Jump to content

MOTHERS Mag & Aluminum Polish

Tomasz

Recommended Posts

Witam

do testów od Krzyśka Kanara dostaliśmy do testów pastę MOTHERS Mag & Aluminum Polish

Konsystencja gęsta, takie typowe masło. Brak grubego ziarna w składzie! w przeciwieństwie do AUTOSOLU >AUTOMAXA i reszty dostępnej na rynku.

Zapach hmmm ciężko określić ale bardzo przyjemny :)

Naprawdę dawno nie mieliśmy tak fajnej pasty oczyszczającej

Polecam z czystym sumieniem do częstego odświeżenia polerki !!! w 100% lepsza od AUTOSOLU AUTOMAXA MEGSA itd!!!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Fajny teścik Tomaszu, oby więcej takich ^:)^

Jak mniemam, ścieralność tego Mothersa nie jest za duża jeśli służy do regularnego odświeżania? Posiadam Megsa do polerowania (All Metal Polish czy jakoś tak - w ciemnym, plastikowym słoiczku) i również ma maślaną konsystencję :)

woski i pasty nakładam padem recznym a ścieram MF

polerowanie felg hmm...

do tego dochodziłem 5 lat zaczynając od wiertarki filcu i autosolu poprzez przerobienie maszyny od wyważania felg ściernic , filców wszystko co było dostępne na rynku do polerowania i ciężką pracą doszedłem do efektu chromu na rantach :D

najbardziej rozwalają mnie kolesie na allegro którzy oferują polerownie felg a tam same mleko :lol:

• 3 weeks later...

Autosol tak polecam ja używam innych past co ty będę ściemniał ale każda moja pasta współpracuje z innym filcem maszynowo więc to temat rzeka

z KA kopiuje o billecie

Ja używałem billa mothersa ręcznie na mikrofibrze, wedlug mnie bije na głowe megsa, musze jeszcze sprawdzić mag&aluminium polish mothersa

• 6 months later...

Pasta do odświeżania polerki

Konsystencja gęsta, takie typowe masło. Brak grubego ziarna w składzie! w przeciwieństwie do AUTOSOLU >AUTOMAXA i reszty dostępnej na rynku.

Zapach hmmm ciężko określić ale bardzo przyjemny :)

Naprawdę dawno nie mieliśmy tak fajnej pasty oczyszczającej

Polecam z czystym sumieniem do częstego odświeżenia polerki !!!

• 5 months later...

No to odświeżę temat, żeby uporządkować swoją wiedzę zanim zakupię pasty :P

Felgi wypolerowane już, choć brakuje im tej przysłowiowej kropki nad "i", czy do tego nada się Billet lub Mag?

A skoro byłyby gotowe, idealne, błyszczące to teraz trzeba będzie o nie zadbać. I co tu kupić lepiej, do takiego cotygodniowego przetarcia po myciu auta. Billet czy Mag?

Nakładać na felgę aplikatorem gąbkowym czy bawełnianym? i potem po prostu zetrzeć pastę mikrofibrą, jak wosk z auta?