marctwain Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Szampon z http://sklep.automagic.com.pl//product_ ... cts_id=143 Wg producenta zbalansowane ph i tak jest ma lekko powyżej 7,0 ale nie więcej niż 7,2, więc bezpieczny. Pieni się bardzo, z zimną wodą. Podczas mycia piana słabiej widoczna. Zapach bardzo delikatny. Konsystencja - gęsty. Bardzo dobry poślizg. Ok 30ml/9l. Jeden z lepiej i najszybciej spłukujących się szamponów. Szampon godny polecenia. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 A jaka jest różnica bo na zdjęciu masz C-60/R a w sklepie jest C-60. Faktycznie piany sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 R oznacza Retail series czyli opakowanie 450 ml, szampon występuje też w opakowaniu galonowym, które swoją drogą wychodzi znacznie korzystniej cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Wszystko jasne. Myślałem że jakaś różnica jest. Pozdrawiam i dziękuję za wyjaśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Wookies w akcji :mrgreen: Nawet niedrogi, jak za półlitrową bańkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRO Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Jeśli ktoś chciałbym taki szampon to polecam opakowanie 1 galon (3,8 L) za 57 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ekhangel Opublikowano 9 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2010 Faktycznie piany sporo. Piany zawsze jest sporo, jak najpierw się szampon wlewa do wiadra, a potem leje do owego wiadra wodę pod ciśnieniem. Poprawna technika mycia jest podobno odwrotna (przy czym po wlaniu szamponu wodę się miesza), ja tam nie wnikam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 10 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Ja robię zawsze tak jak przedstawiłem. Przynajmniej porządnie wymieszany. I dodam, że piany jest sporo mimo, że pistolet jest zanurzony w wodzie - inaczej ta piana wyszłaby z wiadra po wlaniu 3l. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Ja tam też zawsze szampon wlewam najpierw. Gdy zrobimy odwrotnie wydaje mi się że ciężko by było uzyskać pianę. No chyba że zostawić miejsca na wodę, i z litra dolać strzałami wtedy piana będzie. Ale to tylko zdanie laika który się uczy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 10 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2010 Kolor jakiś taki znajomy ;) Co do lania szamponu przed wodą - ja też tak robię. Przynajmniej szampon dobrze się wymiesza. A ilość piany w wiadrze zależy od tego jak kto wodę nalewa. Jak walisz Karcherem bądź mocnym strumieniem znad powierzchni to oczywiste, że się spieni. Wystarczy zanurzyć to czym się wlewa i lać pod kątem aby był mały wir w wiadrze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi