krzychu147 Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Witajcie! Mam problem i postanowiłem się was poradzić. Przymierzam się do zakupu kompletu past. Początkowo myślałem o zestawie 3m, jednak ceny są calkiem wysokie. Do zrobienia będę póki mieć granatowego peugeota 206 z 98r myty tylko na szczotach- stan lakieru zly. Poszperałem trochę po sklepach i zastanawiam sie na Deoxem1 lub Scholl S02, a do tego S17+ oraz Liquid Gold. Co mi mozecie poradzić na temat tych past? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Próbuj może z jednej stajni. Np scholla. s10, 17 i 40 zamiast LG. Chociaż s17 potrafi zakończyć . I wtedy LG jako jakieś zabezpieczenie. Chyba, że zakup LG miał inny cel. Nie wiem jakie lakiery mają francuzy, pewnie nie tak twarde jak vw. I taki zestaw powinien wystarczyć. Albo s02, 17 i 40/LG. I teraz bardziej doświadczeni niech piszą. ;) Pady masz pewnie. Futrzak pewnię sie przyda. Ja się go kiedyś bałem, ale z s17 robi robotę. szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu147 Opublikowano 30 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 tak tylko, ze nie kupuje past na 1 samochod;) mam futro ktore bylo dolaczone jak kupowalem maszyne (makita9227cb). Na wakacjach robiłem vw polo i wtedy zakupile S02, S03,S10 w mniejszych ilosciach na sprobowanie, jak na amatora wyszlo przyzwoicie. Liquid Gold mialo posluzyc jako zakkonczenia. A s17+ na czarnym waflu bedzie sie nadawac na koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 tak tylko, ze nie kupuje past na 1 samochod;) mam futro ktore bylo dolaczone jak kupowalem maszyne (makita9227cb). Na wakacjach robiłem vw polo i wtedy zakupile S02, S03,S10 w mniejszych ilosciach na sprobowanie, jak na amatora wyszlo przyzwoicie. Liquid Gold mialo posluzyc jako zakkonczenia. A s17+ na czarnym waflu bedzie sie nadawac na koniec?Wbrew ogolnemu pogladowi ze "miekie pady sluza do wykonczenia" to w ukladzie S17+ z dodoatkiem miekkiego pada wychodzi inaczej poniewaz ingeruje dosc mocno w lakier i mocno tnie rysy wiec dla malo doswiadczonej osoby moze stanowic problem tym bardziej ze powstaja wysokie temperatury podczas takowego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Jak nie na jeden to deoxa trzeba by wziąć pod uwagę. Robiłem tylko 2 na średnim i orbitalną, a Ty masz super czołg. Nie wiem jak PUG ale honda s17 na czarnym przyjęła. Sebba czy Kanar niech coś napiszą, pływają w pastach :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu147 Opublikowano 30 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 zalezy mi na dobrym efekcie mojej pracy, dlatego tez poszukuje jak najlepszego zestawienia srodkow dla moich mozliwosci finansowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 To normalne i słuszne. Pewnie jak podasz pułap cenowy to dostaniesz odpowiedź. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 zalezy mi na dobrym efekcie mojej pracy, dlatego tez poszukuje jak najlepszego zestawienia srodkow dla moich mozliwosci finansowychUwazam, ze Doxy dla poczatkujacego sa idelane mozna dlugo pracowac na jednym panelu i nie bedzie szkody pasty sa dosc tluste co ulatwia prowadzenie maszyny i doskonale odprowadzaja cieplo,dwa ze osiagniesz dobry rezultat bez wysilku D1+D2 i LG moze dzialac dobrze bo D2 zostawia male ilosci hologramow wlasciwie zerowe nawet na futrze a jesli takie beda na LG i waflowym padzie wyjdziesz z tego bardzo latwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 No to deoxy będą ok i z futrzakiem ladnie pracuja i maja ta zalete nad 3m, że nie pylą. np Futro + fast cut z 3m to zajebiste zestawienie ale ten zestaw tak brudzi i pyli, że można się powiesić, nie mówiąc już o hologramach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu147 Opublikowano 30 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 więc co ostatecznie radzicie? Jaki zestaw, aby byl ze tak powiem w miarę uniwersalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 więc co ostatecznie radzicie? Jaki zestaw, aby byl ze tak powiem w miarę uniwersalny?D1+D2 i LG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 D1+D2+LG jako zabezpieczenie i możesz fury trzaskać. Proces: - D1 z futrem - D1 padem - D2 padem - LG padem Pady dobierasz w zależności od lakieru, czasem może obejść się bez futra, zależy jakie auto i jak zniszczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu147 Opublikowano 30 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 D1+D2+LG jako zabezpieczenie i możesz fury trzaskać. Proces: - D1 z futrem - D1 padem - D2 padem - LG padem Pady dobierasz w zależności od lakieru, czasem może obejść się bez futra, zależy jakie auto i jak zniszczone. i to bedzie sie myslicie spisywalo i na takim peugeocie mega zajechanym i na np golfie II? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 tak tylko, ze nie kupuje past na 1 samochod;) mam futro ktore bylo dolaczone jak kupowalem maszyne (makita9227cb). Na wakacjach robiłem vw polo i wtedy zakupile S02, S03,S10 w mniejszych ilosciach na sprobowanie, jak na amatora wyszlo przyzwoicie. Liquid Gold mialo posluzyc jako zakkonczenia. A s17+ na czarnym waflu bedzie sie nadawac na koniec?Wbrew ogolnemu pogladowi ze "miekie pady sluza do wykonczenia" to w ukladzie S17+ z dodoatkiem miekkiego pada wychodzi inaczej poniewaz ingeruje dosc mocno w lakier i mocno tnie rysy wiec dla malo doswiadczonej osoby moze stanowic problem tym bardziej ze powstaja wysokie temperatury podczas takowego zestawu Czyli Sebastian - pracując z S17+ na miękkim padzie to: Proponujesz szybsze przejazdy po lakierze ? Czy częściej sprawdzać temperaturę panelu ? Czy psikać wodą na panel ? Czy może stosować S17+ tylko z padem średnim ? i to bedzie sie myslicie spisywalo i na takim peugeocie mega zajechanym i na np golfie II? Da radę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 tak tylko, ze nie kupuje past na 1 samochod;) mam futro ktore bylo dolaczone jak kupowalem maszyne (makita9227cb). Na wakacjach robiłem vw polo i wtedy zakupile S02, S03,S10 w mniejszych ilosciach na sprobowanie, jak na amatora wyszlo przyzwoicie. Liquid Gold mialo posluzyc jako zakkonczenia. A s17+ na czarnym waflu bedzie sie nadawac na koniec?Wbrew ogolnemu pogladowi ze "miekie pady sluza do wykonczenia" to w ukladzie S17+ z dodoatkiem miekkiego pada wychodzi inaczej poniewaz ingeruje dosc mocno w lakier i mocno tnie rysy wiec dla malo doswiadczonej osoby moze stanowic problem tym bardziej ze powstaja wysokie temperatury podczas takowego zestawu Czyli Sebastian - pracując z S17+ na miękkim padzie to: Proponujesz szybsze przejazdy po lakierze ? Czy częściej sprawdzać temperaturę panelu ? Czy psikać wodą na panel ? Czy może stosować S17+ tylko z padem średnim ? i to bedzie sie myslicie spisywalo i na takim peugeocie mega zajechanym i na np golfie II? Da radę ;)Pracowac z mniejszym naciskiem nizszymi obrotami, wode sobie odpusc nie ma sensu w tym zestawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu147 Opublikowano 30 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 tak ogladam galerie projektów i najczęściej spotykam, że pracujecie właśnie na schollu a często jest to s17+, więc nie jestem przekonany co do tego deoxa. Z schollem stycznosc juz mialem wiec tez inaczej na to patrzę. . Powiem szczerze, że teraz w głowie mam całkowity mętlik. Co jest bardziej agresywne S02 czy deox1? s17+ to taka raczej srednio scierna pasta tak? lg na wykonczenia i usunięcie hologramow rozumiem sie nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 tak ogladam galerie projektów i najczęściej spotykam, że pracujecie właśnie na schollu a często jest to s17+, więc nie jestem przekonany co do tego deoxa. Z schollem stycznosc juz mialem wiec tez inaczej na to patrzę. . Powiem szczerze, że teraz w głowie mam całkowity mętlik. Co jest bardziej agresywne S02 czy deox1? s17+ to taka raczej srednio scierna pasta tak? lg na wykonczenia i usunięcie hologramow rozumiem sie nadaje?Deox 1 jest bardziej scierny niz S02 a S17+ ma teraz status mocno sciernej , LG mozesz sciagac hologramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Krzysiek, bierz co Ci chłopaki doradzają: D1+D2 i LG D1+D2+LG jako zabezpieczenie i możesz fury trzaskać.Będziesz zadowolony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Weź to co ci proponujemy i nie mąć ;) I pamiętaj, nie ma zestawu idealnego którym zrobisz wszystko, każdy lakier i każde auto. Proponujemy ci zestaw który będzie dobrą bazą na początek. Jak się nauczysz, dojdziesz do wprawy to sam będziesz wiedział co ci najbardziej pasuje i w którą iść stronę poszukując nowych past. Osobiście pracuję na kilku systemach: 3M, Deox, Menzerna, Poorboys SSR, mam trochę Koch Chemie i jeszcze jakieś inne cuda i cały czas szukam nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu147 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 czytalem tu na forum ze deox nie zbyt pracuje w przy niskiej temperaturze. Jak sie bedzie miala sprawa z praca deoxami w polowie listopada w nieogrzewanym garazu? dam rade cos podziałać myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Każda pasta pracuje srednio w niskiej temperaturze. Garaż musowo musisz jakoś dogrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu147 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 w planach mam zrobienie miejsca,gdzie bedę mógł pracować ale to dopiero na lato, teraz trafił sie do zrobienia peugeot i obiecałem ze ogarnę to przed zimą,a garaz w ktorym będę pracować jest stosunkowo mały więc może byc problem z grzaniem bo nie ma tam zbytnio takiej możliwości;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 To będzie offtop i nijak się ma do past, a gdzies nawet jest juz temat i nieogrzewanych garażach (ktos wykasuje lub przeniesie). Miałem problem z temp. w garażu (mały blaszak "home made") w poprzednią zimę, bo miałem sporo pracy przy motocyklu. Większość ciepła ucieka przez dach, więc podkleiłem sufit styropianem (jedna paczka wystarczyla) i przynosiłem "lepszą" farelkę, wieszałem na ścianie-bo części przybywało i na podłodze już miejsca nie było. Jak mialbys nic nie robic to mozesz sprobowac z czyms takim... Gdzieś ktoś pisał że jak mu padło ogrzewanie to miał 8st. i już się robiło "tak sobie", więc dobrze by było coś wymyślić... P.S. Jako pierwszy zestaw kupiłem Deoxy i LG (tanio i działa) - i już nie offtop :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu147 Opublikowano 31 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 tam zbytnio nie ma co ocieplac wlasnie i w tym jest problem. Zrobienie garazu w miejscu, w ktorym planuje wymaga jednak troche czasu i kasy wiec poki co musze sie meczyc w innym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2010 Pracowac z mniejszym naciskiem nizszymi obrotami, wode sobie odpusc nie ma sensu w tym zestawieHhe, zapomniałem o tym napisać :oops: Dobra, dzięki Seba za info. W sumie to wole pracować na niższych obrotach 600-1200, max 1500. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi