jacek_gti Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witam, wczoraj umyłem auto na myjni proszkiem, następnie na podjeździe metodą 32 wiader, a dzisiaj wziąłem się za glinkowanie i nałożenie Colli 476, narazie poszła jedna warstwa, może pod wieczór pójdzie druga, zastanawiam się czy dołożyć na koniec UQD Megsa. Dodam fotki narazie robione fonem ale jutro jak wyjadę wrzucę fotki z lustra to będzie lepiej widać. Będę się starał opisać jak wosk zachowuje się w przyszłości. Pierwsza fotka jest zaraz po glinkowaniu Kolejne po nałożeniu Colli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gogol Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 No, no bardzo ładnie tylko jedno ale, co ta butla robi na dachu !? :-q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 zastanawiam się czy dołożyć na koniec UQD Megsa. A po co :-\ dorzucisz go po myciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Ta butlA miała pokazać odbicie, a uzywałem jej do glinkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekM Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Całkiem ładnie wyszło, na następny atak zimy autko zabezpieczone porządnie. następnie na podjeździe metodą 32 wiader, Jakaś nowa metoda ;) namachałeś się z tymi wiadrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Ładnie wyszło tylko...ja się również pytam co ta butelka robi na dachu? :twisted: ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Tak czyste auto to tylko wspomnienie za nim spadł śnieg :P. Ładnie wyszło i super tak móc sobie pogłaskać w grudniu lakier :). Podkładaj mf pod butelki jak kładziesz bezpośrednio na lakierze, bo chłopaki nie dadzą tobie żyć :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Kurcze to o to chodzi, a ja nie wiedziałem o co kaman, ale tak czy siak postawiłem ja delikatnie tylko do fotki :roll: jutro wrzucę lepsze fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Jeszcze ta metoda 32 wiader :shock: JacekM sie pyta i ja sie pytam, pytam sie? :lol: Taniej 15wiadrami :lol: A tak na poważnie to ładnie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 No i bardzo ładnie :) Co do butelki, to juz wiesz :P Tak jak pisał Deco - UQD nie ma sensu moim zdaniem od razu po nałożeniu wosku, tylko np. po pierwszym myciu :u Ogólnie zastanawiam się, czy UQD położony na dopiero co nawoskowane auto nie osłabia tego wosku - nie pozwala mu się 'wysezonować' - przyjdzie wiosna, będę testował. Po ostatnich zabawach, wydaje mi się, że jednak ma to znaczenie (doszukiwałem się przyczyn zniknięcia Colli po niecałych 2 miesiącach - zapomniałem, że wtedy od razu poszedł UQD). Na razie nie sieję paniki :lol: Może ma to znaczenie, może nie...test mozesz przeprowadzić i Ty Jacku ;) A i jeszcze jedno pytanko... po co obklejałeś auto do woskowania? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 21 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Okleiłem żeby plastików nie wymazać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowe Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 nom ja pamiętam jak kiedyś jeden z moich pracowników postawił butelkę pasty polerskiej na klapie bagażnika, drugi ściągając ją zrobił rysy, które papier 2000 dopiero ściągnął, także j/w :D Ogólnie praca ok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Jeszcze ta metoda 32 wiader :shock: JacekM sie pyta i ja sie pytam, pytam sie? :lol:no i ja się też zapytam :D gdzieś już chyba o tym pisałeś, myślałam, że to pomyłka, ale... nie ;) dawaj Jacek, o co chodzi z tą ilością? namachałeś się :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 22 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Drodzy! metoda 32 wiader polega na 2 wiadrach do mycia auta tj szampon i woda, zaś pozostałe 30 wiader służy do opłukania auta jak wszystkie węże są zamarznięte :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 A ja już myslałem, że to 3,2 wiadra :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Jacek :-bd Jak Colli sie lubi z UQD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Xeper, Colli lubi się z UQD, nie wiem czy to przyjaźń...może jednak coś więcej :u :lol: Testowane nie raz, nic się nie gryzło przy rozpoczęciu użytkowania po pierwszym myciu. Colli po okresie 5,5 miesiąca nie wyglądał już jak świeżo nałożony - chodzi o kropelkowanie (nadal występowało, krople nie były już jednak tak regularne) , ale nadal bardzo dobrze odprowadzał wodę - fot nie mam. Musiałem go ściągnąć - to była najwyższa pora na zabezpieczenie mamuśki auta przed zimą :P To 5,5 miesiąca od samego początku maja do połowy października ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 24 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2010 Hejka sorry że jeszcze fotek nie wrzuciłem, ale dopiero wczoraj wieczorem poszła 2 warstwa Colli i przy okazji wziąłem się za skórę i wyczyściłem ją gliptonem. Muszę przyznać że wyjątkowo długo zeszło mi na szczegółach. Wypróbowałem też rękawice z MF (CarPlan), jest dobra do wstępnego wytarcia wosku ale na konieć pasuje jakąś miękką MF dopolerować, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Jak obiecałem wrzucam fotki po nałożeniu drugiej warstwy Colli 476, wszelkie uwagi mile widziane. Milego oglądania :-ss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 27 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Świetny kolor bardzo wdzięczny do ukazania efektu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba999 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 :-bd brawo za mikrofibre pod sonaxa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Dzisiaj najprawdopodobniej umyję autko i nałożę UQD, zobaczymy co się będzie działo, jeżeli ktoś z Was ma jakieś doświadczenia z 476 i UQD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Colli przyjmie wszystko ;) Po qd zawsze blask się poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Dzięki Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Jacek nie ma za co :ymhug: taka rola qd. Jeszcze nie spotkałem qd, który by coś zepsuł. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi