Jump to content

Honda Civic by SNB Łódź

Polit

Recommended Posts

Witam,

projekt wrzucam jako ciekawostkę. Większość aut nad którymi pracuję to typowe, nudne przypadki :) Poniższa Honda była dla mnie prawdziwym wyzwaniem. Użyłem wielu past w różnych konfiguracjach, przede wszystkim:

Deox1 + pomarańczowa i niebieska gąbka Scholl, Deox 2 + żółta gąbka SNB, Scholl S17+ + pomarańczowa gąbka Scholl, miejscami sanding papierem 2500 3M. Wykończenie Schollem S40 + czarną i (miejscami) pomarańczową gąbką Scholl.

Auto było myte bez bieżącej wody przy użyciu ścierki i szamponu, którego cyt. "nie trzeba spłukiwać i wycierać do sucha" L-)

Dołączona grafika

W trakcie, przed wykończeniem:

Dołączona grafika

Po S40:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Pozdrawiam,

Sebastian

Wielkie dzięki za opinie!

a teraz pytanie- nei chcieliście lecieć cały dach na zmatowienie S0?

To auto było pełne niespodzianek, a receptą wcale nie były gruboziarniste pasty. Na lakierze było kilka warstw zapieczonego tempo/wosku/szamponu i innych dziwactw. Część akcesoriów do mycia wstępnego musiałem wyrzucić bo aż się lepiły :-o

Łódź projektów nie wrzuca, nie wrzuca, ale jak już coś się pojawi to powala na kolana ^:)^ ;)

U mnie głównie nudne, typowe swirle :D Najbardziej lubię ekstremalne przypadki, kiedy autu dosłownie przywraca się życie.

U mnie głównie nudne, typowe swirle :D Najbardziej lubię ekstremalne przypadki, kiedy autu dosłownie przywraca się życie.

Nie no skromnie stwierdziłeś że w Łodzi same zadbane cukierasy jeżdżą :lol:

Bardzo ładna robota panowie. Aż oczy się śmieją jak widzą takie auto. A 50/50 :shock:

Nie no skromnie stwierdziłeś że w Łodzi same zadbane cukierasy jeżdżą :lol:

Zdecydowanie zadbane. W końcu dwa razy tygodniu myte na szczotkach ;)

Zaraz Szynka będzie cmokał, jak i ja :u

Dziękuję ^:)^

ale takie mniej ekstremalne też by się czasami przydały ;)

Za niecałe 12 godzin będę walczyć z Porsche Caymanem, może właściciel zrobił mu coś ciekawego ;)

A niech mnie, jak Łódź wpadnie z projektem to klękajcie narody! ^:)^

Jestem pod ogromnym wrażeniem, brak mi słów na lakier przed! To mieszanina rys, pasty Tempo i szamponów. O Bogowie.. x_x

Polit, jeśli to możliwe to zachęcam do częstszego umieszczania swoich projektów :u

Syf na lakierze jak w niektórych wnętrzach aut robionych przez Sebę :D

Chyba zrobiliście zyliony przejść na całym aucie :shock:

cyt. "nie trzeba spłukiwać i wycierać do sucha"

Wstyd się przyznać, ale moja żonka stosowała podobny sposób mycia na swojej bywszej CR-V, ale to było daaaaawno temu

a Honda była w złotym kolorze ;)

Jejku, nie spodziewałem się tak pochlebnych opinii. Dzięki ^:)^ Zdecydowanie warto było się męczyć!

Polit, jeśli to możliwe to zachęcam do częstszego umieszczania swoich projektów :u

Zobaczę co da się zrobić ;)

Jeszcze kilka fotek masssakry na masce:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika