Jump to content

Wosk + Sealant?

halski1982

Recommended Posts

• Administrator

Hey ,

Woski naturalna z woskami syntetycznymi bardzo się lubią :)

Wszystkie polimerowe zabezpieczenia chętnie przyjmują na siebie carnaubę .

Ważna jest kolejność poza paroma wyjątkami zawsze nakładaj sealanta a na to wosk naturalny , warto również zwrócić uwagę na czas między aplikacjami . Polimerowa warstwa wymaga utwardzenia nawet w przeciągu 24h , wcześniejsza ingerencja nawet naturalnego wosku może mieć negatywny wpływ na trwałość takiej kombinacji .

Osobiście nigdy nie stosowałem kombinacji NXT + wosk naturalny aczkolwiek produkt Meguiar'sa bazuje na wspomnianych polimerach w teori powinno być ok , teraz tylko pora to zweryfikować w praktyce :)

Witam,

Jak myślicie, jest sens położenia DJ Purple Haze na nałożoną wczesniej jedną warstwę NXT 2.0. Czy raczej mija się to z celem?

Wszystko zależy od tego jakie efekt chcesz uzyskać. Jeśli chcesz podkręcić "wet look" o te przysłowiowe 2% to możesz nałożyć PH. Ale, z drugiej strony, najprawdopodobniej w ten sposób zepsujesz efekt hydrofobowy, który zapewnia NXT 2.0. Z własnego doświadczenia powiem, że o ile w przypadku NXT 1.0 czasem dodawałem warstwę DC3 lub GCLW to kiedy przesiadłem się na NXT 2.0 dałem sobie z tym spokój. Efekt wizualny NXT 2.0 już sam w sobie był dobry, a spływanie wody z lakieru przy 50-60km/h ... bezcenne. Żaden inny wosk/sealant, którego używałem nie pobił tego wyniku. :))

Efekt wizualny NXT 2.0 już sam w sobie był dobry, a spływanie wody z lakieru przy 50-60km/h ... bezcenne. Żaden inny wosk/sealant, którego używałem nie pobił tego wyniku. :))

Tak, zgadzam sie z Roninem. Nakladalem na NXT2.0 warstwe #16 i nie widzialem roznicy ani w poprawieniu trwalosci ani w poprawieniu wygladu. BTW, osobiscie uwazam, ze NXT2.0 jest niedocenianym produktem - a dla mnie: chyba ulubionym :-bd