halski1982 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Witam, Jak myślicie, jest sens położenia DJ Purple Haze na nałożoną wczesniej jedną warstwę NXT 2.0. Czy raczej mija się to z celem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 16 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Hey , Woski naturalna z woskami syntetycznymi bardzo się lubią :) Wszystkie polimerowe zabezpieczenia chętnie przyjmują na siebie carnaubę . Ważna jest kolejność poza paroma wyjątkami zawsze nakładaj sealanta a na to wosk naturalny , warto również zwrócić uwagę na czas między aplikacjami . Polimerowa warstwa wymaga utwardzenia nawet w przeciągu 24h , wcześniejsza ingerencja nawet naturalnego wosku może mieć negatywny wpływ na trwałość takiej kombinacji . Osobiście nigdy nie stosowałem kombinacji NXT + wosk naturalny aczkolwiek produkt Meguiar'sa bazuje na wspomnianych polimerach w teori powinno być ok , teraz tylko pora to zweryfikować w praktyce :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 nox napisał(a): zawsze nakładaj sealanta a na to wosk syntetyczny :u :u :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Marco daj spokój, każdy się może przejęzyczyć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 17 Marca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 poprawione , dzięki za czujność chłopaki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R0N1N Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 halski1982 napisał(a): Witam, Jak myślicie, jest sens położenia DJ Purple Haze na nałożoną wczesniej jedną warstwę NXT 2.0. Czy raczej mija się to z celem? Wszystko zależy od tego jakie efekt chcesz uzyskać. Jeśli chcesz podkręcić "wet look" o te przysłowiowe 2% to możesz nałożyć PH. Ale, z drugiej strony, najprawdopodobniej w ten sposób zepsujesz efekt hydrofobowy, który zapewnia NXT 2.0. Z własnego doświadczenia powiem, że o ile w przypadku NXT 1.0 czasem dodawałem warstwę DC3 lub GCLW to kiedy przesiadłem się na NXT 2.0 dałem sobie z tym spokój. Efekt wizualny NXT 2.0 już sam w sobie był dobry, a spływanie wody z lakieru przy 50-60km/h ... bezcenne. Żaden inny wosk/sealant, którego używałem nie pobił tego wyniku. :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 R0N1N napisał(a): Efekt wizualny NXT 2.0 już sam w sobie był dobry, a spływanie wody z lakieru przy 50-60km/h ... bezcenne. Żaden inny wosk/sealant, którego używałem nie pobił tego wyniku. :))Tak, zgadzam sie z Roninem. Nakladalem na NXT2.0 warstwe #16 i nie widzialem roznicy ani w poprawieniu trwalosci ani w poprawieniu wygladu. BTW, osobiscie uwazam, ze NXT2.0 jest niedocenianym produktem - a dla mnie: chyba ulubionym :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi