Marcinnelli Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Hej wszystkim! Dorzucam dziś jeszcze do naszych forumowych projektów jeszcze jeden taki skromny temacik, mianowicie BMW 3 E90 w chyba już ulubionym kolorze czarnym;) Po umyciu i osuszeniu widać było co to tam na tym lakierze siedzi: Do autka podchodziłem delikatnie, stopniując pady i pasty chcąc być subtelnym ;) Niestety zabawa się skończyła gdy na flexie wylądował biały pad MS a na niego deox 1 ;) Ale tak tego zostawić się nie dało i dalej poszedł zółty wafel MS z s17+ no i na finish, deser, może nie do końca potrzebnie a dla własnej satysfakcji poszło ACP 150 na niebieskim waflu DOL zarezerwowanym na czarne cudeńka ;) Potem kolejne mycie po korekcie: I tak to mi się udało wyprowadzić, czasem mam wrażenie że dało się lepiej... też tak czasami macie? Jako LSP dałem Dj PH Pro, auto miało zrobić jak największe wrażenie na właścicielu, niestety nie mogłem być osobiście przy odbiorze więc nie wiem jak było, mam nadzieję że nie żałował ;) Sami oceńcie po zdjęciach czy to tamto dobrze się prezentuje, zdjęcie jednak nigdy nie pokaże co i jak.. OK, tak to autko się prezentowało: Na tym zdjęciu po doświetleniu halogenem widać że głębokie zarysowania nie dały się skorygować, jedynie nieco zniwelować... I żeby nie było, na masce leży jeszcze nie ściągnięty wosk ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 Jestem pierwszy (chyba), jak dla mnie bajka :u :u :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Kurcze Marcin wyglada to bd, nie wiedzialem ze tak sie rozkrecasz :D szkoda tylko ze te zdjecia taki slabe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnelli Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 No właśnie jeżeli chodzi o fotki to tu muszę się podciągnąć ;) tyle że do aparatu nie mam tyle cierpliwości co do auta ;) ewentualnie większej rozdzielczości mogę wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 ja mam czasem trudności w ukazaniu na fotce tego co widać na żywo :? mało wprawy mam ;) Marcin, bardzo mi się podoba :u I projekt przeszedł egzamin przy świetle słonecznym - przy nim nic się nie ukryje ;) Bardzo fajna sesja na śniegu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturo Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Fotki na zewnątrz wyglądają są super! A z fotkami to tak czasem jest, jak się pracuje samemu - albo polerka, albo aparat - chyba że ma się czas na pstrykanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Kolejna praca z Gdyni ^:)^ Można prosić więcej fotek pod słońce? Na jakim poziomie w % określisz poziom korekty? Właściciel napewno miał świetną minę ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnelli Opublikowano 27 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 Niestety nie mam konkretnych zdjęć pod słońce ukazujących coś więcej, jeżeli chodzi o fotki to faktycznie muszę dojść do wprawy, zrobiłem ich ponad 150 na tym aucie ale reszta jest beznadziejna... A jeżeli chodzi o korektę to nie jestem zwolennikiem oceniania w %, cholernie trudno to policzyć ;) Auto nie było myte zbyt często na automatycznych, raczej ręcznie na pół wiadra ale poza tym miało sporo głębokich zarysowań, niektórych zrobionych złośliwie, nie dających wyprowadzić się na 100% Na fotce doświetlonej halogenem widać dwie dość wyraźne pionowe i jedna pozioma- ta jedna pozioma przeciągnięta była do samego tylniego nadkola. Po korekcie była widoczna tylko przy oglądaniu z odległości 0,5m gdzieś klęcząc na kolanach... Autko przed korektą miało 140-160 mikrometrów. Na całości zdjęte było około 5 mikrometrów, przy głębokich zarysowaniach doszło do 10. Nie chciałem szaleć bardziej... Myślę że to i tak wystarczająco a na moje niedoświadczone oko możemy mówić o korekcie bliskiej 80% ale w zależności od panela :) Na śnieg akurat załapałem się przypadkowo, szczerze nie był mi on na rękę tamtego dnia ;) Ale bardzo mnie cieszy że się podoba :) Też niejednokrotnie mam problem z ujęciem na zdjęciu tego co chciałbym, dlatego można mi często zarzucić słabą fotorelację bo odstawiam aparat w kąt i biorę flexa- jednego i drugiego na raz nie pociągnę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2011 dlatego można mi często zarzucić słabą fotorelacjęe tam, mnie się bardzo podoba, sesja na dworze - fotka z żółtym domkiem i choinką i fota jedna wyżej :u zajebi...e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 28 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2011 Bardzo fajna praca Marcin ! A co do fotek, to dojdziesz to wprawy :mrgreen: Powodzenia w kolejnych pracach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Co do rys ktore pozostaly, to umowmy sie ze niestety jakbysmy chcieli to zawsze gdzies jakas zostanie, nie ma mozliwosci zeby zlikwidowac kazda ryse z lakieru. No chyba ze chcemy zdjac 3/4 powloki bezbarwnego.Wlasnie skonczylem robic tez e90 ale kombi kolor jakis wisniowo-szary, lakier byl w duzo lepszej kondycji niz ten Twoj, ale mnogosc zarysowan do podkladu czy blachy bije po oczach niestety, drobnych rysek bylo niewiele, za to glebszych juz az za duzo. Zreszta na dniach projekt wylonduje w odpowiedim temacie :) Jak dla mnie spisales sie na 5 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinnelli Opublikowano 30 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Dzięki :) To E90 też niestety miało sporo bardzo głębokich rys do podkładu, chyba z 1 panel albo 2 były bez takich ozdób... Nie wiem jak Ci ludzie użytkują te autka. Czekam na projekcik, ciekaw jestem z czym do lakieru podchodziłeś ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi