Rise and Shine Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Witam, Chciałbym Wam przedstawić nasz wykonany już kawałek czasu temu projekt, który co niektórzy mogą pamiętać z innego forum :geek: Mercedes W126 SEC 560 1989r pojemność 5,6 litra - z katalizatorem, moc 280 koni mechanicznych Samochód należący do forumowicza Martinezzg, poddany został kompleksowej korekcji, czyszczeniu i konserwacji. Wieloetapowej korekty dokonaliśmy w oparciu o pady 3M wraz pastami 3M i Poorboys. Kombinacji było wiele, lakier jest jednym z twardszych z jakimi miałem okazję pracować. Lakier został zabezpieczony dwoma warstwami wosku RaceGlaze 55, felgi Poorboy's Wheel Sealant a opony pokryte FK Top Kote Tire Dressing. Skórzane fotele zostały oczyszczone i zabezpieczone zestawem Colourlock. Po przygodach w warsztatach, gdzie to cudo spędziło ostatnich kilka miesięcy, doszło niestety kilka nowych defektów i skaz które opiszę przy zdjęciach. Nieco ponad dwudziestoletni lakier był już zmęczony życiem - utleniony, pełen kolistych zarysowań i kilkanaście drobnych przetarć których część udało nam się usunąć. W dodatku prawa strona nosiła ślady nieudolnej polerki, co zostało oczywiście skorygowane. Samochód daje po sobie poznać że należy do pasjonata, bardzo się cieszę że udało nam się przywrócić go do dawnego blasku, by pielęgnacja dawała jeszcze więcej radości :good: Czas pracy: 25 godzin - dwie osoby ZDJĘCIA: R222 Total Auto Wash w akcji Ślady po taśmie klejącej pozostawione przez lakiernika (niedawno naniesiono drobne poprawki na klapie bagażnika) Glinkowanie - zajęło dwukrotnie tyle czasu ile powinno - na całym samochodzie występował niebieski nalot, prawdopodobnie pozostałości z postoju w zakładzie lakierniczym. Lakier był niesamowicie szorstki. Użyta glinka - RaceGlaze. Stan lakieru po oczyszczeniu Maszyny w ruch :ad: http://a.imageshack.us/img843/4396/96619065.jpg] Na całość poszedł wosk RaceGlaze 55 wraz z dedykowanym cleanerem Felgi i opony dopieszczone środkami Brilliant Polish i 3M a następnie zabezpieczone sealantem PB i dressingiem FK Top Kote. Fotele wyczyszczone i zakonserwowane zestawem ColourLock - lewa strona już wyczyszczona czeka na LV Protector, usunięty wszelki brud i tłusty nalot. To "siedziało" w podkłokietniku 50/50 wyczyszczonego i pokrytego dressingiem kokpitu Odkurzone wykładziny i dywaniki, zaaplikowaliśmy zapach "Leather" z palety PB EFEKT? Pozdrawiamy, Rise & Shine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 I praca i auto czad ^:)^ :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_gti Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Jak to się mówi - popis umiejętności na najwyższym poziomie! Bardzo ładnie pozdro chłopaki :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biały Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Piękny Merol i profi robota :ymapplause: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 No chłopaki, piękny "lot" praca jest bardzo profesjonalnie zrobiona, zdjęcia rewelacja. Auto teraz zachwyca wyglądem każdego miłośnika meroli. Jako iż bardzo dawno temu miałem identyczną furę to tak jakoś mi się przyjemnie zrobiło patrząc na to auto, a szczególnie jak jest takie błyszczące. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Super relacja Panowie ;) EFEKT?no ba... :u Mam nawet ulubione zdjęcie z tego projektu ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Nie żebym sie czepiał jak to mówią :lol: ale panie Adamie- kratki nawiewów widać... :-B chyba, ze nie te okulary mam. To szczegół, ale detailing to szczególarstwo. :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Pelna perfekcja Panowie , wiecej takich projektow i auta bo to sa rodzynki \:D/ \:D/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 SEC :D pięknie wyszło :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Jestem na tak :-bd Jeśli się nie mylę to taki Mercedes 'grał' w Świadku koronnym, hm? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Dokładnie, też mi się skojarzył i jeszcze w serialu "Odwróceni" :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rise and Shine Posted December 13, 2010 Author Report Share Posted December 13, 2010 Nie żebym sie czepiał jak to mówią :lol: ale panie Adamie- kratki nawiewów widać... :-B chyba, ze nie te okulary mam. To szczegół, ale detailing to szczególarstwo. :u Konstruktywna krytyka jest zawsze mile widziana - nawiewy były przedmuchiwane sprężonym powietrzem oraz czyszczone pędzelkami, nie podejmowaliśmy się demontażu by dobrać się do nich jeszcze bardziej "dogłębnie". W połączeniu z bezlitosnym światłem lampy błyskowej, resztki zanieczyszczeń niestety się ukazały. Widzę jednak że projekt się spodobał, skoro po pierwszym komentarzu wciąż spoglądałeś z taką uwagą na zdjęcia ;) Shifty - Bardzo miło nam to słyszeć, zwłaszcza od byłego właściciela takiej ślicznotki :) Świetny samochód, naprawdę miło wspominam tę pracę. Monika - Dzięki :) Ulubione zdjęcie? Trochę ich jeszcze mam w zanadrzu, może coś dorzucę na życzenie ;) Dziękujemy wszystkim za miłe słowa, prezentować Wam nasze prace to czysta przyjemność ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Fajnie :) , tak myślałem, że to lampa wyciągnęła :u Niestety rentgen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Monika - Dzięki :) Ulubione zdjęcie? Trochę ich jeszcze mam w zanadrzu, może coś dorzucę na życzenie ;)to zdjęcie mi się podoba :f z tymi załamaniami na karoserii ;) a na życzenie to, jakbyś kiedyś pamiętał o fotce z polerowania czegoś chromowanego albo ze stali nierdzewnej przy pomocy jakiegoś środka z serii Brilliant Polishes, bo pamiętam jak w Mercedesie W220 go używaliście :mrgreen: ale to tak przy okazji ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanar Posted December 13, 2010 Report Share Posted December 13, 2010 Najbardziej mi się podobają dywany, klasa Panowie. Cała reszta też gitesowa :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehto Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 ło panie - scenka opada rewelka, a dywaniki genialne :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted December 14, 2010 Report Share Posted December 14, 2010 Autko, które swoją wielkością, szykiem i elegancją doprowadza mnie do westchnień :ymsigh: Fajnie móc pracować, przy takiej gablocie, świetna robota :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rise and Shine Posted December 14, 2010 Author Report Share Posted December 14, 2010 Najbardziej mi się podobają dywany, klasa Panowie. Cała reszta też gitesowa :u Dzięki bardzo! Jak chodzi o dywany, bierzemy przykład z najlepszych ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zając Posted December 15, 2010 Report Share Posted December 15, 2010 Ślicznotka :) Nic dodac nic ując.Perfekcyjna robota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts