Marcinnelli Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Witam. Generalnie na forum za wiele się nie udzielałem- czytam sobie projekty, opinie o produktach i inne... Ale od pewnego czasu nurtuje mnie pewne pytanie- Czym jest Glinka??!! Wiem jak jej używać, jaki efekt powinienem otrzymać ale nie wiem co się tam tak na prawdę dzieje- czy zachodzi tam jakaś reakcja chemiczna, z czego jest wykonana, jaki ma ona skład chemiczny i co jest głównym jej składnikiem, jak porównać jakość produktów różnych producentów ( wiem tylko że jak się nie rozpada w rękach to jest ok) Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź na to nie dające mi spokoju pytanie ;) Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Masz tu kartę charakterystyki przykładowej glinki. Nie chce mi się szukać innych producentów. Tego akurat ostatnio przeglądałem więc szybko mi się znalazło http://www.app.com.pl/files/File/MSDS/P ... 080803.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted December 1, 2010 Report Share Posted December 1, 2010 Nigdy się nad tym nie zastanawiałem ale dla mnie to masa plastyczna (bardziej lub mniej), ścierna, ale z frakcje ścierne mikrodrobne, i ma właściwości adhezyjne dla żywicy i innych przyspoin na lakierze. Stąd potrzebny lubrykant. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcinnelli Posted December 2, 2010 Author Report Share Posted December 2, 2010 Dzięki za specyfikacje- coś niecoś można się dowiedzieć. masa plastyczna (bardziej lub mniej), ścierna, ale z frakcje ścierne mikrodrobne, i ma właściwości adhezyjne dla żywicy i innych przyspoin na lakierze. Stąd potrzebny lubrykant. Jest to całkiem logiczne. Ale to są tylko nasze przypuszczenia. Jakby się tak stało że dowiem się dokładnie to nie omieszkam wrzucić ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Podepnę się pod temat żeby nie tworzyc nowego o tej samej nazwie. Powiedzcie mi jak przechowujecie glinkę. Ja dostałem do niej takie plastikowe pudełko i leży w domu na półce. Jest jakaś temperatura zalecana albo warunki w jakich powinna ona być? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynka Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Ja mam w opakowaniu foliowym (takim jak kupiłem od temachem) tylko zamknięte w woreczku foliowym. Trzymam w domu. Jak masz to pudełeczko to trzymaj tam, temperatura pokojowa i będzie ok ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Ja też tak trzymam. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Jedne leżą w pudełku, inne poprostu na wierzchu, temperatura poniżej pokojowej i wszyscy żyją.. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Moją w plastikowym pudełeczku leży sobie w pokoju(czyli temp. pokojowa :P) z innymi kosmetykami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted December 9, 2010 Report Share Posted December 9, 2010 Nawet jak zmarznie, nie powinno się nic stać. Latem leży "ochlapana" qd w folii. Można pod ciepła wodę i luz. :ymparty: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts