maly_marcin Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zestaw jest jaki jest - taki podstawowy bo 'szau' nie robi, coś tam się zdziałać da :p A no i przepraszam za jakoś zdjęć i brak profesionalnej sesji 8-} No to zaczynajmy: -Sonus Paintwork Cleaner -Poorboy's World Super Slick&Suds -Megs Ultimate Wash&Wax - tester -Poorboy's Black Hole - tester -Poorboy's Natural Look - tester -Megs Trim Detailer -Megs Endurance -Sonus Carnauba Spritz -Megs UQD -AG V&RC -Megs SwirlX -Megs DC2 -Megs #16 -Collinite 476S -Glinka ze sklepu SCS w Megsowym pudełeczku -BH Soft -Nielsen Gold + - tester -7x Bawełniany aplikator (Home Made, Temachem) -5x Meguiars Soft Foam -Szczoteczka do zębów Colgate - idealna do czyszczenia padów podczas pracy =)) -Czerwona Gąbeczka - po rozcięciu idealna do Endurance -BP ABW Mini, BP 125mm x2 -Pady Mini (ABW): 4x Cutting, 4x Polishing, 3x Finishing -Pady 125mm (ABW): 2x Cutting, 3x Polishing, 2x Finishing -Pady 150mm (ABW): 2x Cutting, 2x Polishing, 3x Finishing -Scholl S03, S10, S17, w taśmach ukrywa się AutoMax -Taśmy -Pędzelki, szczoteczka, strzykawa do odmierzania -Organiki spray do uszczelek -Rękawica Sonus -Szczotka do felg -Fluffy Dryer -Mikrofibry: Eurow Shag, Eurow, Janek, gratisy sklepowe i inne Tak to wszystko wygląda jak jest złożone. Dochodzą jeszcze dwa wiadra po 16 l, dwie wycieraczki dość miękkie które się czasem przydają (np pod kolana), dwie rękawice z mf (frędzle) - w tym ostatnim pudle - 2x Marolex Mini 1000 (w jednym Sidolin do szyb, w drugim Tar&Glue Remover od Car Valet), 2x 2 litrowe opryskiwacze z Lidla (PreWash mocniejszy i słabszy), szampon jakiś z marketu do mycia 'przedprocesowego', IPA, i coś tam na muchy. No i na zdjęciu nie ma jeszcze baniaka z Car Valetem do felg i polerki Power UP - nie chciało mi się na górę wnosić :p Dziękuję za uwagę :ympeace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 No trochę też tego nazbierałeś :) Ładnie :u Powiedz mi - co to za BP ten bialy ? I jak Cleaner Sonus'a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Coś już porzeźbić można i pewnie nadal rośnie zestawik? I wszystko ładnie poukładane :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Męski pędzel widzę.. :mrgreen: Zbiera się, zbiera, troszkę już zachomikowałeś :u Powiedz mi, te mini pady ABW - skąd i za ile? No i za ile te 125? Jeśli przystępne cenowo to sobie sprawię. Wiesz może, czy APP też ma w swojej ofercie takie mini gąbki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 No piknie , kuzwa zebym ja mial taki porzadek :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 Powiedz mi - co to za BP ten bialy ? I jak Cleaner Sonus'a ? Ten biały BP - chodzi Ci pewnie o ten 125mm - zakupiony w SCS ostatnio, bo te 'żółto-czerwone' wyszły 8-} W robocie mam 3M więc jako takie porównanie mam. Jeśli chodzi o twardość 'gąbeczki' to jest nieznacznie twardsza od 3M, minimalna różnica. Jakoś wykonania wydaje się być na +, dodatkowym atutem jest to, że ta pianka wystaje troszkę powyżej tego plastikowego talerza - niwelujemy ryzyko zahaczenia, choć wiem, że się to chyba nigdy nie zdarza. A no i jest to taka bardziej pianka a nie gąbka - gładka struktura na bokach - nie wiem jak w środku, kroić nie będę :p Cleaner Sonus'a - nowy nabytek, więc się nie wypowiem ;;) Marcinie, no rośnie zestawik - czekam jeszcze na dwie paczuszki \:D/ Dżeju - ten męski pędzel świetnie się nadaje do czyszczenia opon i mniej skomplikowanych felg =)) Jeśli chodzi o mini pady od ABW - zamawiałem bezpośrednio od tej firmy. Na początku wysyłali po niecałe nawet 10 sztuk ale z czasem, aby zrealizować zamówienie trzeba było zamówić chyba ok 40 czy 50 sztuk (i ja mniej więcej taką ilość zamawiałem) - warto z kimś złożyć zamówienie, wtedy wiadomo - jest tego więcej i tak też postąpiłem. Kontakt przez mail czy telefon - Pan Andrzej Bugaj - właściciel, bardzo uprzejmy, wszystko wytłumaczy co i jak. Ogólnie nie bawią się w można powiedzieć 'detal' tylko hurt i nie ukrywają tego. Gdzieś ktoś pisał, że wykonują pady dla APP - było pytanie bezpośrednio do właściciela. Pady są na prawdę dobre i przystępne cenowo. Nie wiem jak z cenami teraz, ale gdy zamawiałem to sprawa miała się tak: -te mini czyli rozmiary 80mm/25mm (średnica/wysokość) - 4,64 zł netto niezależnie czy falista czy gładka -rozmiar 125mm/25mm - 5,41 zł netto gładka, 5,46 zł netto falista -rozmiar 150/25mm - 6.05 zł netto gładka, a cena falistej gdzieś mi przepadła L-) Edit: Seba, ten porządek to taki przed sezonowy =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 17 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 No trochę też tego nazbierałeś :) Ładnie :u Powiedz mi - co to za BP ten bialy ? I jak Cleaner Sonus'a ? to new Backing Plate Monster Shine :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2011 No i jest zabawa, są zabawki :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 Bardzo przyjemnie to wygląda :u Pudełeczka mam podobne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 No i jest zabawa, są zabawki :u ...tylko pogody brak ;)) Właśnie widziałem Moniko, że też masz "Plast Team'owe" pudełka :-bd Te wyrwałem w promocji - szkoda, że wziąłem tylko dwa :p Dziękować :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 "Plast Team'owe" pudełka :u bardzo fajne są i wytrzymałe muszę sobie jeszcze ze dwa sprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 18 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2011 No i dziś przybyły do mnie takie łakocie i witaminki ;)) -OCW -Duragloss Rain Repel -Sonus Acrylic Glanz -Chemical Guys Pete's 53' nr. 2828/5000 -Duragloss Pre Cleaner - tester -Duragloss Nu-Glass - tester Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Dawno nic tu nie pisałem :mrgreen: - DG #901 - Nielsen Cyclone - halogen na statywie + żarnik 160W - Karcher WD 3.200 - Mothers Wheel Brush - Futro 80mm od Flexipads - Glass Science Rain Clear - Menzerna SF4000 - Surf City Garage Hot Rod Protective Detailer - Autosmart G-101 - 303 Wiper Treatment Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Nic nie widzę, kupowałeś coś ? Czy konto na imageshack Ci zablokowali ? :lol: _______________________________________edit: No a jak myślisz ? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Co... bez zdjęć się nie liczy? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Marcin, napisz potem jak glass science repel działa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Co to za zbędny Offtopic? Nie widzę zdjęć, więc nic nowego w temacie się nie pojawiło.. ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2011 Mariusz, relację zdam na pewno - w końcu do czegoś Wam się przydam, a nie tylko spam :lol: Postaram się zrobić porównanie do DG #751 - w końcu produkty o tym samym przeznaczeniu i działaniu ;) Mam nadzieję, że w niedziele pogoda na to pozwoli. Proszę :mrgreen: Reszty nie mam pod ręką, zdjęć nie będzie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Bez zdjęć się nie liczy, więc: -Silke Detailer -Presta Sudzz -Neutral PH Foam -IPA -AB Wax Off -Nielsen AC -FG 500 -Decon Gel -Futro Flexi 130mm -akcesoria ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 piękne zakupy u Mariusza widzę :) jestem ciekaw tego Silke Detailera... hmmm edit: mógłbyś napisać od których QD z Twojego doświadczenia ten jest po prostu lepszy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Powiem Ci Maćku, że jeszcze tego nie wiem :lol: Od dawna miałem chęć na Stjarnowego Detailera, a że akurat robiłem zakupy i przypomniał mi się pewien wątek -> dokładnie ten, to go wziąłem, w końcu cena bardzo przyzwoita a nie zmarnuje się i w sumie to jest ostatnia pozycja z QD, którą chciałem mieć w swoim arsenale ;) Odleje w jakiegoś psiukacza, to jutro w robocie porównam bezpośrednio do Pro Detailera i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 Brawo mały, trochę tego dokupiłeś ;) czekam na test presty :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi