Kowe Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2010 Cześć! Prezentuje swoja pierwsza pracę tutaj :) Autko pawie nowe (5tys km) jednak wymagało punktowej renowacji lakieru. Postaram się później doszukać czego dokładnie używaliśmy :) ale przewinęły się: 3M, Diamondbrite Ultra - jako pasy polerskie + gąbki od ich producentów + własne; maszyny polerskie - Festool Shinex i Makita. Lakier - Swissvax Crystal Rock. Wnętrze - Smart, Zymol, Swissvax, Diamondbrite Fabric Protector i pewnie o połowie jeszcze zapomniałem :) Ale do rzeczy - zdjęcia. Auto przed zabiegami: Myjemy autko: Diagnozujemy lakier: Wykończenie polerowania - w sumie teraz już nie używamy ultrafiny bo dokłada dużo pracy - trzeba się postarać aby po niej posprzątać inaczej może okryć mikrorysy (ja stosuje mycie auta przy wcześniejszym zastosowaniu cleanera/zmywacza od 3Ma) Efekt pracy na tylnej klapie: Komora silnika była bardzo brudna - wszędzie wżery po jakiejś mocnej chemii, którą pewnie ktoś wcześniej myl silnik. Myślę ze tutaj dało się uzyskać lepszy efekt ale i tak wyszło niezłe. Maska po starciu wosku: Tapicerkę w tym aucie tak łatwo zabrudzić ze musieliśmy ja praktycznie wyprać. Nad podsufitka spędziłem ponad 2h. :) Efekt końcowy + detale. Jeżeli na zdjęciach znajdujecie coś dziwnego to mam wytłumaczenie :) Zrzuciłem je prosto z aparatu - program tylko zmniejszył ich rozmiar i tyle :) wiec można by pewnie gdzieś jakąś korektę zrobić, ale tak przynajmniej macie je nietknięte :) Miłego oglądania i czekam na opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zając Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Gruby statek i piękny efekt.Może nie było zbyt mocno zniszczone ale zabawa z tym samochodem była zapewne jak z jajkiem.Gratuluje takiego pacjenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Takie auto powinno wyglądać tylko tak jak wygląd teraz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Bardzo ladny kolor i efekt tez,lecz ten pojazd pieknie wyglada w bieli :) PS.Kowe twoje PW juz dziala, a patrzac na wasza strone webd to gdzies wasz lakoal juz widzialem hmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Mi się podoba, fura konkretna.. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Auto marzeń, cudowne po prostu :D super wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2010 Łukasz, z czego są boczki drzwi? Tylko rączka i "podłokietnik" są ze skóry czy całość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Łukasz. Bardzo dobra robota, piękny kolor. Rewelacyjnie wyglada po SV. Musisz powiedzieć właścicielowi co mu teraz można a co nie z tym autem ;-) Do silnika poszedł replenish? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowe Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 Gruby statek i piękny efekt.Może nie było zbyt mocno zniszczone ale zabawa z tym samochodem była zapewne jak z jajkiem.Gratuluje takiego pacjenta. Dokładnie tak. Chociaż przyznam, że miałem w swojej karierze etap "kolejna dostawa metalu" ale na szczęście chwila zwątpienia już za mna ;) Bardzo ladny kolor i efekt tez,lecz ten pojazd pieknie wyglada w bieli :) PS.Kowe twoje PW juz dziala, a patrzac na wasza strone webd to gdzies wasz lakoal juz widzialem hmmmm Biały jak dla to też bomba, szczególnie jak dorzucimy jeszcze 2 literki - MC. Lokal pewnie kojarzysz bo nie od dzisiaj jestem na rynku. Już 3 lata staram się dbać o piękno krakowskich samochodów :) Łukasz, z czego są boczki drzwi? Tylko rączka i "podłokietnik" są ze skóry czy całość?Wrzucę później jeszcze coś z wnętrza. Skóra tam zdecydowanie dominuje. Drzwi praktycznie w całości obszyte. Zastosowano rożne skóry, polakierowane na ten sam kolor. Łukasz. Bardzo dobra robota, piękny kolor. Rewelacyjnie wyglada po SV. Musisz powiedzieć właścicielowi co mu teraz można a co nie z tym autem ;-) Do silnika poszedł replenish? Replenish także, a autko miało wcześniej powłokę DB ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 A to nie bylo wczesniej DB zanim poszlo w studiopolysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 A to nie bylo wczesniej DB zanim poszlo w studiopolysku? Studio połysku to nadal DB tylko już pod swoją własną nazwą z większą ilością usług i marek ;-) edit: Łukasz. Rozumiem że Ferrarka czerwona jest następna w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowe Opublikowano 16 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2010 Łukasz, z czego są boczki drzwi? Tylko rączka i "podłokietnik" są ze skóry czy całość? Jak wypominałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 Łukasz, a tych monet na ostatni :lol: m zdjęciu to nie mogłeś już ładnie uporządkować? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowe Opublikowano 18 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2010 Łukasz, a tych monet na ostatni :lol: m zdjęciu to nie mogłeś już ładnie uporządkować? :lol: Są uporządkowane :) złote ze złotymi, srebrne ze srebrnymi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi