Arturo Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Jakiś czas temu mieliśmy Q7 do ogólnego odświeżenia - auto miało przejechane 60tys. Problem był w tym że właściciel mógł zostawić auto tylko na czas gdy był w pracy więc czasu nie było dużo biorąc pod uwagę rozmiar auta. Oczywiście trzeba było zacząć od mycia I wyszły tzw "ordery" Drobne ryski I inne ślady Później DJ Born Slipy i glinka MS Końcówki wydechu nie były chyba porządnie doczyszczone od nowości Chemia nie do końca dała radę i użyliśmy pasty Megs'a Lakier był odświeżony głównie S17+ na czarnym i żółtym waflu MS Jako LSP poszedł Hi Temp bo wydało mi się to najlepszym rozwiązaniem przy tej pogodzie Przy okazji musneliśmy też listwę bagaznika bo jakoś zmatowiała była ;) Taki mały i szybki projekcik, udało się usunąć wszystko co znaleźliśmy na lakierze i właściciel też był zadowolony, a to najważniejsze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 5 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Artur, Osiągnięte efekty w limitowanym czasie + wielkość fury = mój wielki podziw dla Waszego dzieła :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Dziwnie ludzie podchodzą do takich spraw. Ktoś zostawia samochód na czas kiedy jest w pracy, a przez to nie można zrobić wszystkiego od A do Z. Jestem zdania, że jeśli decyduje się oddać samochód do lakiernika na malowanie, do serwisu czy na korektę to odbieram wtedy jak będzie wszystko zrobione od początku do końca, bez pośpiechu, a nie "Panie, ja za 8h wychodzę z roboty, musi być zrobione". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Ale widzę, że się udało :u Niektórzy (właściciele) tak właśnie podchodzą do tematu. Nie jest to dobro pierwszej potrzeby. Inaczej pewnie wcale by tego nie zrobił. A Arturo się dostosował. :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Wiem ile pracy jest przy q7, fajnie wyszło. Hi-temp na rotacji, czy ktoś takie ładne kółka robi? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Kawał fury i tylko osiem godzin... Jestem pod wrażeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Hi-temp na rotacji, czy ktoś takie ładne kółka robi? ;) Ręcznie - robiliśmy "kółka", tak chyba najlepiej nakładać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 fajna praca i najlepszy jest chyba w tej pracy czas :mrgreen: w którym ograneliście auto brawo pokażcie jak wyszedł dach :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Bardzo ładnie wyszło, patrząc na czas pracy to wogóle rewelacja, pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Dziwnie ludzie podchodzą do takich spraw. Ktoś zostawia samochód na czas kiedy jest w pracy, a przez to nie można zrobić wszystkiego od A do Z. Ale wiesz jak ludzie myślą (nie mówię że konkretnie ta osoba): na myjni mam auto gotowe w pół godziny a jak sobie wosk zamówię to 45min. No to jak ktoś ma 8 godzin to chyba z 10 razy zdążyli by to wszystko zrobić :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Dobra robota chłopaki ! Powiedz mi Artur, co kładliście na plastiki ? SAS ? No właśnie jak to Tomek zauważył, jak poszło z dachem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Dobra robota chłopaki ! Powiedz mi Artur, co kładliście na plastiki ? SAS ? No właśnie jak to Tomek zauważył, jak poszło z dachem :) Ad.1 Tak SAS - przedni grill pędzelkiem reszta aplikator Ad.2 Sorry, dach jest szklany i położyliśmy CL68 - na fotkach z przodu widać uszczelkę na dachu, ale trzeba się konkretnie przyjrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 dach jest szklany i położyliśmy CL68gdybyście mieli więcej czasu, coś byście robili ze szklanym dachem, czy tylko CL68? pytam bo w crv też mam szklany i nie wiem czy w ogóle go ruszać, a jeśli tak to co tu z nim zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo Opublikowano 6 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 dach jest szklany i położyliśmy CL68gdybyście mieli więcej czasu, coś byście robili ze szklanym dachem, czy tylko CL68? pytam bo w crv też mam szklany i nie wiem czy w ogóle go ruszać, a jeśli tak to co tu z nim zrobić Sczerze to nie - po użyciu cleanera CL68 już się ładnie błyszczał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi