SJake Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Jankos, a po co Ci ten Achilles po korekcie? :-? W ogóle cleaner jakikolwiek? Idziesz w look czy w trwałość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Raczej w look, bo w lipcu będe jeszcze raz woskował przez wyjazdem na wakacje :) aby błyszczał w kurorcie nadmorskim :D. Tzn wiesz, po korekcie cleaner chce dać przed woskiem. Choć czytam że ipa nie spełni funkcji cleanera to w zuepłności wystarczy x 2 IPA po korekcie i potem lusso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Ano koledze może nie pójść tak jak by chciał i coś tam przykryje coby w oczy mniej kolało x_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Janek, po korekcie lecisz IPĄ. Pasta polerska wykańczająca jest politurą, IPA odłuszcza powierzchnie lakieru. Wnet ten gotowy jest na przyjęcie warstwy wosku. Można bawić się z fillerami, pigmentami itd, ale jak zrobisz korektę jak w książce napisano, to cleaner nie jest potrzebny. Przyda się on natomiast w lipcu :D Bobas, no... to chyba, że w ten sposób :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Janku, ja rowniez podpisuje sie pod tym co pisze Jacek. Zreszta, to samo napisałem Ci w moim poprzednim poscie. W tym przypadku wiecej nie znaczy lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Dziękuje wszystkim za porady, z past używam Menzerny 500-2500-4000 tak więc po korekcie polecę IPĄ i wosk. A cleaner Megsa i tak kupię bo w lipcu się przyda. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Janek, odpuść Megsowy cleaner... Zatrzymaj sobie gotówę w kieszeni i kup latem coś lepszego. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 No cóz jakoś ostatnio przekonałem się do tej firmy mimo iż w większości to marketing, to tak jakoś ten cleaner mi podchodzi. Choć marzy mi się ten clenaer Lusso Rev. Creme, choć on podobno jest jednak lekko ścierny a nie jak Dodo LPL czysty cleaner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Janek, ja polecam ESCLATE Lotion, który jest wyjątkowo delikatnie ścierny i banalnie łatwy w pracy. Efekty... pierwsza liga. Ta ścierność w przypadku DODO, Esclate Lotion jaki i Lusso jest symboliczna. Wygładza powierzchnię... Żeby takim cleanerem ściągnąć 1-2uq to trzeba by przeprowadzić ze 30-40 aplikacji wosku - licząc wosk raz na 2-3 miesiące... :D Twój ford nie będzie miał Ci za złe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 A w którym sklepie z kosmetykami go można dostać, bo ja robię zakupy raptem w 3 być może dojdzie 4 w postaci shining car. Ale jesli dobrze rozumiem to ostatecznie Lusso RC też będzie dobry, jeśli tak to mam jeden zakup do zrobienia w a4a i tam on jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 U Sjake w polishangel, w showcarshine.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 cena też niezła 8-x. dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Lusso Rev. Creme, choć on podobno jest jednak lekko ścierny :shock: :shock: :shock: Kto to powiedział?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 mogłem coś pokręcić bo czytałem opisy wielu cleanerów...pomyliły mi się lekkie śr. czyszczące z lekko ściernymi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Pytanko do Was: mam dwa cleanery SV - normal i medium.. Mogę je oba nakładać polerką DA na miękkim (finish) padzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 DawPi, w specyfikacji na polishedbliss mowia ze "nie": http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog/swissvax-cleaner-fluid-medium-cat8.html# Na DW mowia ze "tak": http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=244326 Osobiscie clinera SV nie mam, ale szczerze mowiac nie wyobrazam sobie, co by moglo pojsc zle na DA z miekkim padem na "2-3" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Xeper, dzięki za info.. No ja też myślałem o 2, max. 3 biegu, by je rozprowadzić.. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 No i kupiłem ale nie jest to ani DODO ani Lusso ;) podobno jest to nowość i to całkiem nieźle przyjęta no i to czysty cleaner....pozatym zostawiłem swoje (prawie) ostatnie pieniądze w Shiningcar bo mają mega promocje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 pozatym zostawiłem swoje (prawie) ostatnie pieniądze w Shiningcar bo mają mega promocjeMają mają! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 no tylko dzisiaj -13% na wszystko :) i fajne gratisy powinienem dostać no i tańsza wysyłka ;) heh jak tak dalej pójdzie to zgłupieje i nie bede wiedział gdzie kupować ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Co kupiłeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankos Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Powinno przyjść w piątek to udokumentuje wszystkie zakupy zdjeciami ;) bo z 3 różnych sklepów idą graty, drobiazgi ale potrzebne w tym cleaner. :mrgreen: Nie wiem dlaczego ale strasznie z tego clenaera jestem zadowolony mimo ze nie mam go fizycznie jeszcze ani na lakierze nie testowałem \:D/ Dodam że z tej firmy której był clenaer wziąłem też odżywke satywnową do plastików konkurencja dla megsa UP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Kto to powiedział?? a co nie jest? :-? Ja tam zawsze byłem przekonany, że jest. W punktacji ścieralności od 1 do 10 dawałem mu 1. Jeden to jeden, ale zawsze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 No jak ultrafina.... No w sumie...ja na takie mówię nie ścierne...aaaa nie znam się ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnichu Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 używał ktoś poorboys pro polish 2 i może coś o nim powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi