_Monika_ Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Miałam dzisiaj okazję wypróbować szampon Duragloss 901. Szampon przez Was znany, więc żadnych nowości nie odkryję. Powiem tylko o moich spostrzeżeniach i może dopiszecie jakieś Wasze. Rozcieńczanie wg producenta: Zapach: wiśniowy Piana: bardzo duża, podczas nalewania wody i na lakierze, nie opada, po umyciu całego auta jest jeszcze w wiadrze Mycie: poślizg bardzo dobry, połysk po umyciu trudno było mi ocenić (brak słońca a pod koniec nawet zaczął kropić deszcz) po myciu, bez QD: tu z QD Citrus Bling z ValetPRo: Ogólnie super szampon. Przyjemne mycie. Już wiem dlaczego jest tak często polecany :) A tu mam jeszcze sheeting po samym myciu: kpmlLK7izLU i po Citrus Bling: MJfl0ipp89U Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Fajna recenzja Monika ! :D Dla mnie też jest to bardzo fajny w działaniu oraz przyjemny w użyciu szampon, a ten zapach - aż chce się myć ! połysk po umyciu trudno było mi ocenić (brak słońca a pod koniec nawet zaczął kropić deszcz)Jak pierwszy raz umyłem auto DG#901 to wyglądało jakby było nawoskowane - a takie nie było, heh. PS. Masz grit gurady ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Zestawik zasługuje na uznanie :u Jak widać. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 PS. Masz grit gurady ?nie mam, ale staram się radzić sobie bez nich ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 A jak poślizg? Wczoraj też myłem DG i ani piany ani poślizgu :? podobno wiele osób się z tym spotyka. Towar z pewnego źródła, więc chyba wina leży po stronie super twardej wody w Krakowie :? Dodam, że z innymi szamponami jest bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 A jak poślizg? Mycie: poślizg bardzo dobrydodam, że imo lepszy niż w Nielsenie Car Shampoo & Wax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Po samym szaponie sheeting troche słaby. Pozostałe sprawy wyglądają bardzo fajnie, jak tylko zużyję któryś ze swoich specyfików to pewnie się skuszę... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Świetna relacja!:-) Bardzo dobry szampon, niestety u mnie powoduje uczulenie na rękach. Po myciu 901 i płukaniu auto trzeba bardzo dobrze wytrzeć, bo inaczej są drobne zacieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 A jak poślizg? Wczoraj też myłem DG i ani piany ani poślizgu :? podobno wiele osób się z tym spotyka. Towar z pewnego źródła, więc chyba wina leży po stronie super twardej wody w Krakowie :? Dodam, że z innymi szamponami jest bardzo dobrze. Też spotkałem się z tymi opiniami na KA , ja z tego szamponu jestem bardzo zadowolony jak również chłopaki z myjni ręcznej gdzie w zimie jeździłem , piana obfita , zapach-wiśnie na całe pomieszczenie . Może naruszam zasady forum , ale swój #901 kupowałem u WaxParadise . Monika , możesz coś napisać o VALETPRO CITRUS BLING , bo podobno odpowiednio rozcieńczając można "zrobić " sobie płyn do czyszczenia szyb . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Ja tez tam kupowałem ;) A z CB możesz zrobić co chcesz. To jest chyba najbardziej uniwersalny środek jaki miałem do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 26 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Monika , możesz coś napisać o VALETPRO CITRUS BLING , bo podobno odpowiednio rozcieńczając można "zrobić " sobie płyn do czyszczenia szyb .napiszę, ale trochę później, chciałam w osobnym wątku na razie testuję próbkę, którą dostałam od Kanara, jako QD; muszę go wyczuć no i tak jak napisał Mariusz, CB jest bardzo uniwersalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi