jacek_gti Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Cześć, strasznie frustruje mnie ta zimowa pogoda, nie mogę za wiele porobiś w swoim garażu (=salonie masażu), dltego też wczoraj zamówiłem na próbę dwie lamy metalohalogenowe o mocy 150W każda, skłaniam się by je zamontować nad pierwszym wyższym garażem. Jeżeli nie zastąpią godnie świetlówek to trafią na zewnątz jako oświetlenie placu przed garażem. Wygląda to mniej więcej tak: Jeżeli faktycznie będzie to za mała moc to bardziej będzie się kalkulowało zamontować 4 oprawy 2x36W (cały czas mówimy tylko o pierwszym najwyższym garażu), pozdro Dodam jeszcze moje wstępne przemyślenia odnośnie oświetlenia, zapisane w Paint-cie, może dorzucicie swoje 3grosze. Są to projekciki zrobione zanim dowiedziałem sie o lampach metalohalogenowych, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Myślę ze powinieneś dać więcej gniazd. W każdym rogu. Co byś nie latał z polerka czy innym urządzeniem z przedłużaczem. Ze o oświetleniu przenośnym nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 24 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Tutaj są zaznaczone tylko gniazda siłowe, gniazd 230V będzie zdecydowanie więcej dookoła pomieszczenia, mi chodzi głównie o oświerlenie :D edit: 02.02.2011. Dawno nic nie pisałem, a ostatnio troszeczkę się zmieniło mianowicie powstałą nowa instalacja elektryczna a na dniach mam zamiar zabrać się za ocieplenie dachu. Po wielu rozmowach zdecydowałem się na wersję: - blacha - kontr łata - folia paro coś tam - deski na belkach - wata 13cm - folia też jakaś spacjalistyczna - sufit, będzie to blacha jak na dach tylko o niskim profilu i w kolorze matowym srebrnym. Na sufit wybrałem blachę gdyż ewnetualnie skraplająca się woda nie narobi żadnych szkód. Fotki wrzucę już niebawem pozdro :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 nie ma co sie bawić w deski, płyta osb 18mm i gra gitara;) co do tego spawania to nie możliwi są ci "fachowcy" w życiu nie odebrałbym takiego czegoś, jeszcze jaka spoina a2?a3?a4? bardzo mała powierzchnia spawania jest do poprawki;) jeszcze co do dachu mam nadzieje że wata nie cukrowa;) taki żarcik, ale stosując osb nie musisz już kontr-łat stosować, a pamiętaj im lżejszy dach tym lepiej- akurat w twoim przypadku i tych spawów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Po długiej przerwie, wrzucam fotki z intensywnych prac nad salonem. Dach został już zaizolowany ocieplony i oświetlony, mocowanie metalowej belki zostalo przerobione ( została dodana obejma). Nowa instalacja elektryczna również jest ukończona. Aktualnie pracowałem nad usunięciem starej popękanej wylewki, podłączeniem wody oraz kanalizacji. Fotki poniżej: - tutaj ukończony sufit z zamontowanymi oprawami Philipsa, każda 2x54W lub 56W (nie pamietam) - ułożona instalacja kanalizacyjna z kratkami firmy Mea, każda z nich jest zasyfonowana i posiada kosz na piach - już po wylaniu, pierwszej dolnej części wylewki (chudziak) Kolejne fotki niebawem, bo już jutro będzie wylewana górna część wylewki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Galancie Panie Jack :ymapplause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Wygląda naprawdę obiecująco... Lubię oglądać takie prace, bo mnie też to czeka. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Jacek, klękam i biję brawo, idziesz jak burza, świetnie to zaczyna wyglądać :shock: :ymapplause: ^:)^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 26 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Dzięki wielkie, jutro będą ciekawe fotki. Czeka mnie też wybicie dziury na nowe drzwi i oczywiście płyteczki, które są już zakupione :D JJ- wrzuć jakieś fotki ze swojej groty :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Jacek, ale będzie "salon"!!! :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Zapowiada się bardzo ciekawie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Jacuś postarałeś się :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 JJ- wrzuć jakieś fotki ze swojej groty :uMoja Grota nie ma czasu na ukończenie :cry: Ale za to będzie można niedługo wjechać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Niusss, tak aktualnie przebiega sytuacja w salonie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Gruba robota i niezłe efekty!! salonik będzie jak się patrzy :D szkoda że tak daleko :(( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 nie zapomnijcie o skórzanych kanapach :) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Narazie mamy jak widać wyżej siatkę na ryby i żółty termos na piwo, o kanapach pomyślę jak pozwolą na to fundusze (budowlanka jest strasznie droga :?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 A wez jeszcze pod uwage marmur inaczej p.... gola :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 ale o co choo?? :D Na ściany jak i na podłogę pójdą białe płytki gresowe, fugi zaś będą epoksydowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 ale powierzchnowo to to chyba nie jest za duze czy tak na zdjeciach blado wypada ?? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 trochę ponad 50m2, trzy ople zafiry wjadą do środka :) zaś do swobodnej pracy w garażu mogą stać 2 duże auta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2011 Dodam, że dzieje się i tempa nie zwalniamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi