jacek_gti Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Cześć, w aucie mialem jakierowane dwa elementy i ostatnio zauważyłem że lakier bezbarwny ma kilka zacieków i tu moje pytanie co zakupić by takowe usunąć, sądze że będzie to papier wodny ale nigdy nie mialem z tym do czynienia i nie wiem jakiej gradacji ten papier, na jaką markę się zdecydować. Druga sprawa jak się szlifuje takim zestawem? Słyszałem o jakiś koreczkach 3M do wtrąceń ale nie wiem czy to nie będzie za małe, w każdym razie licze na Waszą pomoc, pozdro.... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Dobrze słyszałeś. Takie rzeczy najprościej jest usunąć koreczkiem 3M jest to coś takiego http://www.samochodowekosmetyki.pl/pl/p ... -soft.html Z jednej strony przyklejasz tz. gwiazdki o dużej ścieralności a z drugiej masz na miękkiej poduszeczce Trizact. Najpierw delikatnie przycinasz gwiazdką, potem wygładzasz trizac'em i na koniec polerujesz twardym padem, potem miękkim wykańczasz. Bądź ostrożny i nie przytnij za dużo lakieru na początku, lepiej mniej i sukcesywnie zwiększać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Dzięki wielkie teraz czas kompletować potrzebny sprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi