Shymoon Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Hej wszystkim ;) Dawno mnie tu nie było, różne inne ważniejsze sprawy były na głowie, ale czas powrócić do tematu kosmetyki samochodu ;) A konkretniej szukam teraz jakiegoś nowego wosku. Do tej pory głównie grany był Zymol, i przyznam szczerze że chciałbym spróbować teraz czegoś ze słynnej szwajcarskiej firmy. Swego czasu miałem SV shield, ale nigdy nie użyłem, poszedł do ludzi. Co generalnie polecacie z gamy wosków SV ? Jakie macie z nimi doświadczenia ? ;) Myślałem głównie o Mirage'u albo Concorso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Koniecznie chcesz SV?...jest tyle ciekawych/nowych wosków;-) W cenie SV będziesz miał około 4 sztandarowych wosków innych znanych firm;-) Chyba fajniej przetestować więcej produktów;-) Zerknij do działów: Zabezpieczenie lakieru i Sklepów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 22 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 JAk SV to tylko Concorso albo crystal rock :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymoon Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Nie chce 4 innych wosków,chce SV ;) nox , używałeś tych dwóch ? Możesz coś o nich napisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator nox Opublikowano 22 Czerwca 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Concroso aplikowałem kilka razy Crystal rocka troszkę z nim obcowałem Ogólnie SV ultra przyjemnie się aplikuje ww wymienione woski wyglądają naprawdę zacnie , ale nie są to trwałe woski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Nie chce 4 innych wosków,chce SVSzkoda, że nie użyłeś SV Shield, mnie bardzo kusi ten wosk z teflonem;-) Ale teraz pojawił się sampler Race Glaze 4x4 z teflonem i chyba jego kupię;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymoon Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Ten Crystal Rock interesująco wygląda , zaciekawił mnie :) Jeden z administratorów ma w stopce coś o różnicach pomiędzy woskami za 300 i 3000zł, a CR akurat tyle kosztuje :P Kolega używał może CR i ma jakieś doświadczenia z nim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Jeden z administratorów ma w stopce coś o różnicach pomiędzy woskami za 300 i 3000zł obawiam się że nie zrozumiałeś ironii kolegi administratora , który ma w stopce tę informację ;-) , bo wg. kolegi administratora 98% wyglądu to przygotowanie lakieru pod wosk , pozostałe 2 % to wosk i nie ważne czy za 300zł czy za 3000 zł . A już kompletnie nie rozumiem jak można mieć wosk za prawie 5 stów i nawet nie spróbować jak wygląda autko Może coś najtańszego spróbujesz : Onyx , Viking , Samurai ? No chyba że zaszalejesz i zasuniesz sobie Crystal Rock :) I oczywiście podzielisz się wrażeniami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 A już kompletnie nie rozumiem jak można mieć wosk za prawie 5 stów i nawet nie spróbować jak wygląda autkoDokładnie, mieć SV Shielda i nie spróbować a teraz znowu kupować SV??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymoon Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Wręcz przeciwnie, jak najbardziej zrozumiałem, i pytam bo skoro kolega pisze że nie ma znaczenia czy 300 zł czy 3000zł, to musi mieć jakieś podstawy do tego ;) Shield był tylko na sprzedaż, nawet wystawiony tutaj ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2011 Szymon, Ja używałem Concorso na dość ciekawym lakierze na motorze. Limonkowo - zielona perła. Szkło takie sobie, ale drobiny ziaren perły w słońcu niesamowite. Trwałość? Nie wiem. Co do Mystery, to słyszałem, iż wogóle nie warto, albo tańszy Concorso, albo od razu Crystal. Co do Crystal, to słyszałem, iż 90 kilka % lakierów na samochodach i tak nie jest warte tego, co pokaże Crystal Rock. Jedynie auta specjalnie przygotowane pod wystawy i odpowiednio przygotowane lakiery. Co do tańszych propozycji SV, to polecali mi Shielda ze względu na jego trwałość, Scuderie ze względu na dodanie troszeczkę ciepła. O Onyxie się wypowiadano... budżetowy wosk SV... Ponoć można zainwestować w Mirage, ale z pewnych żródeł usłyszałem, iż szału nie ma, aczkolwiek się go bardzo miło aplikuje i warto kupić dla samej aplikacji. Niestety Szymon, sam mam doświadczenia tylko z Concorso, gdzie niestety, ale przy aplikacji trzeba zachować pewną higienę samej aplikacji. O innych woskach wiem z rozmów. Jednakże każdy zachwala sam proces aplikacji przy tańszych woskach SV (zapachowo, łatwość nakładania i ściągania wosku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymoon Opublikowano 24 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Poczytałęm trochę o CR, i z opini ludzi którzy używali wynika że zdecydowanie warto...ale 3k to trochę dużo jednak, musze to przemyśleć. Skoro jesteśmy przy "autorskich" woskach, to macie może jakieś doświadczenie z Chemical Guys Celeste Dettaglio ? Jest tu ktoś kto go używał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Shymoon, Ja prawdopodobnie w niedługim czasie zrobię zakup Majeste de Passion Polishangel i porównam go na ich dedykowanym cleanerze Esclate Lotion do Concours de Beauty. Wybierzcie tylko kolor auta: 1. Czarny 2. Czarny 3. Grafit metallic 4. Zielony Opel z lat 1934 5. Moja Astra w kolorze wiadomo jakim 6. Mercedes E w tym zlotawo - beżowo jakimś tam (był robiony Supernaturalem). Poza tym wybierzecie auto i zrobię test: DJ SN - Majeste de Passion (jak kupię) - Destinction Autobrite i jakąś taniochę wezme od Maćka, może jakiś sampler Nattysa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2011 Tony , a możesz zrobić to na dwóch autach ? Czarny i grafit metalic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 Szymon, czy trzeba używać, żeby widzieć różnicę? Można napisać o aplikacji, łatwości itp. Do oceny wyglądu nie trzeba mieć CR na półce. Możesz być pierwszy, który coś napisze. ;) Kup, a jak się zastanawiasz, bo kasy trochę trzeba, to myślisz, że jak ktoś napisze, że warto, to kupisz? Jakiś dziwny dylemat. Moim zdaniem jak nie szkoda Ci kasy to kupuj. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Shadow Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2011 a ja sie założe ze nikt nie odróżni czy to wosk za 50 zł czy za 3000 jak bedzie zrobione auto :) to bardziej działanie na psychike niz faktyczne korzyści z tego wosku za 3k. Osobiście uwazam ze lepiej zainwestowac w przygotowanie lakieru i utrzymywanie go w świetnej kondycji niż bawienie sie w woski za grubą kase ;) ja jak swoje wypolerowałem, połozyłem SRP+ EGP to kazdy sie pytał co zrobione ze tak ciagle błyszczy po myciu. pobawiłem sie troche woskami ostatnio, i generalnie super różnice widziałem po władowaniu srp na lakier, wtedy sie zrobił soczyście głeboki i na to sealant i zostaje efekt. A woski dla fanatyków którzy mają czas zeby go ładować co miesiac na auto :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymoon Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Ja tam jestem zdania że bez empirycznych doświadczeń nie można mówić że wosk z 300 czy 3000zł jest taki albo inny, tylko na podstawie opinii i zdjęć w internecie. Stąd się odnosiłem do tego podpisu,myśląc że autor miał do czynienia z woskami za tyle kasy :) A w temacie, to zamówiłem Celeste Dettaglio, podobno wcale nie odbiega wiele od CRa, zobaczymy co jest wart 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 No to Szymon teraz tylko czekamy na jakiś teścik z ww. wosku który kupiłeś :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Piszę co widziałem, nie w internecie. Opisuję efekt wizualny. Nie muszę mieć doświadczenia empirycznego. Nie piszę czy jest taki czy taki. Mogę tylko napisać co widać. I ja dla siebie nie widzę sensu zakupu wosku za 3000 tylko, żeby go "dotkąć". :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shymoon Opublikowano 28 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 A jaki to był wosk ? :) Wyglądał jakoś szczególnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marctwain Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 To był akurat zymol vintage. Nie wiem ile kosztuje ale chyba więcej niż 3 koła. Auto, audi, wyglądało bosko. Miało super wyprowadzony i przygotowany lakier. Prezentowało się jak opel Przemka. ;) w blasku, głębi... Tyle. Różnice, jeśli są, to tak subtelne, że ja ich nie widzę. Spór akademicki. Jak dostaniesz ten CG CD to chętnie zobaczę. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZyBA Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Jutro postaram się wkleić foto na części auta nałożony SV mirage a na innym... zobaczycie sami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 Jutro postaram się wkleić foto na części auta nałożony SV mirage a na innym... zobaczycie samiSmiało smiało, bo coś ostatnio jakoś wszystkim szybko schodzą :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 hmm , wosk za 5 paczek i trzyma ledwo , ledwo miesiąc :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 yacek_b Bo ten wosk za 5k ma nie trzymać dłużej jak miesiąc. On jest na zasadzie: nakładam go na auto w czwartek, w piątek się wypoci, by w sobote, gdy zawożę młoda parę do ślubu auto wyglądało lepiej niż pani młoda, a później? I tak nie istotne co później, bo go znów w następny czwartek nałożę, by w piątek się wypocił, bo w sobotę kolejny ślub. I tak yacek_b ten wosk nakładają ludzie na samochody warte po xxx k Euro na wystawach oldtimerów. Po to jest ten wosk. Po to właśnie m. in. kupiłem Concours de Beauty Polishangels i kupię Majeste de Pasion tej samej firmy, by jak już w sobotę wyjadę Oplem z 1934 roku, to wyglądającym tak, że hohoho. I nie ważne jest dla mnie ile on na lakierze wytrzyma. Ważne, by auto wyglądało oszałamiająco, bo stać mnie (czasowo), by dzień wcześniej poświecić te 2 godziny przygotowania auta, na 1 godzinę wyjazdu w dniu następnym. A jak bym chciał trwałej powłoki... To kupie jakiś sealant za 0,1k zł i będzie ok. Tak jak Marctwain napisał, audi wyglądało olśniewająco. Bo tak miało wyglądać. Bo takie było założenie osób go robiących i osoby odbierającej. Oczywiście, nie znam tych osób, auta nie widziałem. Ale uważam, iż skoro ktoś się pokusił na zabieg z użyciem takiego produktu, to takie właśnie powinno być założenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi