19Urban94 Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Mam taką prośbę, moglibyście wypisać w jakich proporcjach z wodą stosujecie APC i do czego.? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Ja mam Nielsena. Czytałam kiedyś wątek o nim (viewtopic.php?f=15&t=208) i stosowałam proporcje takie, o jakich napisał biały, tzn: do mycia ściereczką wlewam 100ml Cyclone na 5l wody , do spryskiwacza max 50ml na 1,5l -to pierwsze do plastików wewnętrznych -to drugie z zewnątrz auta, plastikowe listwy inne zakamarki, np. uszczelki wokół szyb, plastiki pod maską też przecieram jak wnęki myłam, to z tego co pamiętam 1:10 rozcieńczałam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehto Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 ja do drzwi dałem znacznie mocniejsze stężenie 20:1 (czyściłem zabrudzenia po butach) i 50:1 do deski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R0N1N Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Mam taką prośbę, moglibyście wypisać w jakich proporcjach z wodą stosujecie APC i do czego.? :)Ja mam APC Meg'sa i najczęściej stosuję rozcieńczenie 1:10 - sprawdza się do ogólnego czyszczenia w domu oraz w aucie. Myślę, ze 1:15 czy 1:20 też by dało radę w tych aplikacjach. Do mycia nadkoli, silnika itp. rozcieńczam go mniej więcej 1:4. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted December 30, 2010 Report Share Posted December 30, 2010 Ja robię "na oko' około 1:10 - 1:15 ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted December 30, 2010 Author Report Share Posted December 30, 2010 Mariusz, ale do wszystkiego używasz takiej proporcji...? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted December 31, 2010 Report Share Posted December 31, 2010 Do wszystkiego, działa i nie chce mi się robić piętnastu misek jak Kargul kotu :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts