięki. Będę myślał nad tymi dwoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Z tych dwóch tez bym się zastanawiał. ;) Jeden i drugi fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 7 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 To chyba trzeba brać po prostu tańszy, czyli Smarta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Smart nie jest tańszy biorąc pod uwagę ilość FK 1L Smart D to ~ 82zł 1L FK to ~ 59 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 ONR kosztuje chyba z 6 dych za amerykański litr. A qd (całkiem fajnego) można z niego zrobić na spokojnie z 10l. Ale FK wygląda lepiej. Smart też ładny. I myślę, że qd trzeba dobierać pod kątem efektu nie ceny. Nadaje ostateczny look po myciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2010 Ja używam takich: UGD Megsa - ładny zapach, dobrze się wyciera/poleruje, drogi S&W/S&G PB - super zapach, super się wyciera/poleruje, przystępny cenowo QD+ PB - super zapach, dobrze się wyciera, ale wymaga ponownego dopolerowania, przystępna cena ProDetailer CG - porównywalny do UQD Dzisiaj przetestowałem detailer Optimum i jest bardzo interesujący :) FK mam tylko próbkę i nie mogę się wypowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 8 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Pierwszy QD zakupiony. Użyłem od razu, w celu tak naprawdę ściągnięcia tygodniowego brudu z auta, który w tym tygodniu był prawie żaden, prócz kurzu - bo pogoda dopisywała cały czas. Jedno/dwa przelecenia środkiem po miejscu i potem osuszenie drugą mikrofibrą, coś a'la ONR. Muszę powiedzieć, że jestem naprawdę zadowolony - Smartdetail jest wydajny, fajnie ściąga brud i kurz, przy czym pachnie świetnie! Poza tym przy robieniu klapy bagażnika aż powiedziałem "łał", bo naprawdę wydawało mi się, że dostała niecodziennego blasku. Nie jestem pewien czy mi się tylko wydawało, czy nie... Ale jest świetnie, w każdym razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 Daje, daje ;) Nic Ci się nie wydawało ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 8 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2010 z "czystych" detailerów to mimo wszystko UQD, z takich z woskiem to smartdetail super powierzchnia i zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 9 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Jak aplikujecie QD'y? Psikacie na lakier, czy na szmatkę/aplikator, i potem wcieracie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 na lakier i wycieram mf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Ja też tak robię. Na końcówce jak szmatka już nasiąknięta, to nie psikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 9 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Ja też tak robiłem, tylko zastanowił mnie opis na etykiecie każący psikać na szmatkę, czy tam aplikator i "wcierać". To chyba lekka przesada, zważając na konsystencję tego QD (i każdego innego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Niektórzy psikają na lakier i później jeszcze na mf. Zależy jak komu wygodniej. Ja wolę tylko na lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Ja też tylko na lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 a mi przypadł do gustu detailer kocha, no i cena jest naprawdę atrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxim Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 a mi przypadł do gustu detailer kocha, no i cena jest naprawdę atrakcyjnaMalkolm i naprawdę za tą kasę QD Kocha jest dobry biorąc pod uwagę, że możesz go nakładać nie tylko na lakier, ale również na nawigację w Audi ( a to jest udręka właścicieli nowych modeli tej marki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 11 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2010 A powiedzcie na ile aplikacji starcza QD. Chodzi mi o to że jutro może podjadę i kupię Smartwaxa 150 ml bo chcę popróbować i zastanawiam się czy nie wziąść od razu 473 ml. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi