Marcinnelli Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Witam. Generalnie na forum za wiele się nie udzielałem- czytam sobie projekty, opinie o produktach i inne... Ale od pewnego czasu nurtuje mnie pewne pytanie- Czym jest Glinka??!! Wiem jak jej używać, jaki efekt powinienem otrzymać ale nie wiem co się tam tak na prawdę dzieje- czy zachodzi tam jakaś reakcja chemiczna, z czego jest wykonana, jaki ma ona skład chemiczny i co jest głównym jej składnikiem, jak porównać jakość produktów różnych producentów ( wiem tylko że jak się nie rozpada w rękach to jest ok) Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź na to nie dające mi spokoju pytanie ;) Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Masz tu kartę charakterystyki przykładowej glinki. Nie chce mi się szukać innych producentów. Tego akurat ostatnio przeglądałem więc szybko mi się znalazło http://www.app.com.pl/files/File/MSDS/P ... 080803.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 1 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2010 Nigdy się nad tym nie zastanawiałem ale dla mnie to masa plastyczna (bardziej lub mniej), ścierna, ale z frakcje ścierne mikrodrobne, i ma właściwości adhezyjne dla żywicy i innych przyspoin na lakierze. Stąd potrzebny lubrykant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnelli Opublikowano 2 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2010 Dzięki za specyfikacje- coś niecoś można się dowiedzieć. masa plastyczna (bardziej lub mniej), ścierna, ale z frakcje ścierne mikrodrobne, i ma właściwości adhezyjne dla żywicy i innych przyspoin na lakierze. Stąd potrzebny lubrykant. Jest to całkiem logiczne. Ale to są tylko nasze przypuszczenia. Jakby się tak stało że dowiem się dokładnie to nie omieszkam wrzucić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Podepnę się pod temat żeby nie tworzyc nowego o tej samej nazwie. Powiedzcie mi jak przechowujecie glinkę. Ja dostałem do niej takie plastikowe pudełko i leży w domu na półce. Jest jakaś temperatura zalecana albo warunki w jakich powinna ona być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Ja mam w opakowaniu foliowym (takim jak kupiłem od temachem) tylko zamknięte w woreczku foliowym. Trzymam w domu. Jak masz to pudełeczko to trzymaj tam, temperatura pokojowa i będzie ok ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Ja też tak trzymam. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Jedne leżą w pudełku, inne poprostu na wierzchu, temperatura poniżej pokojowej i wszyscy żyją.. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Moją w plastikowym pudełeczku leży sobie w pokoju(czyli temp. pokojowa :P) z innymi kosmetykami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Nawet jak zmarznie, nie powinno się nic stać. Latem leży "ochlapana" qd w folii. Można pod ciepła wodę i luz. :ymparty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi