Tony Soprano Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Witajcie. Korzystając z warunków pogodowych w sobotę, oraz z obecności Forysia na firmie, stwierdziłem, iż go troszkę odświeżę. W ruch poszedł szampon Car Lack. Potem poszła na żółtym padzie MS pasta Insta Finish Premium Polish (okazała się być z woskiem...) Potem poszło na to FK 100 Hi Temp i po niespełna 24 godzinach wygrzewania w garażu w temperaturze 21,5 stopnia poszła druga warstwa Hi Temp. Efekt? Taki: Po I aplikacji: Po II aplikacjach: Moje spostrzeżenia? Lakier stał się tak jakby jaśniejszy, ale bardziej płaski i bez uwidocznionego ziarna w porównaniu do Colli 915, które kiedyś było na tym forysiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 W powiększeniu widać, że zrobiony przyzwoicie, lakier. Ale przy tych kolorach, moje volvo też jasne, to na zdjęciach oprócz jakiegoś blasku, to ja głębi czy "drugiego dna" nigdy nie widzę. Live, wtedy tak. Albo zdjęcia z bliska ;) A foryś służy do wożenia palet, tych co za nim stoją :?: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 18 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Foryś służy dzielnie bratowej. Wozi ją do pracy, a bratanice do przedszkola i szkoły. No i oczywiście po wizytach u mnie również wygląda. Bo tak to jak to u baby, brudny, zaniedbany, zaśmiecony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Gratulacje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Trzecia fotka w pierwszym rzędzie jest naprawdę ładna. Dobrze wyszło Przemek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRUBEER Opublikowano 18 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 fajnie się leje ten lakierek po odświeżeniu. Przemku gut dżab :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Dzieki koledzy, dzieki. Bratowa uraczyła mnie wspaniałą kolacją, gdy odebrała autko. Powiem Wam jednak szczerze, iż bardziej mi sie po Colli 915 podobał. Lał sie jeszcze bardziej Panie GruBEER, i wyszło mu więcej ziarna. No i szkło było mocniejsze. JJ., też uważam iz ta 3 w pierwszym rzedzie fotka jest the best of. Poza tym na niej widac najlepiej jakie jest szkło na srebrnym lakierze. (mimo iż niby na srebrnym nic nie widać...). Owszem, przyznam sie, brakuje tylko wyczyszczonych nadkoli, wydechu i dressingu na wszelkie tworzywa sztuczne. Wtedy to bym u Asi posiedzenie musiał od obiadu rozpocząć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Dla mnie wyszło fajnie. I wg mnie, to kwestia zdjęć - nie oddają efektu. Gratuluje Przemku :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Szynka, zgadzam się. Zdjęcia do tego były robione małpą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Fajne autko kiedyś bardzo je chciałem mieć. Tylko kolor srebrny...trochę niewdzięczny bo mało widać efekty (sam mam srebrny). Czyli wniosek że lepiej by wypadł na tym lakierze 915 od FK 100? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Mar, zdecydowanie tak. Natomiast zdecydowałem się dlatego na Hi Temp, gdyż zima idzie. Stąd też 2 jego wartwy. Jak minie zima, to wypróbuję na nim DJ Supernatural. I oczywiście, zrobię też w przyszłości test na połowie maski Hi Temp vs 915, gdyż jak pisałem Hi Temp rozjaśnił troszkę lakier, ale go spłaszczył i spowodował iz ziarno się tak nie rzuca w oczy. Czy srebrny jest niewdzięczny? Tak samo jak biały. A biały Doblo od Naleśnika po uzyciu na niej Car Lacka Nano Systematic Care zaczął wyglądać jakby go ktoś szkłem oblał, mimo iż nie miał żadnej korekty na sobie, tylko w/w Car Lacka. Stąd też śmiem twierdzić iż: 1. nasze Szanowne Forumowiczki i Szanowni Forumowicze oczy są wyczulone na wszelkie różnice na lakierze. 2. produkty z innych półek niż te zdobyte w tesco potrafią zrobić robotę nawet na tak niewdzięcznych barwach jak biała i srebrna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 1. nasze Szanowne Forumowiczki i Szanowni Forumowicze oczy są wyczulone na wszelkie różnice na lakierze. 2. produkty z innych półek niż te zdobyte w tesco potrafią zrobić robotę nawet na tak niewdzięcznych barwach jak biała i srebrna. Polać mu! ...dobrej kawki :D A Subaryna pięknie lśni, pewnie w słońcu aż ciężko by się na nią patrzyło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Muszę kupić właśnie tego FK 1000 i sprawdzić bo widzę że wielu poleca i jest zadowolonych. Ad. 1 Założyłem GP Nielsena i również widać różnice gołym okiem. Ad. 2 W Tesco byłem 2 razy w życiu...bo jest całodobowy a nam się alkohol skończył ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Bo tak to jak to u baby, brudny, zaniedbany, zaśmiecony.o wypraszam sobie :D żart ;) była już o tym rozmowa No i nie będę oryginalna, bo mi również ujęcie na tej "trzeciej" fotce podoba się najbardziej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Monika, Są baby i są osobniczki płci żeńskiej, które: a. same sobie dbaja o swoje auto kując nim potem w oczy najbliższych kolegów i całe męskie towarzystwo w nietylko pobliskim klubie szowinistycznych samochodowych świń męskich, b. proszą kogoś ze znajomych, by im zrobił porządek z samochodem c. - tę kategorie dziewczyn/kobiet bardzo lubie, choć sa to bardzo, ale to bardzo żadkie okazy - prosza kogos ze znajomych płci męskiejo to, by wypielęgnował nie tylko ich samochód Niestety, ale punkt C występuje w postaci żony/dziewczyny/ czasem kochanki. bardzo żadko w postaci koleżanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Jaki jest ten lakier? Miękki czy twardy ? Łatwo się poddaje obróbce ? Mam za tydzień też srebrne Subaru do roboty i chce wiedzieć jak się za to zabrać.Jesli orginalny lakier moze sie pojawic maly problem z pasta tzn moze sie rolowac dosc specyficzna tendencja Mitsu i Subka ogolnie banalnie latwy w obrobce latwo sie wyciaga rysy itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Seba, mi przy pierwszym podejściu pół roku temu się rolowała. A teraz to szło jak po maśle. Tylko, że ja nie starałem się robić korekty. Przeleciałem go finishem na żółtym padzie MS by pościągać ewentualne hologramy i utlenienia, a na to nałożyłem FK Hi Tempa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Seba, mi przy pierwszym podejściu pół roku temu się rolowała. A teraz to szło jak po maśle. Tylko, że ja nie starałem się robić korekty. Przeleciałem go finishem na żółtym padzie MS by pościągać ewentualne hologramy i utlenienia, a na to nałożyłem FK Hi Tempa. Wiem,ze sie rolowala bo dzowniles do mnie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 19 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Pamiętam, na ka pisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 19 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2010 Ale dziwne jest to, że na Legasiaku nic takiego miejsca nie miało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi