Jump to content

Peugeot 207 salamanca orange

damianese

Recommended Posts

Witam Serdecznie!

Nadeszła wiekopomna chwila- przedstawiam mój wspólny pierwszy projekt opatrzony zdjęciami.

Pacjent to dwuletni Peugeot 207 w kolorze Salamanca Orange.

Autko przeżyło już wymianę przedniego zderzaka oraz lewego reflektora co zresztą jest widoczne na zdjęciach. Czas pracy 15:00-22:30 z przerwą na kolację.

Użyte środki:

Przygotowanie lakieru:

-spryskanie CarValet T&G remover

-nadkola APC od Voigt VC brudpur, zakamarki Nielsen Cyclone oraz VC

-Nielsen Shampers

-glinka Blit Hamber Soft

- rękawica Monster Shine merino mitt

-Insta Finish Premium Polish

-Lusso Oro

- Nielsen S-A-S

- Finish Kare Top Kote

- Smart Wax Dressing

- 303 Aeroprotect

Efekty w kolejności chronologicznej można podziwiać na krótkiej prezentacji. Celowo zostały wrzucone zostały wszystkie zdjęcia- żeby oglądający sam mógł ocenić subiektywnie pracę.

Opowiem teraz po kolei moje spostrzeżenia na temat użytych środków:

Car Valet jak dla mnie radzi sobie bardzo dobrze z czarnymi kropami na karoserii oraz plastikowych kołpakach.

Nielsen i Voigt- efekty te same- nie znam proporcji dokładnych, ale jak dla mnie różnicy nie widać, więc po co przepłacać.

Nielsen Shampers- pracuję nim już trochę ale w sobotę przy takiej temperaturze zauważyłem że dałem go albo za mało albo po prostu nie czyścił na miarę moich oczekiwań- pozostawały widoczne smugi.

Blit Hamber Soft- bardzo ładnie zbierała pod samą wodą, wodę użyłem w opryskiwaczu i to ciepłą- widoczna poprawa pracy w takiej temperaturze.

Monster Shine merino mitt- moje pierwsze podboje tą rękawicą. Widoczne minusy to waga po zamoczeniu i konieczność przechyłu rękawicy po wyciągnięciu z wody w celu wylania sporej ilości wody. Myje się bardzo fajnie.

-Insta Finish Premium Polish- DA

-Lusso Oro

o nakładaniu tych środków nic nie powiem ponieważ Tony Soprano oraz Krycha zajęli się tym w czasie gdy ja myłem widocznego na zdjęciach Merca. Co do efektów- dla mnie wyzło bardzo fajnie- lakier zarazem pokazał wreszcie swój kolor- ziarno w miarę-lakier ciepły- lekkie szkieło-wet look poprawny ale nie zabójczy.

Miałem w planach nałożenie DJ Cranch orange- ale na to przyjdzie jeszcze czas.

Nielsen S-A-S - nałożone dwie warstwy- plastiki były już mocno nie dożywione

Finish Kare Top Kote- pierwsza warstwa znikła w sekundach- potrzebne były dwie warstwy

Smart Wax Dressing-deska lekko odżyła zapach fajny

303 Aeroprotect- nie spodziewałem się że jest aż tak płynny, nadkola wyglądały po nim jak nowe- wodę ponoć ładnie odprowadza

Przepraszam za taką ilość tekstu- ale mam nadal wrażenia że czegoś nie napisałem.

Podziękowania dla Tony’ego za miejscówkę oraz towarzystwo! Krysi za obiekt do od stresowania się. Czuję jednak lekki niedosyt- czas gonił nie dało rady zrobić wszystkiego na tip top jak bym tego chciał.

ZDJĘCIA

https://picasaweb.google.com/1146754171 ... #slideshow

(*) (*) (*)

Kolor świetny, pamiętam go z Clio i relacji Niemca.. ;) ^:)^

Gratuluje pracy i spotkania z szanownym Tonym Soprano. Misiaki.. ;))

Aparat tylko coś Wam wariował, bo nie wszystkie zdjęcia ostre.

No tak. Ewidentnie pora na kurs fotografii mytej natury :lol: bo trochę psuje oglądanie, a widać, że kolor i efekt zasługują na pokazanie :u

No i Krycha jakaś rozmyta. Zdjęcia do poprawki. :lol:

A Prezesa dzisiaj w stolycy live widziałem. :f

przepraszam wszystkich za zdjęcia- nie mój aparat- nie potrafię zbytnio robić zdjęć już prędzej bym to narysował :lol:

a tak na marginesie przydała by się korekta leciutka :?

Tony faktycznie podbija stolicę :f następnym razem postaram się o lepsze zdjęcia wkrótce 4x VW Polo mnie czeka także będę miał na czym się uczyć

To i ja się dorzucę.

Auto

-Damskie

Kolor auta

-Zdecydowanie damski

Stan lakieru

-Wymagający korekty męską ręką

Sposób dbania o auto

- Wiedząc iż właścicielka nie ma miejsca do dbania o auto, sposób dbania o auto zaskakująco wysoki.

Prace przy aucie

- Gdyby kolega Damian miał wyłączoną komórke, było by mniej stresująco.

- Pani Krysia chciała spróbowac wszystkiego co się robi przy aucie i większości spróbowała sama osobiście. :D

Spotkanie

- Oprócz, że na godzine przed ich godzinnym spóznieniem się zacząłem się zastanawiac, czy wogóle przyjadą, było wszystko w porządku.

Wygląd auta przed

- Tu niestety właścicielka samochodu musiała zażyc po wskazaniu przez nas faktycznego stanyu wyglądu jej samochodu kilka tabletek uspokajających, napój rozlużniający w postaci piwa i zjeść pożywny pokarm, by stan samochodu przełknąc.

Wygląd auta po

- Uwazam, iż kompozycja Insta Finish Premium Polish i na to Lusso Oro sprawia, iz serce potrafi się zmiękczyć,l gdy zmysł wzroku do mózgu przekaże informację o wysublimowanym pieknie tak ślicznego bardzo damskiego koloru na niezwykle damskim samochodzie.

Podsumowanie

- Cieszy fakt, iz sa kobiety, które nie tylko myśla o zadbanym aucie, ale same się pchają do roboty przy nim, i to nie tylko przy tym swoim własnym. Cieszy fakt, iz mogłem pomóc koledze użyczając mu miejsce do prac.

Cieszy równiez fakt, iż pewien kolega X, a właściwie kolezanka Y nie zawiodła mnie (choć juz raz zawiodła, robiąc sobie dziecko z innym) i uraczyła nas cudowną kawą, jak równiez jej koleżanki z pracy L i K uraczyły nas cudnownymi w smaku sałatkami.

Martwi natomiast fakt, iż mój nuer telefonu zapisany jest u niektórych ludzi jak "In Emergency".

Rozmycie Pani Krystyny na zdjęciach. Celowe.

To i ja się dorzucę.

Auto

-Damskie

Kolor auta

-Zdecydowanie damski

Stan lakieru

-Wymagający korekty męską ręką

Sposób dbania o auto

- Wiedząc iż właścicielka nie ma miejsca do dbania o auto, sposób dbania o auto zaskakująco wysoki.

Prace przy aucie

- Gdyby kolega Damian miał wyłączoną komórke, było by mniej stresująco.

- Pani Krysia chciała spróbowac wszystkiego co się robi przy aucie i większości spróbowała sama osobiście. :D

Spotkanie

- Oprócz, że na godzine przed ich godzinnym spóznieniem się zacząłem się zastanawiac, czy wogóle przyjadą, było wszystko w porządku.

Wygląd auta przed

- Tu niestety właścicielka samochodu musiała zażyc po wskazaniu przez nas faktycznego stanyu wyglądu jej samochodu kilka tabletek uspokajających, napój rozlużniający w postaci piwa i zjeść pożywny pokarm, by stan samochodu przełknąc.

Wygląd auta po

- Uwazam, iż kompozycja Insta Finish Premium Polish i na to Lusso Oro sprawia, iz serce potrafi się zmiękczyć,l gdy zmysł wzroku do mózgu przekaże informację o wysublimowanym pieknie tak ślicznego bardzo damskiego koloru na niezwykle damskim samochodzie.

Podsumowanie

- Cieszy fakt, iz sa kobiety, które nie tylko myśla o zadbanym aucie, ale same się pchają do roboty przy nim, i to nie tylko przy tym swoim własnym. Cieszy fakt, iz mogłem pomóc koledze użyczając mu miejsce do prac.

Cieszy równiez fakt, iż pewien kolega X, a właściwie kolezanka Y nie zawiodła mnie (choć juz raz zawiodła, robiąc sobie dziecko z innym) i uraczyła nas cudowną kawą, jak równiez jej koleżanki z pracy L i K uraczyły nas cudnownymi w smaku sałatkami.

Martwi natomiast fakt, iż mój nuer telefonu zapisany jest u niektórych ludzi jak "In Emergency".

Rozmycie Pani Krystyny na zdjęciach. Celowe.

:u :u :u :u