_Monika_ Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 W niedzielę miałam okazję ogarnąć trochę wnętrze Alfa Romeo 145. Generalnie użytkownik auta poprosił tylko o usunięcie plam z siedzenia pasażera oraz kierowcy. Jak już prać to prać, więc całe fotele. Jak już czyścić to czyścić – cały środek nie tylko tapicerkę, bo co to za przyjemność siedzenia na czystych fotelach gdy w około syf. Zabrałam się więc za całe wnętrze. użyte środki: APC Nielsena NLF Nielsena do prania tapicerki Finesse Nielsena Tak to wyglądało: Najpierw było porządne odkurzanie. To trochę zajęło, bo auto było odkurzane raczej z grubsza. Później małe myju myju: I pranie tapicerki na przednich siedzeniach, która po upraniu nawet całkiem przyjemnie wyglądała: Dywaniki też zostały przeczyszczone i pozostawione do wyschnięcia. Niestety w trakcie prania tapicerki mój „sprzęt” piorący zaczął odmawiać posłuszeństwa (maszyna już pełnoletnia, więc trochę usprawiedliwiona). Na miejscu została prowizorycznie naprawiona, ale nie dało rady zrobić kanapy z tyłu, tym bardziej, że zrobiło się dość późno, koło 19. Plan był taki, żeby zrobić to następnego dnia, ale następnego dnia padało. Plastiki dostały Nielsena Finesse i odżyły. Tu małe 50/50: No i tak koło 20 wyglądała Alfa. Młodemu użytkownikowi kopara opadła i stwierdził, że "nie wiedział, że to w ogóle można tak zrobić" ;) : Na drugi dzień po południu pojechałam zobaczyć jak tapicerka wyglądała po całej akcji. Schła samoczynnie w garażu. Fotki trochę ciemne, bo robione w słabo oświetlonym garażu: Auto było już w poniedziałek użytkowane, niestety młody człowiek "zapomniał" włożyć dywaników i świeża podłoga została już upaćkana. No szkoda. PS. do dokończenia zostały jeszcze boczki drzwi i tylna kanapa. Być może będą kończone w piątek lub sobotę (zależy od życznia właściciela auta). PS2. Żeby nie dostać bana postanowiłam jednak przenieść Alfę z Hyde Parku do działu nasze projekty ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 bardzo ładnie- szkoda że nie dało się calości zrobić mam pytanie dlaczego właściciel zamontował woofery odwrotnie? 8-} pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Super Monika, bardzo ładnie Ci to wychodzi! :ymapplause: 50/50 na słupku ekstra :-ss A co do właściciela - ciapa. Trzeba było go obstawić za to, nie szanuje pracy innych.. :-q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Ładnie poszło, gratuluje :u :u Szkoda tylko że szykuje się nowy wydatek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Ciekawe czy ten młody człowiek uszanuje pracę, która włożyłaś i trochę zadba sam przy uzytkowaniu :?: Bo praca :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 mam pytanie dlaczego właściciel zamontował woofery odwrotnie?hehe :mrgreen: nie wiem nie szanuje pracy innych.. :-qniestety obawiam się, że przede wszystkim nie szanuje tego co dostał do użytkowania nie rozumiem jak można "zapomnieć" włożyć dywaniki gdy za posesją błoto... i trochę zadba sam przy uzytkowaniudbać, dba, ale jeszcze nieprawidłowo ciężko przemówić, bo jak na razie chiba wie lepiej ;) Szkoda tylko że szykuje się nowy wydatek...odkurzacz? sprawdzę go jeszcze, na pewno będę próbowała reanimować, mam nadzieję, że coś z tego wyjdzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Moim zdaniem bardzo ładnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Wyszlo super jeden telefon i pyk zdjecia w dziale Nasze Projekty jednak mam dar przekonywania, palstiki wyszlo elegancio :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Brawo ! Zachęciłaś mnie tymi zdjęciami do prania. W sumie to nie mam "chyba" tak brudnej, ale pewnie zobaczę jak "czystą" miałem patrząc na wodę po zabiegach. Gratuluje - a właściciela w łeb niech uszanuje prace ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Fajna robótka Monia :u Jak tak dalej pójdzie, to zostaniesz "następcą" Seby w ilości projektów i ogarnianiu..... syfu wewnątrz :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 W końcu udało mi się połączyć fotki i krótki filmik na końcu (człowiek uczy się całe życie :-B ) W8mpVNPUcu8 ale pewnie zobaczę jak "czystą" miałem patrząc na wodę po zabiegach :u nie raz się zdziwiłam po praniu mojej Jak tak dalej pójdzie, to zostaniesz "następcą" Seby w ilości projektów i ogarnianiu..... syfu wewnątrz :lol:gdzie tam, Seba ma lepszych następców, a ja to gdzie do ludzi z tymi projekcikami :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Fajnie ci to wyszło aż miło popatrzeć :u powiedz dla własciciela zeby wywalił te bazarowe "gadzety" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Pięknie Ci to wyszło Moniko :u Chyba dawno ten ktoś w środku nie sprzątał :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 No no Monika ładne cacko wyszło :u Chyba jednak przyjadę na to szkolenie do Ciebie :p :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Dzięki. Nie wiedziałam, że będzie się podobał taki niedokończony projekt :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Monia, dobrze wyszło, środek odżył bardzo :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Moja ukochana Alfa :D piękne wnętrza i piękna robota :D naucz go jak dbać o wóz, tym bardziej o taki ;) Więcej Alf poproszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Monika, Coolgratulations, miód i malina. Miałaś trochę roboty z wnętrzem. Bardzo podobają mi się fotki 50/50 Good job :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi