Rise and Shine Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Witam! Chcielibyśmy przedstawić Wam jeden z naszych noworocznych projektów, korektę Opla Signum z 2007 roku, należącego do jednego z członków innego forum ;) Samochód, mimo młodego wieku, nosił ślady agresywnego mycia szczotek na myjniach automatycznych, posiadał też kilka zadrapań wymagających korekty przy użyciu papierów wodnych. Samochód pokonuje spore dystanse na autostradach oraz drogach szybkiego ruchu, zrozumiałe więc były głębokie zanieczyszczenia w okolicach przedniego zderzaka i progów. Klapa bagażnika była przez poprzedniego właściciela "ozdobiona" naklejkami, co również nie pozostało bez śladu na lakierze. Użyty sprzęt oraz kosmetyki: Maszyny Makita 9227, Festool RAP150, Kastrel Das-6 Korekta - pasty 3M oraz Poorboys Zabezpieczenie - Swissvax Mirage, FinishKare Hi-Temp, PB Wheel Sealant, DJ Lime Prime Opony, elementy z tworzyw - Poorboys NL, FinishKare TopKote Szyby - Lusso Glass Polish Quick Detailiery FinishKare Extra Slick Final Body Shine, Poorboys S&G, Glinka RaceGlaze, APC R222, Wheel Cleaner R222 Zapraszam do obejrzenia relacji z prac: Przejechane kilometry w połączeniu z panującymi warunkami dały się we znaki... Mycie Glinkowanie Inspekcja Przygotowanie do pracy... Korekta Efekt końcowy... Pozdrawiamy, Rise & Shine Auto Detailing Pozdrawiamy, Rise & Shine Auto Detailing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Swietna korekta lakieru i mega fajny efekt koncowy calosci :ymapplause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Pięknie sobie poradziliście :u . Kolejny landrynek :u A ten pan w czapce z sanepidu? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Czapki z głów dla tych Panów!!!!! :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: :ymapplause: Od razu go zapakujcie w folie bo szkoda wyjeżdżać na dwór!!! =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Piękny efekt końcowy. I pięknie pokazana relacja :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Super profi praca :u Niektóre zdjęcia otwierają się u mnie tylko częściowo :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Ja zrobiłam "odśwież" i drugi raz otworzyły się już w całości ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Super profi praca :u Niektóre zdjęcia otwierają się u mnie tylko częściowo :( U mnie też :( mimo, że odświeżałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Teraz już mam "całe" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zaimponiliście mi to fakt indyktyczny! Tak poważnie to rewelacja i mimo dużego zniszczenia lakieru chyba bardzo go nie zciosaliście bo nawet baranek fabryczny jest widoczny. Rewelka pozdrawiam :ymapplause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 No to 'żeście' Opla wymasowali :u Ciekawe co by było, gdyby auta potrafiły gadać, ten egzemplarz był by chyba zadowolony i to w pełni :lol: Pięknie :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 12 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2011 Piekna robota ^:)^ Duzo bardziej do mnie przemawia niz pieszczenie RR w bialych rekawiczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Pięknie wyszedł ten "policyjny" kolor. Super chłopaki :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Rise and Shine świetna robota :u , ale mam pytanie odnośnie Lusso Glass Polish , jak ten koncentrat sie sprawuje ? Warto to kupić ... jest trochę drogie jak na jego ilość ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Dobra robota ;) Jacku, glass polish to koncentrat, przy zakupie dostajesz drugą butelkę z atomizerem do której wlewa się około 1/10 pojemności (jest tam narysowana miareczka) i dolewa się wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Praca super, jednak ja będę ten zły i się czepie, może mnie nikt nie zje.. ;)) Nadkola były myte? 8-} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Nadkola były myte? 8-} Normalnie JJ. ty to masz oko!!rzeczywiście coś tam brudu zostało!!!! :ar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Mam jeszcze parę strzałów, ale to pewnie było załatwione przed oddaniem auta dla klienta.. :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Kolor pięknie oddaje nakład i efekt pracy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rise and Shine Opublikowano 13 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 JJ - nadkola były myte myjką a następnie rękawicą, jakieś minimalne ilości brudu zostały (zdjęcie trzecie od dołu jak mniemam?) jednakże z racji sporego ograniczenia czasowego na usługę i faktu że samochód wyjeżdżał prosto na śnieg i miał do pokonania dystans 80km, nie zabieraliśmy się za demontaż kół czy szczotkowanie nadkoli. Proponuję jednak popracować nad kalibracją monitora, bo generalnie ja u siebie muszę naprawdę sporo rozjaśnić żeby zobaczyć "coś więcej", nie mówię akurat o naszym projekcie, ale kiedyś już u kogoś zwracałeś na to uwagę i za nic nie mogłem się dopatrzyć, dopóki nie rozjaśniłem zdjęcia mocno w PS. Nie chodzi tu o ukrywanie jakichś niedoskonałości, bo bardzo dobrze że wypatrujesz takie szkopuły, ale idąc tym tokiem wszystkie zdjęcia są ciut za jasne na Twoim ekranie. Ps. Tak, ja mam poprawnie skalibrowany monitor, na co dzień pracuję z programami graficznymi ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 Panowie ogolny efekt jest doskonaly a te drobiazgi, kazdy z nas cos ominie Ja rowniez :ymhug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojd Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2011 JJ nie martw się masz poprawnie skalibrowany monitor. Ale nie chodzi o drobiazgi. Całość super. Gratulacje :ymapplause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 Nie chcę Adamie abyś odbierał to jako złośliwości bo bardzo Was lubię, poprostu czasem walę prosto z mostu, nie ma się co szczypać :) :u Wojtku, w detailingu chodzi wyłącznie o drobiazgi.. ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 To i ja coś dodam, mam kumpla który zawsze z zapałem nakłada zakupione przez siebie specyfiki, ale nigdy nie nakłada wosku czy politury na dach i tylną klapę auta gdyż uważa że nikt tam nie zagląda (tak naprawdę pewnie opada z sił), zawsze też jest zadowolonz ze swojej pracy. Dodam że jego auta jak do tej pory to Astra II kombi, Passat B6, Peugetot 807, tak więc są szczegóły i szczegóły hehe :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 14 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2011 ładnie to teraz wygląda :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi