Jump to content

Zabezpieczenie czarnych matowych felg

jacek_gti

Recommended Posts

Cześć, nie znalazłem nic podobnego dlatego pytam, czym zabezpieczyć felgi polakierowane lakierem samochodowym (pewnie akryl) na kolor czarny mat. Tak by po nałożeniu jakiegoś specyfiku nie zrobiły się błyszczące??

Dodam jeszcze fotkę felgi polakierowanej takim samym lakierem (moja bedzie cała czarna)

Dołączona grafika

Sądzę że środki dedykowane do felg czy też woski do lakierów się nadadzą.

Tak na chłopski rozum - skoro żaden wosk nie zrobi blasku na lakierze

zmatowionym przez szczoty na myjni, to i nie "nabłyszczy" matowych felg :-?

Tak czy inaczej, bez eksperymentów, aby dobrać najbardziej odpowiedni, się nie obejdzie :D

A może być tak, że jak nałożysz np. Collinite 476 lub inny wosk jaki masz to efekt będzie się trochę różnił od prawdziwego matu, będzie się po prostu bardziej błyszczał.

Ale warto spróbować, przetrzeć nowe szlaki ;)

A jak masz kasę to można kupić dedykowane do tego kosmetyki SV Opaque (cleaner + wosk)

Nie chciałbym osiągnąć takiego jakby tłustego efektu, bo sam lakier nie jest gladki jak lusterko tylko taki delikatnie szorstki, w każdym razie prawdą jest że trzeba chyba będzie poeksperymentować, z drugiej strony zastanawiam się czy są woki dedykowane do matu??

I tu nie zauważyłem Swiss Vax Opaque.... pytanie czy będzie mnie na niego stać :-ss

edit:

Sprawdziłem cenę :shock: Jest może jakaś alternatywa??

Nie będzie żadnego tłustego efektu. Jak utrzymasz czystość ( mycie dokładne i regularne) to wystarczy nawet detailer. Nic nie będzie "tłuste". Opaque jest niby do matów, ale ja bym sobie go odpuścił: cena/felgi/ilość potrzebna/.... nie ma sensu. ;)