Gość Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Witam, pomału przygotowuje się do wiosny i kompletuje zestaw :f Na razie zebrałem "cuś" takiego: *Mycie - Aktywna piana Valet Pro + Szampon Lusso Oro *Glinkowanie - Miękki Bilt Hamber *Cleaner - DodoJuice LimePrime Light *Show Car Glaze #7 *Wosk Colli 476s Co do samej korekty to prawdopodobnie będzie albo przeprowadzana u znajomego na pastach 3M lub też zakupię Das-6 z zestawem Scholl'a (tak BTW co myślicie o takim połączeniu dla początkującego?) YYY - przepraszam, zpaomniałem wspomnieć Do wnętrza: *Autoglym Interior Shampoo+ (na próbę) 303 Aero, Nielsen Finesse, Pb NL *Koła - Nielsen NonAcid Cleaner (czy jakoś tak :lol:) + Nielsen Brillance *Plastiki Zewnętrzne - Nielsen SAS Do tego mikrofibry, ręczniki JanaNiezbędnego do wycierania \:D/, aplikatory Megs'a i 2 rękawice Nigrin'a z których jestem bardzo zadowolony (jedna do mycia "od pasa" w dół, druga "w górę" :D ). Co do wosku, chętnie zamieniłbym Colli na coś bardziej "wakacyjnego", naturalnego, a Colli może zostać na zimę. Czy to dobre połączenie cleaner'a dodo + politury? Ile trzeba odczekać pomiędzy aplikacją 1. a 2.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Przydałoby się jeszcze coś to felg, opon i plastików wew. i zew. Oczywiście dodaj do tego sterty mf, ręczników i padów do nakładania i polerowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Michał, zestaw jak najbardziej pozwalający na "robotę". Ręcznik-jak nie masz to nie baw się w eksperymenty i kup fluffiego. Wosk wakacyjny - PB nattys albo jakies dodo. Po cleanerze dodo śmiało możesz politurę, nie musisz odczekiwać. Politura podbije efekt wosku, może ale nie musi wpłynąć na jego trwałość. A zestaa dasa i scholla - :u z doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Michał, zestaw jak najbardziej pozwalający na "robotę". Ręcznik-jak nie masz to nie baw się w eksperymenty i kup fluffiego. Wosk wakacyjny - PB nattys albo jakies dodo. Po cleanerze dodo śmiało możesz politurę, nie musisz odczekiwać. Politura podbije efekt wosku, może ale nie musi wpłynąć na jego trwałość. A zestaa dasa i scholla - :u z doświadczenia. Dzięki wielkie. Co do politury, zdaję sobie sprawę, że skróci to żywotność wosku, dlatego pytam o zestaw typowo "wakacyjny", a Colli zostanie na zimę \:D/ Co do natty's (bo chyba mówisz o red) słyszałem sporo ciekawych opinii i chyba się na niego skuszę. Jeśli chodzi o woski Dodo to kompletnie nie jestem w temacie i nie wiem "co warto, a czego nie". Co do maszyny i pracy z nią - jestem w tym temacie nowicjuszem, może uda mi się poobserwować czyjąś pracę "na żywo" jeśli nadarzy się taka okazja ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Urban94 Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Fajny wosk wakacyjny to Collinite 915... Daje super efekty... Polecam... :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXCEDE Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 Wg mnie z wosków "wakacyjnych" warto spróbować DoDo Juice - nie musisz kupować całego opakowania, możesz wziąć próbkę i samemu przetestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 A ja od siebie dodam małą uwagę odnośnie #7. Dostałem kiedyś próbkę od SCS. Próbowałem swoich sił z tym środkiem. No i za cholerę nie potrafię się z nim dogadać. Strasznie się maże, jest gęsty na lakierze, ciężko nałożyć cienką warstwę. Daje fajną głębie ale nie wiem czy wart tylu mordęg. A może ktoś ma inne odczucia z pracy z siódemką. Z chęcią o tym posłucham i dowiem się co robiłem źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2010 JJ.- dzięki, że o tym wspomniałeś, zwrócę na to uwagę przy nakładaniu, ale szczerze mówiąc właśnie przy zakupie #7 kierowałem się dobrymi opiniami na jego temat :-? wiele pewnie zależy od sposobu nakładania/warunków otoczenia/długości trzymania na lakierze. Edit: Odgrzewam kotleta - Wie ktoś, czy można w ogóle dostać próbkę Wolfgang'a Deep Gloss? Bo stoję przed wyborem wosku (wolałbym coś dobrego, a w małej ilości), a słyszałem o Wolfgang'u wiele dobrego. A jeśli nie Wolf, to...? :o) Chętnie zjadłbym coś z Dodo, Lusso Oro, Race Glaze, ale problem w tym, że kupiłem już cleaner (Dodo LPLight) i chciałbym coś co podejdzie na tym cleanerze, a Lusso i Race Glaze mają "teoretycznie" dedykowane cleaner'y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi