marctwain Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Szampon z http://sklep.automagic.com.pl//product_ ... cts_id=143 Wg producenta zbalansowane ph i tak jest ma lekko powyżej 7,0 ale nie więcej niż 7,2, więc bezpieczny. Pieni się bardzo, z zimną wodą. Podczas mycia piana słabiej widoczna. Zapach bardzo delikatny. Konsystencja - gęsty. Bardzo dobry poślizg. Ok 30ml/9l. Jeden z lepiej i najszybciej spłukujących się szamponów. Szampon godny polecenia. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 A jaka jest różnica bo na zdjęciu masz C-60/R a w sklepie jest C-60. Faktycznie piany sporo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRO Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 R oznacza Retail series czyli opakowanie 450 ml, szampon występuje też w opakowaniu galonowym, które swoją drogą wychodzi znacznie korzystniej cenowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Wszystko jasne. Myślałem że jakaś różnica jest. Pozdrawiam i dziękuję za wyjaśnienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Wookies w akcji :mrgreen: Nawet niedrogi, jak za półlitrową bańkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PRO Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Jeśli ktoś chciałbym taki szampon to polecam opakowanie 1 galon (3,8 L) za 57 zł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekhangel Posted October 9, 2010 Report Share Posted October 9, 2010 Faktycznie piany sporo. Piany zawsze jest sporo, jak najpierw się szampon wlewa do wiadra, a potem leje do owego wiadra wodę pod ciśnieniem. Poprawna technika mycia jest podobno odwrotna (przy czym po wlaniu szamponu wodę się miesza), ja tam nie wnikam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted October 10, 2010 Author Report Share Posted October 10, 2010 Ja robię zawsze tak jak przedstawiłem. Przynajmniej porządnie wymieszany. I dodam, że piany jest sporo mimo, że pistolet jest zanurzony w wodzie - inaczej ta piana wyszłaby z wiadra po wlaniu 3l. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Ja tam też zawsze szampon wlewam najpierw. Gdy zrobimy odwrotnie wydaje mi się że ciężko by było uzyskać pianę. No chyba że zostawić miejsca na wodę, i z litra dolać strzałami wtedy piana będzie. Ale to tylko zdanie laika który się uczy ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted October 10, 2010 Report Share Posted October 10, 2010 Kolor jakiś taki znajomy ;) Co do lania szamponu przed wodą - ja też tak robię. Przynajmniej szampon dobrze się wymiesza. A ilość piany w wiadrze zależy od tego jak kto wodę nalewa. Jak walisz Karcherem bądź mocnym strumieniem znad powierzchni to oczywiste, że się spieni. Wystarczy zanurzyć to czym się wlewa i lać pod kątem aby był mały wir w wiadrze ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts