Tomasz KRK Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Tomku, a jak z właściwościami antystatycznymi tego FK? Prawda to czy bujda?Ciężko mi to jednoznacznie stwierdzić. Fizykiem nie jestem, a na oko trochę trudno ocenić czy kurz mniej siada na lakierze. Faktem jest, że po FK425 lakier nabiera super sliskosci, co w pewnym stopniu na chłopski rozum na pewno zmniejsza osiadanie kurzu. FinishKare chyba nie promowaliby produktu jako "antistatic" gdyby takich własciwosci zupełnie nie posiadał. A nawet jesli to tylko sugestia nie mająca znaczącego odbicia w rzeczywistosci, to wciąż pomaga wybrać naprawdę dobry produkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 20 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2010 Mam podobne obserwacje. I jedną uwagę: supersliskość nie gwarantuje mniejszej przyczepności (w rzeczywistości). Ale ten qd jest rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kar01 Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Jednym z moich ulubionych Quick Detailerów jest obecnie FK 425. Świetny efekt wizualny, pozostawia zabezpieczenie, łatwy w użyciu, przyjemny zapach. No i cenowo też dosć przystępny w porównaniu z konkurencyjnymi produktami z tej samej półki. Nie "marze się" na ciemnych lakierach tak jak np. wspomniany QD+ z PB. Z tego co mi wiadomo FK raczej nie zostawia własnego zabezpieczenia... I średnio kropelkuje, a przy zabezpieczonym aucie miło byłoby aby ten efekt kropelkowania jak najdłużej się utrzymywał. Dlaczego nikt nie pisze żadnych opinii o Meguiars Ultimate Quik Detailer, który jest chyba jednym z najlepszych? Zostawia własne zabezpieczenie, no i super kropelkuje. Osobiście go nie używałem, ale właśnie przymierzam się do zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 megs jest super tylko cena mniej atrakcyjna, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz KRK Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2010 Z tego co mi wiadomo FK raczej nie zostawia własnego zabezpieczenia... I średnio kropelkuje Używałeś? Z tego co mnie wiadomo zawiera żywice polimerowe ,czynniki antykorozyjne, inhibitory UV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgadzam się z malkolmem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Dobrze, że są "megsiarze" wśród nas. Widzę, że muszę zrewidować swoje sympatie :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 jeśli ktoś chętny na próbę megsa to możemy się wymienić produktami, kosztować to będzie tylko tyle co opakowanie i koszty przesyłki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi