Jump to content

Poor Boys World Black Hole

DaV

Recommended Posts

Przeglądając troche fotki po zastosowaniu tego produktu to faktycznie na ciemnych lakierach daje bardzo fajny efekt "wyciągnięcia głębi koloru".Ale zastanawia mnie czy ten produkt posiada jakieś cząsteczki ścierne?,jest przeznaczony do aplikacji ręcznej czy maszynowej ? no i najważniejsze jak to się ma do trwałości wosku? (myślicie, że megs #16 bedzie dobrym pomysłem czy lepiej zainwestowac w Natty Blue Wax?)Coś obiło mi się o uszy,że należy poczekać pare dni z woskowaniem aby PB BH sie utrwalił na powierzchni.Wybaczcie, że zadaje tyle pytań (większosc pewnie absurdalna) ale niedługo bede stał przed zakupem pierwszego zestawu do detailingu więc chce wiedzieć jak nawięcej :D.

Edit:

A zapomniał bym, przed Black Hole konieczne jest zastosowanie Cleanera?,czy na lakier w dobrym stanie można po glinkowaniu odrazu aplikować?

Przeglądając troche fotki po zastosowaniu tego produktu to faktycznie na ciemnych lakierach daje bardzo fajny efekt "wyciągnięcia głębi koloru".Ale zastanawia mnie czy ten produkt posiada jakieś cząsteczki ścierne?,jest przeznaczony do aplikacji ręcznej czy maszynowej ? no i najważniejsze jak to się ma do trwałości wosku? (myślicie, że megs #16 bedzie dobrym pomysłem czy lepiej zainwestowac w Natty Blue Wax?)Coś obiło mi się o uszy,że należy poczekać pare dni z woskowaniem aby PB BH sie utrwalił na powierzchni.Wybaczcie, że zadaje tyle pytań (większosc pewnie absurdalna) ale niedługo bede stał przed zakupem pierwszego zestawu do detailingu więc chce wiedzieć jak nawięcej :D.

Edit:

A zapomniał bym, przed Black Hole konieczne jest zastosowanie Cleanera?,czy na lakier w dobrym stanie można po glinkowaniu odrazu aplikować?

Black Hole można go użyć jako Cleaner i jako podkład pod wosk . Nie ma właściwości ściernych . Raczej nie trzeba czekać na aplikację wosku. :) Lepszy efekt jest przy nakładaniu maszynowym ale można tez nakładać ręcznie :)

Dzięki za odpowiedz :).A co sądzisz o takim połączeniu BH+wosk #16?.Zastanawiam się nad tą kombinacją ponieważ nie chce wywalać kasy na dwa woski:jeden, który zapewni długa ochrone (megs #16) a wosk efektywny (nattys blue).Bo z tego co czytałem nattys blue daje o wiele lepszy połysk na ciemnych lakierach niż #16.

szynka.

Właśnie napatrzyłem się na takie fotki i odrazu dodałem to do listy produktów do kupienia :D .Stąd też pomysł aby użyc BH do "wyciągnięcia głębi koloru" a na to nałożyc #16 zamiast kupować nattys blue.Zresztą nattys blue jest przeznaczony do ciemnych lakierów a ja bym potrzebował czegos uniwersalnego.

• Administrator

Glaze maja to do siebie że świetnie przygotowują auto jako showcar'a ale mają negatywny wpływ na trwałość warstwy wosku który leży nad nimi . Black Hole to Glaze z wypełniaczami (większość tego typu środków je posiadają) osobiście dla lepszego efektu polecał bym przynajmniej przetarcie IPA przed aplikacją black hole z racji na raczej niski poziom właściwości czyszczących .

• 2 months later...

Spokojnie można nakładać rotacją, nie wyobrażam sobie, żebym miał robić całą furę ręcznie. Można narobić hologramów jak się jest prawdziwym asem, ew złego pada użyje ;) Jak weźmiesz pad typu glaze i będzie czysty to nie ma bata, żeby coś złego zrobić.

• 3 weeks later...

Rotacja - nie wiem, ale poniżej 1000. 800?

Bardziej 800, 1000max.

Zgadza się Maniuś. Tylko jak dla mnie to jakoś tak dziwnie się takie rzeczy nakłada rotacją :P Pewnie lepiej DA bo jest mniejsza i bardziej poręczna no i można jedną ręka machać chyba że ktoś ma rotację o wadze 1-2kg ;)