Jump to content

Pytanie o aplikatory do opon

mar_1981

Recommended Posts

Dziś podczas czyszczenia auta założyłem na opony Brillance'a i podczas aplikacji zacząłem się zastanawiać. Nakładałem pędzelkiem z dosyć długim i miękkim włosiem bo wiadomo że opona ma jakieś rowki, wgłębienia itp. więc pędzelek wydał mi się dobrym sposobem. Czy aplikator do nakładania tego typu środków (zazwyczaj widzę czarno zielone) daję radę bo wydaje mi się że chyba ciężej się by nakładało. Oświeci mnie ktoś, lub poda kilka powodów które mnie przekonają żeby warto skusić się na zakup.

Mam taki wyprofilowany (zielono czarny) ale do nakładania go nie wykorzystuję.

Od niedawna wypróbowuję sposób właśnie z pędzelkiem. Nakładam nim Brillance'a i dopiero po nałożeniu wykorzystuję aplikator do równomiernego rozprowadzenia środka po oponie. Dopiero po takim rozprowadzeniu wygląda to wg mnie, powiedzmy, idealnie.

Nie ma co popadać w koszta - zmywaki kuchenne bądź podzielone na części gąbki do kąpieli. Możesz je nawet stosować jako jednorazówki. Ja byłem w stanie pokryć wszystkie te literki i cyferki bez najmniejszego problemu :) Pędzelka nie próbowałem :)

Ja aplikatora do opon nie myję po nałożeniu dressingu, więc nawet jak nasiąknie dużą ilością środka, to ta niewykorzystana ilość zostanie w aplikatorze, że tak powiem "na później".

Aha, no i to działa w moim przypadku, bo póki co używam tylko jednego środka do nabłyszczania opon.

Ja aplikatora do opon nie myję po nałożeniu dressingu, więc nawet jak nasiąknie dużą ilością środka, to ta niewykorzystana ilość zostanie w aplikatorze, że tak powiem "na później".

Aha, no i to działa w moim przypadku, bo póki co używam tylko jednego środka do nabłyszczania opon.

Ja robie tak samo tylko uzywam bawełnianego czy tam fibrowego ,nie pamiętam już ;)

Brillance jest moim najlepszym środkiem do opon. Bardzo lubię wygląd opony po jego aplikacji :D

Przelałem go sobie do opakowaniu po testerze Poorboys z atomizerem, pryskam na gąbkę kuchenną i wcieram w oponę.

Gąbką z czasem się niszczy - ale to kwestia napisów na oponie (Matador) i zastanawiam się nad czymś innym do nakładania - mam dedykowany do opon ale gdzieś leży / może zwykły aplikator gąbkowy by był dobry / albo gratisowa niebieska gąbka od MrCleaner (taka w kształcie 8) - trzeba będzie popróbować :geek:

Środek godny uwagi, polecam.