DaV Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Przeglądając troche fotki po zastosowaniu tego produktu to faktycznie na ciemnych lakierach daje bardzo fajny efekt "wyciągnięcia głębi koloru".Ale zastanawia mnie czy ten produkt posiada jakieś cząsteczki ścierne?,jest przeznaczony do aplikacji ręcznej czy maszynowej ? no i najważniejsze jak to się ma do trwałości wosku? (myślicie, że megs #16 bedzie dobrym pomysłem czy lepiej zainwestowac w Natty Blue Wax?)Coś obiło mi się o uszy,że należy poczekać pare dni z woskowaniem aby PB BH sie utrwalił na powierzchni.Wybaczcie, że zadaje tyle pytań (większosc pewnie absurdalna) ale niedługo bede stał przed zakupem pierwszego zestawu do detailingu więc chce wiedzieć jak nawięcej :D. Edit: A zapomniał bym, przed Black Hole konieczne jest zastosowanie Cleanera?,czy na lakier w dobrym stanie można po glinkowaniu odrazu aplikować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Przeglądając troche fotki po zastosowaniu tego produktu to faktycznie na ciemnych lakierach daje bardzo fajny efekt "wyciągnięcia głębi koloru".Ale zastanawia mnie czy ten produkt posiada jakieś cząsteczki ścierne?,jest przeznaczony do aplikacji ręcznej czy maszynowej ? no i najważniejsze jak to się ma do trwałości wosku? (myślicie, że megs #16 bedzie dobrym pomysłem czy lepiej zainwestowac w Natty Blue Wax?)Coś obiło mi się o uszy,że należy poczekać pare dni z woskowaniem aby PB BH sie utrwalił na powierzchni.Wybaczcie, że zadaje tyle pytań (większosc pewnie absurdalna) ale niedługo bede stał przed zakupem pierwszego zestawu do detailingu więc chce wiedzieć jak nawięcej :D. Edit: A zapomniał bym, przed Black Hole konieczne jest zastosowanie Cleanera?,czy na lakier w dobrym stanie można po glinkowaniu odrazu aplikować? Black Hole można go użyć jako Cleaner i jako podkład pod wosk . Nie ma właściwości ściernych . Raczej nie trzeba czekać na aplikację wosku. :) Lepszy efekt jest przy nakładaniu maszynowym ale można tez nakładać ręcznie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Tak jak Biały pisze. Tutaj linki jak ładnie BH ukrywa ryski ;) http://www.cleanyourcar.co.uk/forum/vie ... 3917#33917 http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... ost2184651 Po nim raczej nie używa się cleaner'a a tym bardziej IPA bo go po prostu usuniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 27 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Dzięki za odpowiedz :).A co sądzisz o takim połączeniu BH+wosk #16?.Zastanawiam się nad tą kombinacją ponieważ nie chce wywalać kasy na dwa woski:jeden, który zapewni długa ochrone (megs #16) a wosk efektywny (nattys blue).Bo z tego co czytałem nattys blue daje o wiele lepszy połysk na ciemnych lakierach niż #16. szynka. Właśnie napatrzyłem się na takie fotki i odrazu dodałem to do listy produktów do kupienia :D .Stąd też pomysł aby użyc BH do "wyciągnięcia głębi koloru" a na to nałożyc #16 zamiast kupować nattys blue.Zresztą nattys blue jest przeznaczony do ciemnych lakierów a ja bym potrzebował czegos uniwersalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 PB BH jak to glaze, doda głębi ale trwałości wosku nie poprawi. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 27 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2011 Glaze maja to do siebie że świetnie przygotowują auto jako showcar'a ale mają negatywny wpływ na trwałość warstwy wosku który leży nad nimi . Black Hole to Glaze z wypełniaczami (większość tego typu środków je posiadają) osobiście dla lepszego efektu polecał bym przynajmniej przetarcie IPA przed aplikacją black hole z racji na raczej niski poziom właściwości czyszczących . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 10 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2011 A jak według Was ma się nakładanie BH rotacją?? Ostatnio spotkałem się z opinią że można narobić hologramów co mnie bardzo zdziwiło, nakładałem BH kilka razy rotacją i żadnych problemów nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Spokojnie można nakładać rotacją, nie wyobrażam sobie, żebym miał robić całą furę ręcznie. Można narobić hologramów jak się jest prawdziwym asem, ew złego pada użyje ;) Jak weźmiesz pad typu glaze i będzie czysty to nie ma bata, żeby coś złego zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Nakładałem już kilka razy BH rotacją i maszyna DA używając finiszowego miekkiego wafla - nigdy nie miałem problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 czyli koledzy odradzają nakładać BH ręcznie jak się nie ma wprawy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Nie odradzam. Śmiało. Wcale nie musi być maszynowo. Po prostu więcej roboty. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Nie odradzam. Śmiało. Wcale nie musi być maszynowo. Po prostu więcej roboty. ;)+1. Ja tam lubię ręcznie smarować już na końcu, sama przyjemność jak dla mnie 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Tak zapytam, czyli najpierw cleaner potem BH bo ma slabe właściwości czyszczace i na koniec wosk, dobrze to rozumiem?? Druga sprawa czy lepiej rotacją czy DA i ewentualnie jakie prędkości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Dobrze. 1. cleaner. 2. glaze. 3. wosk. Na da - rozprowadż na 1,2 potem do 4 max 5. To mój sposób. Rotacja - nie wiem, ale poniżej 1000. 800? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Dzięki wielkie za pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Rotacja - nie wiem, ale poniżej 1000. 800?Bardziej 800, 1000max. ________________ Zgadza się Maniuś. Tylko jak dla mnie to jakoś tak dziwnie się takie rzeczy nakłada rotacją :P Pewnie lepiej DA bo jest mniejsza i bardziej poręczna no i można jedną ręka machać chyba że ktoś ma rotację o wadze 1-2kg ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 No to się nie pomyliłem. :ymcowboy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 na swojej rotacji mam od 1tys. ale bez stabi także leci do około 700 jak ise przyłoży- kładłem tak BH i było wporzo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi