Jump to content

Renowacja skóry Porsche 911 Turbo cabrio

Gliptone

Recommended Posts

Witajcie,

Wspólnie z NOX'em mieliśmy przyjemność popracować przy projekcie z Porsche model 911 Turbo kabriolet. Auto 4 letnie, 75tyś przebiegu. Auto trafiło w ręce nowego klienta. Celem była renowacja skóry. Uszkodzenia polegały głównie na zarysowaniach skóry i zadrapaniach. Dość męczący okazał się boczek fotela kierowcy, który oprócz uszkodzeń skóry miał pęknięcie struktury wewnętrznej. Element konstrukcji wypychał skórę, co psuło efekt wizualny.

Kolor skóry - czekoladowy. Został dorobiony na podstawie próbki skóry. Niestety, próbka była za mała. Wspólnymi siłami daliśmy jednak radę.

Zastosowane kosmetyki:

Scuff Master - środek do renowacji skóry od Gliptone.

Gliptone Cleaner GT12

Gliptone Conditioner GT11

Scuff Master ma to do siebie, że nie tylko pokrywa kolor ale także wypełnia ubytki w skórze.

Klient był bardzo zadowolony z efektów pracy.

Przeprowadzona renowacja jest trwała, Scuff Master wiąże się ze skórą.

Było to szkolenie, więc działał Nox, ja się przeważnie obijałem ;)

Foto będzie później....

• 2 weeks later...

W pierwszej chwili myślałem, że to ten kluczyk na siedzeniu był w centrum uwagi :-)

Dobrze wyszło :!:

Kluczyk był w centrum uwagi :)

Mieliśmy mało czasu, poza tym to było szkolenie.

Na sam koniec nabłyszczacz nam odrobinę przyciemnił kolor. Ale Nox profesjonalnie zadziałał.

Na warunki w jakich działaliśmy wyszło świetnie.