pyzax Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Tak sobie szukam polerki i zdecydowałem się chyba na rotacyjną. I tak czytam opinie i chyba wychodzi na to że ta by mi odpowiadała pod względem "wyposażenia" ale i przede wszystkim ceny. Rozglądałem się za budżetowymi polerkami z allegro ale nie mają stabilizacji obrotów co raczej jest ważne. i Teraz takie pytanko czy ktoś posiada i używa tej maszyny mógłby mi napisać czy warto w nią inwestować. Na W raczej pozytywne opinie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Chyba Przemek ma, albo ktoś z tej śląskiej szajki :lol: . Pewnie się odezwą ;) Ja o niej słyszałem raczej dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Czytałem dzisiaj recenzje i opinie nt. tej polerki na DW i są pozytywne. Najlepszy stosunek jakości do ceny. Oczywiście do zastosowań amatorskich, bo jak do profi to trzeba patrzeć na wyższe półki ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyzax Posted May 9, 2010 Author Report Share Posted May 9, 2010 Zdecydowanie do zastosowania amatorskiego. Będzie obsługiwała moją Madzie 626 a pierwsze szlify będę robił na Clio siostry :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 To słuszna linia postępowania :lol: Albo idź w nocy na jakiś parking z przedłużaczem i.... :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Zdecydowanie do zastosowania amatorskiego.To chyba nic lepszego w tej cenie nie kupisz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyzax Posted May 9, 2010 Author Report Share Posted May 9, 2010 Mojego lakieru szkoda a Clio mojej siostry już nic nie zaszkodzi. Zaraz po kupnie "ganiały" ją słupki po parkingu i ślady na drzwiach do tej pory są. W takim razie czekam na dostawę u Nox'a i będę zamawiał, bo reszta sprzętu już w drodze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted May 10, 2010 Report Share Posted May 10, 2010 Nadawa sie. Jest miła, sympatyczna, fajna w obsłudze. Mi bardzo odpowiada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator mikemeehow Posted May 10, 2010 Administrator Report Share Posted May 10, 2010 jeśli do zastosowania amatorskiego na początek to bym polecał prędzej kestrel das-6, nie dlatego, że akurat ją mamy na stanie, ale dlatego, że jest prostsza w obsłudze i nie są nią zrobić krzywdy lakierowi, natomiast sim180 jest dużo trudniejsza w obsłudze i polecana jest raczej to ostrego rżnięcia lakieru oczywiście :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted May 12, 2010 Report Share Posted May 12, 2010 Michał, nie siej defektywizmu po forum :mrgreen: Mam obie i tak naprawdę jak powiedział Michał, SIM 180 działa wtedy, gdy zaczynam pracę z lakierem, natomiast jak mam sobie odświeżyć lakier w Peugeocie, to do domu w Torbie Doktórskiej zabieram DAS6. Poza tym DAS6 jest uniwersalniejsza (mniejsza, poręczniejszą, wygodniejsza w obsłudze, lżejsza, i co sobie można dopisać...) niż SIM 180, którym można zrobić auto o wiele szybciej, ale trzeba miec więcej wyczucia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 A czy do DAS6 można zamontować małe pady?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Nie widzę przeciwskazań. Tylko BP w rozmiarze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 W mrcleaner znajdziesz backing plate o rozmiarze 75 mm i pady MonsterShine o rozmiarze 80mm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 muszę się zastanowić, którą wybrać. Choć i tak pewnie wezmę rotacyjną :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aro_77 Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 A czy do DAS6 można zamontować małe pady??Ja do swojego kestrela mam BP 6", 5", 4" i 3" - mysle ze zadne pady mnie nie zaskocza :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts