_Monika_ Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 Miałam dzisiaj okazję wypróbować szampon Duragloss 901. Szampon przez Was znany, więc żadnych nowości nie odkryję. Powiem tylko o moich spostrzeżeniach i może dopiszecie jakieś Wasze. Rozcieńczanie wg producenta: Zapach: wiśniowy Piana: bardzo duża, podczas nalewania wody i na lakierze, nie opada, po umyciu całego auta jest jeszcze w wiadrze Mycie: poślizg bardzo dobry, połysk po umyciu trudno było mi ocenić (brak słońca a pod koniec nawet zaczął kropić deszcz) po myciu, bez QD: tu z QD Citrus Bling z ValetPRo: Ogólnie super szampon. Przyjemne mycie. Już wiem dlaczego jest tak często polecany :) A tu mam jeszcze sheeting po samym myciu: kpmlLK7izLU i po Citrus Bling: MJfl0ipp89U Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynka Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Fajna recenzja Monika ! :D Dla mnie też jest to bardzo fajny w działaniu oraz przyjemny w użyciu szampon, a ten zapach - aż chce się myć ! połysk po umyciu trudno było mi ocenić (brak słońca a pod koniec nawet zaczął kropić deszcz)Jak pierwszy raz umyłem auto DG#901 to wyglądało jakby było nawoskowane - a takie nie było, heh. PS. Masz grit gurady ? ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Zestawik zasługuje na uznanie :u Jak widać. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted March 26, 2011 Author Report Share Posted March 26, 2011 PS. Masz grit gurady ?nie mam, ale staram się radzić sobie bez nich ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 A jak poślizg? Wczoraj też myłem DG i ani piany ani poślizgu :? podobno wiele osób się z tym spotyka. Towar z pewnego źródła, więc chyba wina leży po stronie super twardej wody w Krakowie :? Dodam, że z innymi szamponami jest bardzo dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted March 26, 2011 Author Report Share Posted March 26, 2011 A jak poślizg? Mycie: poślizg bardzo dobrydodam, że imo lepszy niż w Nielsenie Car Shampoo & Wax Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_gti Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Po samym szaponie sheeting troche słaby. Pozostałe sprawy wyglądają bardzo fajnie, jak tylko zużyję któryś ze swoich specyfików to pewnie się skuszę... :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Świetna relacja!:-) Bardzo dobry szampon, niestety u mnie powoduje uczulenie na rękach. Po myciu 901 i płukaniu auto trzeba bardzo dobrze wytrzeć, bo inaczej są drobne zacieki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yacek _b Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 A jak poślizg? Wczoraj też myłem DG i ani piany ani poślizgu :? podobno wiele osób się z tym spotyka. Towar z pewnego źródła, więc chyba wina leży po stronie super twardej wody w Krakowie :? Dodam, że z innymi szamponami jest bardzo dobrze. Też spotkałem się z tymi opiniami na KA , ja z tego szamponu jestem bardzo zadowolony jak również chłopaki z myjni ręcznej gdzie w zimie jeździłem , piana obfita , zapach-wiśnie na całe pomieszczenie . Może naruszam zasady forum , ale swój #901 kupowałem u WaxParadise . Monika , możesz coś napisać o VALETPRO CITRUS BLING , bo podobno odpowiednio rozcieńczając można "zrobić " sobie płyn do czyszczenia szyb . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 Ja tez tam kupowałem ;) A z CB możesz zrobić co chcesz. To jest chyba najbardziej uniwersalny środek jaki miałem do tej pory. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_Monika_ Posted March 26, 2011 Author Report Share Posted March 26, 2011 Monika , możesz coś napisać o VALETPRO CITRUS BLING , bo podobno odpowiednio rozcieńczając można "zrobić " sobie płyn do czyszczenia szyb .napiszę, ale trochę później, chciałam w osobnym wątku na razie testuję próbkę, którą dostałam od Kanara, jako QD; muszę go wyczuć no i tak jak napisał Mariusz, CB jest bardzo uniwersalny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts