Jump to content

Duragloss 901

_Monika_

Recommended Posts

Miałam dzisiaj okazję wypróbować szampon Duragloss 901.

Dołączona grafika

Szampon przez Was znany, więc żadnych nowości nie odkryję. Powiem tylko o moich spostrzeżeniach i może dopiszecie jakieś Wasze.

Rozcieńczanie wg producenta:

Dołączona grafika

Zapach: wiśniowy

Piana: bardzo duża, podczas nalewania wody i na lakierze, nie opada, po umyciu całego auta jest jeszcze w wiadrze

Mycie: poślizg bardzo dobry, połysk po umyciu trudno było mi ocenić (brak słońca a pod koniec nawet zaczął kropić deszcz)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

po myciu, bez QD:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

tu z QD Citrus Bling z ValetPRo:

Dołączona grafika

Ogólnie super szampon. Przyjemne mycie. Już wiem dlaczego jest tak często polecany :)

A tu mam jeszcze sheeting po samym myciu:

kpmlLK7izLU

i po Citrus Bling:

MJfl0ipp89U

Fajna recenzja Monika ! :D

Dla mnie też jest to bardzo fajny w działaniu oraz przyjemny w użyciu szampon, a ten zapach - aż chce się myć !

połysk po umyciu trudno było mi ocenić (brak słońca a pod koniec nawet zaczął kropić deszcz)

Jak pierwszy raz umyłem auto DG#901 to wyglądało jakby było nawoskowane - a takie nie było, heh.

PS. Masz grit gurady ? ;)

A jak poślizg? Wczoraj też myłem DG i ani piany ani poślizgu :? podobno wiele osób się z tym spotyka. Towar z pewnego źródła, więc chyba wina leży po stronie super twardej wody w Krakowie :? Dodam, że z innymi szamponami jest bardzo dobrze.

A jak poślizg? Wczoraj też myłem DG i ani piany ani poślizgu :? podobno wiele osób się z tym spotyka. Towar z pewnego źródła, więc chyba wina leży po stronie super twardej wody w Krakowie :? Dodam, że z innymi szamponami jest bardzo dobrze.

Też spotkałem się z tymi opiniami na KA , ja z tego szamponu jestem bardzo zadowolony jak również chłopaki z myjni ręcznej gdzie w zimie jeździłem , piana obfita , zapach-wiśnie na całe pomieszczenie .

Może naruszam zasady forum , ale swój #901 kupowałem u WaxParadise .

Monika , możesz coś napisać o VALETPRO CITRUS BLING , bo podobno odpowiednio rozcieńczając można "zrobić " sobie płyn do czyszczenia szyb .

Monika , możesz coś napisać o VALETPRO CITRUS BLING , bo podobno odpowiednio rozcieńczając można "zrobić " sobie płyn do czyszczenia szyb .

napiszę, ale trochę później, chciałam w osobnym wątku

na razie testuję próbkę, którą dostałam od Kanara, jako QD; muszę go wyczuć

no i tak jak napisał Mariusz, CB jest bardzo uniwersalny