Jump to content

Polerka Kestrel Sim 180

Recommended Posts

Tak sobie szukam polerki i zdecydowałem się chyba na rotacyjną. I tak czytam opinie i chyba wychodzi na to że ta by mi odpowiadała pod względem "wyposażenia" ale i przede wszystkim ceny. Rozglądałem się za budżetowymi polerkami z allegro ale nie mają stabilizacji obrotów co raczej jest ważne. i Teraz takie pytanko czy ktoś posiada i używa tej maszyny mógłby mi napisać czy warto w nią inwestować. Na W raczej pozytywne opinie.

Czytałem dzisiaj recenzje i opinie nt. tej polerki na DW i są pozytywne.

Najlepszy stosunek jakości do ceny. Oczywiście do zastosowań

amatorskich, bo jak do profi to trzeba patrzeć na wyższe półki ;)

Mojego lakieru szkoda a Clio mojej siostry już nic nie zaszkodzi. Zaraz po kupnie "ganiały" ją słupki po parkingu i ślady na drzwiach do tej pory są.

W takim razie czekam na dostawę u Nox'a i będę zamawiał, bo reszta sprzętu już w drodze.

• Administrator

jeśli do zastosowania amatorskiego na początek to bym polecał prędzej kestrel das-6, nie dlatego, że akurat ją mamy na stanie, ale dlatego, że jest prostsza w obsłudze i nie są nią zrobić krzywdy lakierowi, natomiast sim180 jest dużo trudniejsza w obsłudze i polecana jest raczej to ostrego rżnięcia lakieru oczywiście :D

Michał, nie siej defektywizmu po forum :mrgreen:

Mam obie i tak naprawdę jak powiedział Michał, SIM 180 działa wtedy, gdy zaczynam pracę z lakierem, natomiast jak mam sobie odświeżyć lakier w Peugeocie, to do domu w Torbie Doktórskiej zabieram DAS6.

Poza tym DAS6 jest uniwersalniejsza (mniejsza, poręczniejszą, wygodniejsza w obsłudze, lżejsza, i co sobie można dopisać...) niż SIM 180, którym można zrobić auto o wiele szybciej, ale trzeba miec więcej wyczucia.