Bajek Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 Ostatnio zrobiłem zakupy w shineramie i jednym z nich jest - Sonus Cockpit Detailer Posiadam jasną tapicerkę oraz wykończenie (boczki drzwi, uchwyty etc) co jak łatwo się domyślić szybko się brudzi i wszystko widać. Dlatego obawiałem się, że spray może sobie nie poradzić (auto od daawna nie było czyszczone). Jednak jego działanie przeszło moje oczekiwanie. Jedno psiknięcie, przetarcie szmatką i brud znika. Niestety nie zrobiłem zdjęć przed czyszczeniem, ale efekt jest naprawdę bardzo dobry. Moja ocena piątka z plusem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 A jakoś pachnie ładnie, jaki efekt daje? Błysk, mat? ;) Mało tego sonusa u nas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted October 23, 2010 Report Share Posted October 23, 2010 A zdjęcia po czyszczeniu??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bajek Posted October 23, 2010 Author Report Share Posted October 23, 2010 Wrzucę jutro :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bajek Posted October 24, 2010 Author Report Share Posted October 24, 2010 Obiecane zdjęcia: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co Drive Posted October 5, 2011 Report Share Posted October 5, 2011 Sonus Cokpit Detailer bo o niego chodzi. Biała ciecz (mleczko) rzadki . Zapach z poczatku wydaje sie taki miętowy po chwili chemiczny niedrażniacy. Aplikowałem gąbka lekko spryskana z ori atomizera. Zbyt duża ilość na gąbce grozi lekkim rolowaniem. Aplikować ruchami kolistymi. Nadmiar lub bardziej tłustawe miejsca po aplikacji polerowałem fibra. Efekt na miękkiej górnej części deski matowy w dotyku jak atłas. Jak ja to mówie " mi sie podoba" :D Dolna część to nabłyszczający Finesse Nielsena. Nie lubie go z powodu upierdliwej aplikacji. Efekt OK. Dobrze sprawuje się na twardych ciemnych deskach typu : M-B B classe, twarde czarne porowate plastiki bagażników. Nie stosuje go na miękkich deskach : E classe , Audi jakieś starsze Hondy itp. Nie skreślam go tak zupełnie bo znajduje zastosowanie. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts