Jump to content

Colli 476

mar_1981

Recommended Posts

Dziś mijają równe 3 tygodnie odkąd nałożyłem 476. Raz byłem na myjni samoobsługowej.

Wosk był nakładany po delikatnym przepolerowaniu auta S17, GP Nielsena. Miałem mało czasu więc jest tylko jedna warstwa 476. Będę sukcesywnie sprawdzał ile wytrzyma to ustrojstwo.

Zdjęcia robione telefonem więc szału nie ma

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jak tylko uda mi się umyć samochód. Narazie czekam na chociażby +1*C bo boje się że poprzymarzają mi uszczelki. Powiem Ci że jest to mój pierwszy wosk i nie mam porównania ale nakładało mi się go bardzo fajnie i szybko, fajnie pachnie (przynajmniej dla mnie) a z puszki prawie nic nie znikło.

Tutaj jest zdjęcie 15 minut po założeniu tego wosku:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zdjęcia tego nie oddają ale efekt mi się podobał.

• 2 weeks later...

Wczoraj pstryknąłem zdjęcie ale znów krople nieregularne bo wjechałem do garażu i pewnie przy hamowaniu i...brud nie pomagają woskowi, ale Colli siedzi nadal i to widać a myłem samochód już 3 razy na myjce bezdotykowej. I zdjęcia telefonem robione. W Weekend będę u siebie w Pionkach to wstawię samochód do ciepłego garażu i chociaż miejscowo wyczyszczę QD i wtedy siknę wodą i dokładnie zrobię zdjęcie normalnym aparatem.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Ostatnio żałuje że nie nagrałem filmu, bo przeczyściłem trochę samochód chyba 2 tygodnie temu i woda ładnie spływała.

edit 05.06.2011.:

Zmienił się samochód ale wosk ten sam położony na Alfę teraz. Dziś jest praktycznie miesiąc od czasu gdy wosk był nałożony. Nie wiem czy będzie widać bo nagrywane telefonem ale może chociaż trochę. Samochód od czasu nałożenia wosku był umyty raz kompletnie i raz użyto QD. Pod wosk przygotowane było cleanerem Poorboy's.

BxMPrMqnyXQ

• 5 months later...