Arturo Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Jakiś czas temu mieliśmy Q7 do ogólnego odświeżenia - auto miało przejechane 60tys. Problem był w tym że właściciel mógł zostawić auto tylko na czas gdy był w pracy więc czasu nie było dużo biorąc pod uwagę rozmiar auta. Oczywiście trzeba było zacząć od mycia I wyszły tzw "ordery" Drobne ryski I inne ślady Później DJ Born Slipy i glinka MS Końcówki wydechu nie były chyba porządnie doczyszczone od nowości Chemia nie do końca dała radę i użyliśmy pasty Megs'a Lakier był odświeżony głównie S17+ na czarnym i żółtym waflu MS Jako LSP poszedł Hi Temp bo wydało mi się to najlepszym rozwiązaniem przy tej pogodzie Przy okazji musneliśmy też listwę bagaznika bo jakoś zmatowiała była ;) Taki mały i szybki projekcik, udało się usunąć wszystko co znaleźliśmy na lakierze i właściciel też był zadowolony, a to najważniejsze ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted March 5, 2011 Report Share Posted March 5, 2011 Artur, Osiągnięte efekty w limitowanym czasie + wielkość fury = mój wielki podziw dla Waszego dzieła :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Dziwnie ludzie podchodzą do takich spraw. Ktoś zostawia samochód na czas kiedy jest w pracy, a przez to nie można zrobić wszystkiego od A do Z. Jestem zdania, że jeśli decyduje się oddać samochód do lakiernika na malowanie, do serwisu czy na korektę to odbieram wtedy jak będzie wszystko zrobione od początku do końca, bez pośpiechu, a nie "Panie, ja za 8h wychodzę z roboty, musi być zrobione". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Ale widzę, że się udało :u Niektórzy (właściciele) tak właśnie podchodzą do tematu. Nie jest to dobro pierwszej potrzeby. Inaczej pewnie wcale by tego nie zrobił. A Arturo się dostosował. :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanar Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Wiem ile pracy jest przy q7, fajnie wyszło. Hi-temp na rotacji, czy ktoś takie ładne kółka robi? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Kawał fury i tylko osiem godzin... Jestem pod wrażeniem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arturo Posted March 6, 2011 Author Report Share Posted March 6, 2011 Hi-temp na rotacji, czy ktoś takie ładne kółka robi? ;) Ręcznie - robiliśmy "kółka", tak chyba najlepiej nakładać ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 fajna praca i najlepszy jest chyba w tej pracy czas :mrgreen: w którym ograneliście auto brawo pokażcie jak wyszedł dach :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_gti Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Bardzo ładnie wyszło, patrząc na czas pracy to wogóle rewelacja, pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arturo Posted March 6, 2011 Author Report Share Posted March 6, 2011 Dziwnie ludzie podchodzą do takich spraw. Ktoś zostawia samochód na czas kiedy jest w pracy, a przez to nie można zrobić wszystkiego od A do Z. Ale wiesz jak ludzie myślą (nie mówię że konkretnie ta osoba): na myjni mam auto gotowe w pół godziny a jak sobie wosk zamówię to 45min. No to jak ktoś ma 8 godzin to chyba z 10 razy zdążyli by to wszystko zrobić :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynka Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Dobra robota chłopaki ! Powiedz mi Artur, co kładliście na plastiki ? SAS ? No właśnie jak to Tomek zauważył, jak poszło z dachem :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arturo Posted March 6, 2011 Author Report Share Posted March 6, 2011 Dobra robota chłopaki ! Powiedz mi Artur, co kładliście na plastiki ? SAS ? No właśnie jak to Tomek zauważył, jak poszło z dachem :) Ad.1 Tak SAS - przedni grill pędzelkiem reszta aplikator Ad.2 Sorry, dach jest szklany i położyliśmy CL68 - na fotkach z przodu widać uszczelkę na dachu, ale trzeba się konkretnie przyjrzeć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 dach jest szklany i położyliśmy CL68gdybyście mieli więcej czasu, coś byście robili ze szklanym dachem, czy tylko CL68? pytam bo w crv też mam szklany i nie wiem czy w ogóle go ruszać, a jeśli tak to co tu z nim zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arturo Posted March 6, 2011 Author Report Share Posted March 6, 2011 dach jest szklany i położyliśmy CL68gdybyście mieli więcej czasu, coś byście robili ze szklanym dachem, czy tylko CL68? pytam bo w crv też mam szklany i nie wiem czy w ogóle go ruszać, a jeśli tak to co tu z nim zrobić Sczerze to nie - po użyciu cleanera CL68 już się ładnie błyszczał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts