Jump to content

Sonus Cockpit Detailer

Bajek

Recommended Posts

Ostatnio zrobiłem zakupy w shineramie i jednym z nich jest - Sonus Cockpit Detailer

Dołączona grafika

Posiadam jasną tapicerkę oraz wykończenie (boczki drzwi, uchwyty etc) co jak łatwo się domyślić szybko się brudzi i wszystko widać. Dlatego obawiałem się, że spray może sobie nie poradzić (auto od daawna nie było czyszczone). Jednak jego działanie przeszło moje oczekiwanie. Jedno psiknięcie, przetarcie szmatką i brud znika. Niestety nie zrobiłem zdjęć przed czyszczeniem, ale efekt jest naprawdę bardzo dobry.

Moja ocena piątka z plusem.

• 11 months later...

Sonus Cokpit Detailer bo o niego chodzi. Biała ciecz (mleczko) rzadki . Zapach z poczatku wydaje sie taki miętowy po chwili chemiczny niedrażniacy. Aplikowałem gąbka lekko spryskana z ori atomizera. Zbyt duża ilość na gąbce grozi lekkim rolowaniem. Aplikować ruchami kolistymi. Nadmiar lub bardziej tłustawe miejsca po aplikacji polerowałem fibra. Efekt na miękkiej górnej części deski matowy w dotyku jak atłas.

Jak ja to mówie " mi sie podoba" :D

Dolna część to nabłyszczający Finesse Nielsena. Nie lubie go z powodu upierdliwej aplikacji. Efekt OK.

Dobrze sprawuje się na twardych ciemnych deskach typu : M-B B classe, twarde czarne porowate plastiki bagażników. Nie stosuje go na miękkich deskach : E classe , Audi jakieś starsze Hondy itp.

Nie skreślam go tak zupełnie bo znajduje zastosowanie. :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika