mar_1981 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Mam pytanko odnośnie ochrony uszczelek w zimę. Chciałem je czymś nasmarować tak by drzwi nie przymarzały i żeby ten środek nie brudził ubrań. W wątku turzola oGummi Pflege Marcin podał również glicerynę jako dobry środek do uszczelek (przetestuje). Zastanawia mnie czy użycie środka do elementów plastikowych i gumowych SmartDressing dało by coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekM Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Jakis miesiac temu przetarlem uszczelki wlasnie SmartDressingiem i jak narazie jest ok. Nie przymarzaja i maja ladny matowy wyglad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Można i dressingiem, ale u mnie najlepiej sprawdza się silikon. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Ja jakiś czas temu przetarłem plastki i uszczelki NXT Protectant'em Mega, jest o tyle fajny że utrzymuję sie przez kilka myć nawet pianą a uszczelki wyglądają jakby były cały czas mokre. Na zewnętrznych plastikach jest piękne kropelkowanie, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Myślę, że wszystko co przeznaczone jest do elementów gumowych/plastikowych będzie lepsze na uszczelkach niż pozostawienie ich gołych, bez niczego. Próbujcie, testujcie, sprawdzajcie - w tym tkwi największa zabawa.. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Uzywam do uszczelek Nielsen Brillance do opon ... ładnie się wchłania w gumę uszczelek i nie brudzi ubrań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Właśnie wróciłem z garażu i założyłem Smartdressing zobaczymy ile wytrzyma. Brillance miałem tylko samplera i już niestety się skończył. Napewno kupie go jeszcze raz i wtedy sprawdzę co lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 u mnie najlepiej sprawdza się silikon. ;)Ja również używam silikonu, niestety preparat jest w sprayu - "Moje Auto - silikon do uszczelek samochodowych" Z efektu jestem zadowolona, uszczelki są czarne, jak nowe, matowe, tyle że trzeba uważać, żeby nie napsikać na tapicerkę np. :roll: no i to jest powód dlaczego drugi raz tego nie kupię. Aktualnie zastanawiam się nad tym: http://www.autokosmetyki.pl/wĂźrth_sztyft_do_konserwacji_gumy_75_ml,p950.html lub tym: http://www.autokosmetyki.pl/sonax_sztyf ... ,p488.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Monia pierwszy link nie gada ale domyślam się że to wurth? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 trzeba skopiować sobie całość i wkleić w nowe okno, inaczej nie gada, nie wiem dlaczego coś go dzieli w połowie ;) tak, tak, to wurth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinCe Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 u mnie najlepiej sprawdza się silikon. ;)Ja również używam silikonu, niestety preparat jest w sprayu - "Moje Auto - silikon do uszczelek samochodowych" Z efektu jestem zadowolona, uszczelki są czarne, jak nowe, matowe, tyle że trzeba uważać, żeby nie napsikać na tapicerkę np. :roll: no i to jest powód dlaczego drugi raz tego nie kupię. Aktualnie zastanawiam się nad tym: http://www.autokosmetyki.pl/wĂźrth_sztyft_do_konserwacji_gumy_75_ml,p950.html lub tym: http://www.autokosmetyki.pl/sonax_sztyf ... ,p488.html skoro jesteś zadowolona z tego co masz to moze spróbuj psikać tym sprajem na jakiś aplikator i dopiero na uszczelke? mam jakiś specyfik do uszelek w spraju własnie i w komplecie jest kawałek gąbeczki :) bardzo dobrze sie tym nakłada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Ja tak własnie robię, raz po lakierze dałem i zmieniłem metodę :lol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas22 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Nie polecam Sonaxa w sztyfcie. Nie wchłania sie w uszczelki. Wziąłem go do wysmarowanie sanek. A do uszczelek polecam Silikon spray K2, a obecnie mam Nielsena do opon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Nie polecam Sonaxa w sztyfcie.Dzięki za info. Nieciekawie to wygląda na fotce. Choć znam osobę, która jest z niego zadowolona, dlatego myślałam o Sonaxie. A o aplikatorze do tego mojego nie pomyślałam ;) Chyba inaczej spojrzę następnym razem na ten spray i może się zaprzyjaźnimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 5 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Dokładnie, tak jak piszą przedmówcy psikamy na aplikator, mikrofibrę i wcieramy w uszczelki. Nie brudzimy wszystkiego w około i schodzi mniej środka. Jak pisałem w innym temacie zastosowałem na uszczelki w sierpniu glicerynę kosmetyczną z apteki. Nie ruszałem auta przez ostatni tydzień, a więc od kiedy zaczęły się mrozy. Wczoraj nie było żadnego problemu z otworzeniem drzwi. Z tym, że teraz jest już po zawodach;-) Bo za zimo na stosowanie jakichkolwiek preparatów. Optymalny czas to wrzesień, najpóźniej październik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Kupiłem i glicerynę wczoraj i zapłaciłem straszną cenę 2,06 zł za 30 ml ;) Może i za zimno już ale poczekam jakiś czak po smartdressingu i wstawię samochód do garażu w firmie - tam mam ocieplany. Wtedy da spokojnie radę. Zapomniałem wcześniej o wysmarowaniu uszczelek a miałem nauczkę po Calibrze - tam nie ma ramek w drzwiach nad szybą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecav Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Ja kupiłem uszczelkę Autolandu i wg. mnie, spisuje się znakomicie. Bardzo dobrze się nakłada i wchłania. Ma swój, wbudowany aplikator gąbkowy, dzięki któremu nie zachlapiemy preparatem innych części niż uszczelka. Podobno równie fajnym produktem jest uszczelka Turtl'a, która wykonana jest w postaci sztyftu. Niestety tego nie było w sklepach w mojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Ja używam Autolandu - spray na uszczelki, w thalii zrobiłem uszczelki i narazie dziadek mówi, że drzwi nie przymarzły, chociaż temperatura dochodziła do -15*C... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 ja używam sonaxa w sztyfcie i dziła jak trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecav Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 ja używam sonaxa w sztyfcie i dziła jak trzebaNapisz proszę, czy nie masz problemów z aplikacją? Pytam, bo było juz kilka negatywnych opinii o nim typu: twrady, trudno się rozprowadza, zostawia białą maź na uszczelce, nie wchłania się itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 ja zakupiłem w sztyfcie Turtle Waxa prawą stronę auta zrobie nim- a lewą czymś innym nie dedykowanym i zobaczymy jak się będzie sprawować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Drugi sezon Autolandu używam i zadowolony jestem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 ja używam dressingu do opon u mnie się sprawdza bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 ja używam dressingu do opon u mnie się sprawdza bardzo dobrze.Ja uważam, że preparaty do opon a uszczelek to zupełnie inne bajki ;) I brakuje tych drugich na rynku ze średniej półki :( Może latem wypróbuje do uszczelek Smartdressing Smartwaxa i Poorboy's Bold 'n Bright, bo mam oba w arsenale. Ale na zimę raczej bym się nie pokusił;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Ja do uszczelek mam aż 3 preparaty Wurth, 1Z Gummi Pflege i preparat do uszczelek Volkswagen. Wszystkie oparte sa na glicerynie, jeśli chodzi o skuteczność w zimę to najlepszy imho jest sztyft Wurth Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi