Jump to content

Usuwanie morki z lakieru.

shifty

Recommended Posts

Miałem ostatnio pod ręką aparat wiec cyknałem kilka zdjęć.

Podobają mi się wiec chciałem Wam również pokazać.

Do zabiegowego trafił Mondeo w czarnym metailku. Lakier w aucie miał dobry stan, ale właścicielowi nie podobała się fabryczna morka i prosił aby się jej pozbyć.

Standardowo całe przygotowanie lakieru, do operacji na preparatach Diamondbrite.

Potem oscylacyjną 1500P wycięliśmy najwięcej ( nawet nie wiem jak to nazwać :roll: ) górek morki :ugeek: Jak już uzyskaliśmy odpowiedni stopień wycięcia lakieru to potem poszło już z górki, wykończenie 2500P i na końcu Trizac. Cały ten proces zrobiony na 3M.

Do polerowania wykorzystaliśmy białą twardą gąbkę DOL oraz Heavy Corase Ultra Step Diamondbrite, nowy produkt. Ścieralność podobna do 3M z zielonym korkiem z tym, że nie pyli, jest bardziej oleista i dużo wydajniejsza.

Do wykończenia posłużył Diamondbrite Ceramic Ultra step 2 i Hologram Free Step 3

Po całym zabiegu z auta zeszło ok 15 - 20 mikronów, co uważam że jest sporo, zwłaszcza że samochód miał sporą rozpiętość na różnych elementach.

Efekt oceńcie sami. Zrobiłem trochę 50/50 aby było do czego się odnieść.

Foty podczas pracy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Morka przed:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Normalnie jakiś hardcore :u

Dołączona grafika

A tu już foty po: uffff

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zdjęcie pod światło ( halogen ) bez ryski i hologramów. :D

Dołączona grafika

50/50

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jak się pracuje na oscylacyjnej 3M>?? jaki skok ??

musiał bym się na to przesiąść kiedyś

Jesteśmy z niej zadowoleni, ale nie umiem odpowiedzieć precyzyjnie na Twoje pytanie jako iż nie pracowaliśmy na innej wiec nie ma z czym porównywać. ;)