Lehto Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 kecav - aplikacja jest trochę kijowa. Masa jest dosyć twarda, najgorsze jest to, że sztyft nie ma regulacji wysuwania - takiej jak zwykły klej. Dodatkowo rozprowadza się tak sobie ale za to jest skuteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 ja używam dressingu do opon u mnie się sprawdza bardzo dobrze.Ja uważam, że preparaty do opon a uszczelek to zupełnie inne bajki ;) I brakuje tych drugich na rynku ze średniej półki :( Może latem wypróbuje do uszczelek Smartdressing Smartwaxa i Poorboy's Bold 'n Bright, bo mam oba w arsenale. Ale na zimę raczej bym się nie pokusił;-) Uszczelki są miękkie, odżywione, nie brudzą i nie przymarzają, czego chcieć więcej, zymolowego tyre'a nołożyłem i jak do tej pory mam spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 Za mną pierwszy pełny sezon zimowy po zastosowaniu gliceryny z apteki, o której pisałem w tym i w innym temacie viewtopic.php?f=14&t=520&p=10201&hilit=gliceryna#p10201 Prodkut ,,leży" na uszczelkach w moim aucie od września i chroni do dzisiaj :D Powiem tak, produkt jest rewelacyjny i nie ma sensu poszukiwać/kupować czegoś innego/droższego. Podczas mrozów nie było żadnego problemu z przymarzaniem/otwieraniem drzwi. Jest czerwiec, a u uszczelki są cały czas zakonserwowane/odżywione/miękkie/sprężyste/czarne. Tak więc ,,gliceryna apteczna";-) wspaniale chroni, konserwuje i nadaje wyglądu. Inna sprawa, że mam nie zniszczone/zadbane uszczelki, bo na pewno 2-3 razy w roku je konserwuje. W tym sezonie jeszcze ich nie ruszałem, bo po prostu nie mam czasu. Jedynym minusiem jest aplikacja, która wymaga trochę pracy;-) Do tej pory używałem gliceryny 86%, teraz ,,leci do mnie" najczystsza gliceryna kosmetyczna 99,5% :D http://www.ecospa.pl/gliceryna-kosmetyczna-p-75.html A więc powinno być jeszcze lepiej, przetestujemy, zobaczymy;-) Polecam, naprawdę warto!:-) Za tę cenę ;) :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 13 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgadza się co do gliceryny. Również we Fordzie miałem przeciągnięte nią uszczelki. Z zamarzaniem problemu nie było, a przy sprzedaży kupujący myślał że mam wymienione wszystkie uszczelki na nowe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Trochę odgrzebuje, może się komuś przyda. Konserwacja uszczelek i elementów plastikowych przy użyciu PolishAngel Honey :) Uszczelka: Plastikowy słupek: Niby do opon a daje rade na uszczelkach/plastikach 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Bardzo ładny efekt na uszczelce, przypomina mi DB Replenish :u To po przetarciu czy od razu po aplikacji? Produkt wodnisty czy bardziej tłusty? Escimo, i to guma i to guma, musi dawać radę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Efekt zaraz po aplikacji. Po przetarciu wpada w większy mat. Produkt tłusty i baaaaardzo gęsty. Nie zauważyłem żeby brudził, a po spotkaniu z szybą, megsowym glass cleanerem z niej ładnie schodzi a na uszczelce zostaje. Ale produkt ma jeden mały minus - cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 3 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2012 mnie bardziej interesuje wytrzymałość tego siuwaxa :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 mnie bardziej interesuje wytrzymałość tego siuwaxa :) Wytrzymałościowy test będzie przełożony na później, auto stoi i czeka na klepanie i malowanie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi