Jump to content

Nielsen Non Acidic Aluminium Cleaner - mycie bezdotykowe

biały

Recommended Posts

Pacjent :Toyota Corolla myta bardzo rzadko , przez co brud trudny do usunięcia prze zwykłym myciu szamponem , dlatego do wstępnego mycia tego auta uzywam NAAC Nielsena w ramach testu . Na fotkach auto przed myciem i po uzyciu NAAC i spłukaniu Karcherem. Na aucie nigdy nie było wosku , ani nie było polerowane. Robi co najmniej 200 km dziennie :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Po :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

• Administrator

ja go też ozywam do mycia choć głównie progów nadkoli itp daje rade choć takiego efekty bezdotykowo nie udało mi sie osiągnąć zawsze zostawały smugi brudu które łatwo ale ręcznie się domywało .

To ciekawe. Jakie stężenie dawałeś? Działa chyba podobnie jak mocna piana.

jakieś 350-400 ml NAAC i 2L wody

ja go też ozywam do mycia choć głównie progów nadkoli itp daje rade choć takiego efekty bezdotykowo nie udało mi sie osiągnąć zawsze zostawały smugi brudu które łatwo ale ręcznie się domywało .

nie można używać na ciepłe elementy i nie mozna dopuścić do wyschnięcia , dobrym opryskiwaczem ciśnieniowym na takie auto idzie 2-2,5 L roztworu .

• 1 month later...
  • 1 month later...

A propos mycia bezdotykowego: umyłem podłogę w garażu NAAC 1:5. Plamy z oleju od kosiarki, i takie różne, jakie się robią po wjechaniu mokrym autem. I smoła z podkładów kolejowych (mam kilka plam, na podjeździe przed bramą mam kostkę przekładaną podkładami). Zeszło praktycznie wszystko, poza smołą. Olej też. Samą myjką. Po jakichś 5 minutach.Są odbicia z brudnego pieca :oops:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika