kuba Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Tym razem trafił sie pacjent na kurację wnętrza. Pierwszy raz podjąłem się prania... Za wszelkie rady dzięki Kanarowi ! Tapicerka usyfiona okrutnie, pełno plam, dywaniki na szczęście gumowe ale prawie czarne się zrobiły, dużo APC na nie poszło. Na dzień dzisiejszy oczyściłem dywaniki, wszystkie plastiki we wnętrzu APC, całe wnętrze odkurzone. Zabrałem się też za pierwsze testy odkurzaczem piorącym. Generalnie wnętrze piore w następujący sposób: - SmartCarpet + miękka szczoteczka - ekstrakcja czystą wodą + Poorboy's Cherry Scent Dziś zdjęcia przed: Jutro druga dużo czystsza część :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Nio wyglada apetycznie cos konkretnego, czekam na reszte :ymhug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu147 Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 zapowiada się ciekawa praca czekamy na efekty :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Po niejednym Twoim projekcie jestem przkekonany - będzie bardzo dobrze, mimo, że to Twój 'pierwszy raz' z praniem ;) Czekamy na zdjęcia z prac :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Takie dywaniki mam w swoim. I niby guma, ale trzeba systematycznie czyścić. Rzeczywiście po dłuższym "olaniu tematu" apc idzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 28 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Dalsza część walki, dzisiaj fotele wyprane, po suszeniu wyszło jeszcze trochę syfu. Jutro robimy płukanie czystą wodą tak jak zalecił kanar. Efekt po praniu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 28 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2010 Te rudawe zacieki (chyba, bo foto moze oszukiwać) to nie dopłukana chemia, chyba, że fotele są jeszcze mokre na foto i takie jest wrażenie. Jak na pierwszy raz to jest super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Na moich jeszcze niedosuszonych fotelach również widać było szczególnie na zdjęciu jakiś "zacieki" / "plamy" (nie wiem jak to nazwać) do czasu zupełnego wysuszenia materiału. Obiektyw wychwytuje zupełnie inne detale. Też miałam wrażenie, że foto "oszukuje" i z niedowieżaniem patrzyłam na swoje stołki. No ale po tak zapuszczonych fotelach... :shock: to rewelacja :u . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Na fotkach wygląda to nieciekawie , mam wrażenie że zamiast uprać to rozmazały się plamy na równomierną jedną plamę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Dziś będę jeszcze płukał czystą wodą zobaczymy co z tego wyjdzie. Może tak być że brud się rozpuścił i nie został dobrze odessany jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 29 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Hey kuba nie jest żle fotele były nieźle zasyfione myślę że po poprawkach wyjdzie już Cacy :) czym prałeś ? chemia i sprzęt ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Hey kuba nie jest żle fotele były nieźle zasyfione myślę że po poprawkach wyjdzie już Cacy :) czym prałeś ? chemia i sprzęt ? :) SmartCarpet + szczoteczka, sprzęt tragiczny szczerze powiem: Karcher 3001 - coś ma z pompa chyba bo mam wrażenie że się zapowietrza i nie chce zasysać wody ze zbiornika + dość słabo wysysa z tapicerki Karcher A2004 - dużo lepiej wysysa z tapicerki więc zrobiłem mały mix Dwa odkurzacze obok siebie rura do odsysania wody podłączona do A2004 a spryskiwanie podłączone do 3001 :D Ale już mam chyba puzzi upatrzone, a kanar obiecał doradzić trochę dobrej chemi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 29 Grudnia 2010 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 spoko walczę z myślami czy numatic'em GVE370-2 czy jednak jakieś puzzi . czekamy na foty po płukaniu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Cześć ,ja ostatnio też miałem podobny dylemat, byłem jednak w Karcherze i gość zaproponował mi puzzi 100 za 2300zł z kompletem ssawek i możliwością dodania pompki do natrysku i wyprowadzeniem gniazda na turbo szczotkę za 500zł i to na gwarancji. Zyskuje się wtedy dokładnie Puzzi 200 z oszczędnością ponad 1000zł, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 A ja dalej uważam, że za Puzzi nie ma co przepłacać, ale to nie jest temat do tego typu rozmów. Czekam na końcowe zdjęcia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Mały teaser - w sumie ten fotel wyszedł najlepiej :) 99% korekty hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Prosze to sie nazywa efekt koncowy :-bd :-bd :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Boczki brudne bo zostawiłem sobie to na koniec na ręczną pracę, niestety i tak nie wyszło idealnie... Decha Bagar Jeszcze jedno płukanie całości ciepłą wodą i byłoby idealnie chyba ale niestety już nie było czasu. Jako że to moja pierwsza praca tego typu to dużo się nauczyłem przy tej okazji. Jedna z ważniejszych rzeczy to to że lepiej jak ssawka jest przezroczysta heheh :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Super wyszło Kuba! :u Jedna z ważniejszych rzeczy to to że lepiej jak ssawka jest przezroczysta heheha to fakt, mój odkurzacz stary, ale jary... i nieporęczny, ale przezroczystą ssawkę ma - to ułatwia, widać czy jeszcze zupa się zasysa :) no właśnie, a propos zupy, szkoda, że nie pokazałeś co wyszło z foteli :p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Super wyszło, gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 29 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2010 Super wyszło, gratulacje!!! Dzięki :) Wybierzemy dobrą maszyne kupimy chemie i będzie tak dobrze żebym mógł być zadowolony, bo z tego jestem na 70% zadowolony hehe. A z obecne tempo pracy to w ogóle było masakryczne... jakieś 25h mi zeszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 No Kuba efekt jak najbardziej OK :-bd Już zainstalowałeś sie w nowej siedzibie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba Opublikowano 30 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2010 No Kuba efekt jak najbardziej OK :-bd Już zainstalowałeś sie w nowej siedzibie? Tak, muszę jeszcze ogarnąć ładne szafki na kosmetyki i będzie git :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi