halski1982 Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 Witam, Jak myślicie, jest sens położenia DJ Purple Haze na nałożoną wczesniej jedną warstwę NXT 2.0. Czy raczej mija się to z celem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator nox Posted March 16, 2011 Administrator Report Share Posted March 16, 2011 Hey , Woski naturalna z woskami syntetycznymi bardzo się lubią :) Wszystkie polimerowe zabezpieczenia chętnie przyjmują na siebie carnaubę . Ważna jest kolejność poza paroma wyjątkami zawsze nakładaj sealanta a na to wosk naturalny , warto również zwrócić uwagę na czas między aplikacjami . Polimerowa warstwa wymaga utwardzenia nawet w przeciągu 24h , wcześniejsza ingerencja nawet naturalnego wosku może mieć negatywny wpływ na trwałość takiej kombinacji . Osobiście nigdy nie stosowałem kombinacji NXT + wosk naturalny aczkolwiek produkt Meguiar'sa bazuje na wspomnianych polimerach w teori powinno być ok , teraz tylko pora to zweryfikować w praktyce :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCO Posted March 16, 2011 Report Share Posted March 16, 2011 zawsze nakładaj sealanta a na to wosk syntetyczny :u :u :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehto Posted March 17, 2011 Report Share Posted March 17, 2011 Marco daj spokój, każdy się może przejęzyczyć ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator nox Posted March 17, 2011 Administrator Report Share Posted March 17, 2011 poprawione , dzięki za czujność chłopaki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R0N1N Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Witam, Jak myślicie, jest sens położenia DJ Purple Haze na nałożoną wczesniej jedną warstwę NXT 2.0. Czy raczej mija się to z celem? Wszystko zależy od tego jakie efekt chcesz uzyskać. Jeśli chcesz podkręcić "wet look" o te przysłowiowe 2% to możesz nałożyć PH. Ale, z drugiej strony, najprawdopodobniej w ten sposób zepsujesz efekt hydrofobowy, który zapewnia NXT 2.0. Z własnego doświadczenia powiem, że o ile w przypadku NXT 1.0 czasem dodawałem warstwę DC3 lub GCLW to kiedy przesiadłem się na NXT 2.0 dałem sobie z tym spokój. Efekt wizualny NXT 2.0 już sam w sobie był dobry, a spływanie wody z lakieru przy 50-60km/h ... bezcenne. Żaden inny wosk/sealant, którego używałem nie pobił tego wyniku. :)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeper Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Efekt wizualny NXT 2.0 już sam w sobie był dobry, a spływanie wody z lakieru przy 50-60km/h ... bezcenne. Żaden inny wosk/sealant, którego używałem nie pobił tego wyniku. :))Tak, zgadzam sie z Roninem. Nakladalem na NXT2.0 warstwe #16 i nie widzialem roznicy ani w poprawieniu trwalosci ani w poprawieniu wygladu. BTW, osobiscie uwazam, ze NXT2.0 jest niedocenianym produktem - a dla mnie: chyba ulubionym :-bd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts