jacek_gti Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Cześć, w aucie mialem jakierowane dwa elementy i ostatnio zauważyłem że lakier bezbarwny ma kilka zacieków i tu moje pytanie co zakupić by takowe usunąć, sądze że będzie to papier wodny ale nigdy nie mialem z tym do czynienia i nie wiem jakiej gradacji ten papier, na jaką markę się zdecydować. Druga sprawa jak się szlifuje takim zestawem? Słyszałem o jakiś koreczkach 3M do wtrąceń ale nie wiem czy to nie będzie za małe, w każdym razie licze na Waszą pomoc, pozdro.... :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted April 4, 2011 Report Share Posted April 4, 2011 Dobrze słyszałeś. Takie rzeczy najprościej jest usunąć koreczkiem 3M jest to coś takiego http://www.samochodowekosmetyki.pl/pl/p ... -soft.html Z jednej strony przyklejasz tz. gwiazdki o dużej ścieralności a z drugiej masz na miękkiej poduszeczce Trizact. Najpierw delikatnie przycinasz gwiazdką, potem wygładzasz trizac'em i na koniec polerujesz twardym padem, potem miękkim wykańczasz. Bądź ostrożny i nie przytnij za dużo lakieru na początku, lepiej mniej i sukcesywnie zwiększać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacek_gti Posted April 4, 2011 Author Report Share Posted April 4, 2011 Dzięki wielkie teraz czas kompletować potrzebny sprzęt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts