fonnes Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Ponieważ ostatnio zaopatrzyłem się w komplet felg i opon na lato "zyskałem dostęp" do zimówek. Przyszedł czas aby się nimi trochę zająć. Mycie wstępne. Użyte środki: - płyn do mycia naczyń Pur ;) - szczotka do opon Tesco (kupiona kiedyś za 6 zł) - szczotka do mycia samochodu Vikan (kupiona kiedy nie miałem jeszcze pojęcia o detailingu :D ) - myjka ciśnieniowa Makita Przypuszczam, że felgi przez cały swój sześcioletni żywot nigdy nie były dokładnie myte od wewnątrz. Przy pracy miałem asystę ;) Trochę pojaśniały po wstępnym myciu. Po osuszeniu przystąpiłem do dokładnego ( na ile można było) oczyszczenia. Użyte środki: - Nielsen Glue & Tar Remover - Nafta oświetleniowa Nielsen zmył trochę, ale nie do końca. Ruszyłem z naftą. Efekt finalny Zdjęcia pokazują tylko dwie felgi, ale pozostałe wyszły podobnie. Dalsze prace przerwał zaczynający padać deszcz a i też konieczność zajęcia się innymi sprawami. cdn...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Ale sabaka już duża :o Mirek, a felgi się nie rysują w bezpośrednim kontakcie z kostką? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Trzeba wyważać. :lol: Tyle syfu zdjąłeś :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Słuszna uwaga Dżeju :u Zorientowałem się jak byłem w trakcie x_x Dobrze że rant opony był na tyle wysoki, że felga nie dotykała kostki. Po umyciu obejrzałem dokładnie wszystkie felgi - żadnych rys :ymsmug: Następnym razem zabezpieczę jakąś folią czy cóś... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Właśnie miałem pisać że zaraz ktoś się przyczepi o to że felgi tak leżą :lol: Troszkę syfu było...teraz wyglądają lepiej :u P.S. Ale ten pomagier na 4 zdjęciu to by się ruszył, co to...nadzór :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monika_ Opublikowano 11 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2011 No nieźle przejrzały :u Co do felgi na polbruku - ja przygotowałam sobie dwie deski, takie mniej więcej dwu centymetrowej grubości, położyłam je równolegle w odstępie około 40 cm i na nie kładłam felgi z oponami (tak żeby na deskach opierała się opona). Zawsze to bezpieczniej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi