damianese Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Witam Serdecznie! Nadeszła wiekopomna chwila- przedstawiam mój wspólny pierwszy projekt opatrzony zdjęciami. Pacjent to dwuletni Peugeot 207 w kolorze Salamanca Orange. Autko przeżyło już wymianę przedniego zderzaka oraz lewego reflektora co zresztą jest widoczne na zdjęciach. Czas pracy 15:00-22:30 z przerwą na kolację. Użyte środki: Przygotowanie lakieru: -spryskanie CarValet T&G remover -nadkola APC od Voigt VC brudpur, zakamarki Nielsen Cyclone oraz VC -Nielsen Shampers -glinka Blit Hamber Soft - rękawica Monster Shine merino mitt -Insta Finish Premium Polish -Lusso Oro - Nielsen S-A-S - Finish Kare Top Kote - Smart Wax Dressing - 303 Aeroprotect Efekty w kolejności chronologicznej można podziwiać na krótkiej prezentacji. Celowo zostały wrzucone zostały wszystkie zdjęcia- żeby oglądający sam mógł ocenić subiektywnie pracę. Opowiem teraz po kolei moje spostrzeżenia na temat użytych środków: Car Valet jak dla mnie radzi sobie bardzo dobrze z czarnymi kropami na karoserii oraz plastikowych kołpakach. Nielsen i Voigt- efekty te same- nie znam proporcji dokładnych, ale jak dla mnie różnicy nie widać, więc po co przepłacać. Nielsen Shampers- pracuję nim już trochę ale w sobotę przy takiej temperaturze zauważyłem że dałem go albo za mało albo po prostu nie czyścił na miarę moich oczekiwań- pozostawały widoczne smugi. Blit Hamber Soft- bardzo ładnie zbierała pod samą wodą, wodę użyłem w opryskiwaczu i to ciepłą- widoczna poprawa pracy w takiej temperaturze. Monster Shine merino mitt- moje pierwsze podboje tą rękawicą. Widoczne minusy to waga po zamoczeniu i konieczność przechyłu rękawicy po wyciągnięciu z wody w celu wylania sporej ilości wody. Myje się bardzo fajnie. -Insta Finish Premium Polish- DA -Lusso Oro o nakładaniu tych środków nic nie powiem ponieważ Tony Soprano oraz Krycha zajęli się tym w czasie gdy ja myłem widocznego na zdjęciach Merca. Co do efektów- dla mnie wyzło bardzo fajnie- lakier zarazem pokazał wreszcie swój kolor- ziarno w miarę-lakier ciepły- lekkie szkieło-wet look poprawny ale nie zabójczy. Miałem w planach nałożenie DJ Cranch orange- ale na to przyjdzie jeszcze czas. Nielsen S-A-S - nałożone dwie warstwy- plastiki były już mocno nie dożywione Finish Kare Top Kote- pierwsza warstwa znikła w sekundach- potrzebne były dwie warstwy Smart Wax Dressing-deska lekko odżyła zapach fajny 303 Aeroprotect- nie spodziewałem się że jest aż tak płynny, nadkola wyglądały po nim jak nowe- wodę ponoć ładnie odprowadza Przepraszam za taką ilość tekstu- ale mam nadal wrażenia że czegoś nie napisałem. Podziękowania dla Tony’ego za miejscówkę oraz towarzystwo! Krysi za obiekt do od stresowania się. Czuję jednak lekki niedosyt- czas gonił nie dało rady zrobić wszystkiego na tip top jak bym tego chciał. ZDJĘCIA https://picasaweb.google.com/1146754171 ... #slideshow (*) (*) (*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Kolor świetny, pamiętam go z Clio i relacji Niemca.. ;) ^:)^ Gratuluje pracy i spotkania z szanownym Tonym Soprano. Misiaki.. ;)) Aparat tylko coś Wam wariował, bo nie wszystkie zdjęcia ostre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Fajny opis i fajna fotorelacja - fajnie się pracuje w takim towarzystwie, pozdro.. :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Fakt, towarzystwa można pozazdrościć :u A ziarenka soczyste ;) Gratuluję efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 No tak. Ewidentnie pora na kurs fotografii mytej natury :lol: bo trochę psuje oglądanie, a widać, że kolor i efekt zasługują na pokazanie :u No i Krycha jakaś rozmyta. Zdjęcia do poprawki. :lol: A Prezesa dzisiaj w stolycy live widziałem. :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 przepraszam wszystkich za zdjęcia- nie mój aparat- nie potrafię zbytnio robić zdjęć już prędzej bym to narysował :lol: a tak na marginesie przydała by się korekta leciutka :? Tony faktycznie podbija stolicę :f następnym razem postaram się o lepsze zdjęcia wkrótce 4x VW Polo mnie czeka także będę miał na czym się uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 O prosze tylko chwile z forum znikne to juz jakes Kryski sie pojawiaja w morde, zosatw mlodziez bez szefa :lol: Petka ladnei wyszla ale wiele niedociagniec widac :lol: zartowalem =)) Gita malina a szczegolnie opis :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Damian - brawo ! Kolor jest extra :) Ale opieranie się przy myciu o lakier... :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 To i ja się dorzucę. Auto -Damskie Kolor auta -Zdecydowanie damski Stan lakieru -Wymagający korekty męską ręką Sposób dbania o auto - Wiedząc iż właścicielka nie ma miejsca do dbania o auto, sposób dbania o auto zaskakująco wysoki. Prace przy aucie - Gdyby kolega Damian miał wyłączoną komórke, było by mniej stresująco. - Pani Krysia chciała spróbowac wszystkiego co się robi przy aucie i większości spróbowała sama osobiście. :D Spotkanie - Oprócz, że na godzine przed ich godzinnym spóznieniem się zacząłem się zastanawiac, czy wogóle przyjadą, było wszystko w porządku. Wygląd auta przed - Tu niestety właścicielka samochodu musiała zażyc po wskazaniu przez nas faktycznego stanyu wyglądu jej samochodu kilka tabletek uspokajających, napój rozlużniający w postaci piwa i zjeść pożywny pokarm, by stan samochodu przełknąc. Wygląd auta po - Uwazam, iż kompozycja Insta Finish Premium Polish i na to Lusso Oro sprawia, iz serce potrafi się zmiękczyć,l gdy zmysł wzroku do mózgu przekaże informację o wysublimowanym pieknie tak ślicznego bardzo damskiego koloru na niezwykle damskim samochodzie. Podsumowanie - Cieszy fakt, iz sa kobiety, które nie tylko myśla o zadbanym aucie, ale same się pchają do roboty przy nim, i to nie tylko przy tym swoim własnym. Cieszy fakt, iz mogłem pomóc koledze użyczając mu miejsce do prac. Cieszy równiez fakt, iż pewien kolega X, a właściwie kolezanka Y nie zawiodła mnie (choć juz raz zawiodła, robiąc sobie dziecko z innym) i uraczyła nas cudowną kawą, jak równiez jej koleżanki z pracy L i K uraczyły nas cudnownymi w smaku sałatkami. Martwi natomiast fakt, iż mój nuer telefonu zapisany jest u niektórych ludzi jak "In Emergency". Rozmycie Pani Krystyny na zdjęciach. Celowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 To i ja się dorzucę. Auto -Damskie Kolor auta -Zdecydowanie damski Stan lakieru -Wymagający korekty męską ręką Sposób dbania o auto - Wiedząc iż właścicielka nie ma miejsca do dbania o auto, sposób dbania o auto zaskakująco wysoki. Prace przy aucie - Gdyby kolega Damian miał wyłączoną komórke, było by mniej stresująco. - Pani Krysia chciała spróbowac wszystkiego co się robi przy aucie i większości spróbowała sama osobiście. :D Spotkanie - Oprócz, że na godzine przed ich godzinnym spóznieniem się zacząłem się zastanawiac, czy wogóle przyjadą, było wszystko w porządku. Wygląd auta przed - Tu niestety właścicielka samochodu musiała zażyc po wskazaniu przez nas faktycznego stanyu wyglądu jej samochodu kilka tabletek uspokajających, napój rozlużniający w postaci piwa i zjeść pożywny pokarm, by stan samochodu przełknąc. Wygląd auta po - Uwazam, iż kompozycja Insta Finish Premium Polish i na to Lusso Oro sprawia, iz serce potrafi się zmiękczyć,l gdy zmysł wzroku do mózgu przekaże informację o wysublimowanym pieknie tak ślicznego bardzo damskiego koloru na niezwykle damskim samochodzie. Podsumowanie - Cieszy fakt, iz sa kobiety, które nie tylko myśla o zadbanym aucie, ale same się pchają do roboty przy nim, i to nie tylko przy tym swoim własnym. Cieszy fakt, iz mogłem pomóc koledze użyczając mu miejsce do prac. Cieszy równiez fakt, iż pewien kolega X, a właściwie kolezanka Y nie zawiodła mnie (choć juz raz zawiodła, robiąc sobie dziecko z innym) i uraczyła nas cudowną kawą, jak równiez jej koleżanki z pracy L i K uraczyły nas cudnownymi w smaku sałatkami. Martwi natomiast fakt, iż mój nuer telefonu zapisany jest u niektórych ludzi jak "In Emergency". Rozmycie Pani Krystyny na zdjęciach. Celowe. :u :u :u :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 6 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2011 tak więc po wypowiedzi Tony'ego nie ma nic do dodania :f :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi