fireman_marcin Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 RejeX Jako, że jesień nastała, trzeba powoli myśleć o zabezpieczeniu zimowym lakieru. Zdjęć z samej aplikacji nie ma, bo mniej więcej wiemy jak się nakłada woski/sealanty w takiej płynnej gęstej postaci :) Proces zacząłem 25.09 gdzie umyłem auto CG Citrus Wash&Gloss, następnie ręcznie bawełnianym padem cleaner Megsa DC1 i pierwsza warstwa RejeX’a, drugą poszła 26.09 w godzinach popołudniowych, a trzecia 27.09 mniej więcej ok godz. 13-14. Cały czas w garażu dopiero 28.09 ok. 15 auto wyjechało na powietrze :). Po nałożeniu czekałem z polerowaniem ok. 30-45min nie było problemów z zasychaniem. Jedynie gdzie się ciut grubiej nałożyło, trzeba zwiększyć docisk na mf. Nie brudzi plastików, uszczelek. Bardzo lekko i łatwo się go poleruje, dosłownie przetarcie mf bez większego nacisku i znika, podobnie jak PB Natty’s Blue, ale zapach już nie taki podobny, po aplikacji w garażu kilka dni go czuć było jak to kolega ujął jak u lakiernika. Lakier miło śliski się robi w dotyku. Wydaje mi się albo tak jest, że trochę bardziej przyciąga kurz niż np. AG EGP czy FK1000, bo auto stojąc w garażu zebrało delikatną warstwę kurzu. Nałożyłem go również na alusy zimowe, ale z relacją z efektów usuwania brudu z nich to musimy poczekać (oby jak najdłużej) :) Zdjęcia kropelek po tygodniu, auto przejechało ok. 230km, nie padało, garażowane, efekty po spłukaniu kurzu. Sheeting YT hqrG7ITSK88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Jest dobrze :f Też go będę kładł ;) A, po DC1 było IPA czy mycie z ludwikiem/szampon większe stężenie czy nic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Nic, po DC1 od razu siuwax. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Aha ;) Mam parę siuwaxów do testów na zimę, zobaczymy jak RejeX na tle A/B/C/D/E/F/W się popisze 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 też się przymierzam w końcu ;) do położenia a myślałem już ze tylko do kolekcji była "grupówka" :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Sheeting jak po CQuartzie ;) Pięknie jest, oglądając wideo, przypomina mi się płukanie Lwa z sealantem MS na bezdotyku. Zaczynają mi się te polimery podobać :u Turek, dlaczego zdecydowałeś się na 3 warstwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Kto to sprzedaje??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Kto to sprzedaje???Miras teraz nikt. Była akcja, zamówienie grupowe i na razie tyle :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 4 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Dżeju, szczerze to tak z nudy bo nigdy niczego nie położyłem w 3warstwach i możliwości, że auto mogło stać. Mirek, chyba Tomek ma jeszcze jedną sztukę http://www.detailingclub.pl/viewtopic.php?f=21&t=1510 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Marcin, pierwsza relacja z użycia RejeX!:-) :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 mam ja do Was - znawców pytanie - jak Rexej przeżyje zimę i na wiosnę będę chciał normalne smarowidło to czym go "zdjąć" ?? Tak sobie rozmawiałem z kolegą dla którego wziąłem 2gą sztukę i się zastanawialiśmy nad tym, wysłał maila do przedstawiciela ale - bez odzewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio3 Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 cleaner? ipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 z tego co widzę tylko fireman położył, dlatego pytam czym zdjąć. Ja się przymierzam w przyszły weekend albo w tygodniu jak będę w robocie położyć, bo mam garaż podziemny to te 7h by postał nie ruszany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Jedni piszą że IPA, Ludwik, cleaner, glinką powinien ściągnąć. Rejex na swoje stronie piszę że polerowanie. Abrasive cleaners, polishes, rubbing compounds or chemical paint strippers will remove the RejeX film and protection. Ciężko mi powiedzieć bo też jeszcze go nie położyłem no i nie zdjąłem. Będziemy próbować na wiosnę ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 ano położymy - zobaczymy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Może sam zejdzie do wiosny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 29 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Raczej zejdzie, a te zalecenia producenta trochę mi się wierzyć nie chce. Na jednym aucie mam 1warstwe od 25.07 czyli już mamy 3miechy krople są bardzo nieregularne, chyba już bardziej po FK #425 niż sam rejex. Dziś umyje go CG citrus wash&gloss to pewnie po myciu się woda będzie kleić już. Napisze za kilka godzin czy moje domysły się stwierdziły :) Edit: Citrus w mocniejszym stężeniu + dość ciepła woda naruszyły go, a psiknięte APC 1:8 mniej więcej, dokończyło jego żywota. 3miesiące był, ale końcówka to już słabo jak dla mnie, więc trzeba go było pożegnać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 30 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Mała aktualizacja, od nałożenia Rejex'a minęły 34dni, w tym czasie zrobiłem 1300km, auto garażowane. 2razy umyte szamponem R&S, a kolejne 2razy opłukane samą wodą na bezdotyku za każdym razem po wytarciu FK #425. Trochę kropelek: Sheeting: _mM-iwfKyvI I na koniec po FK #425 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Widzę życie w temacie :lol: JJu ostatnio pytał jak tam RejeX, a więc tak: a7q6IKZead0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Miałem się pytać jak tam właśnie się trzyma :) No ale z tego co widać to jest OK. czym tutaj myłeś ? Czy to filmik przed myciem ? Napisz coś więcej :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Często go psiukasz FK425 ? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 W tym miesiącu tylko opłukuje z kurzu, bo nie padało i raz czasem 2razy w tygodniu opłukuje i nacieram FK425 :). Film jest po opłukaniu kurzu. Myty był 2razy szamponem R&S przez te 2miesiące, reszta to opłukiwanie i FK425. Auto garażowane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Jak go nałożę (bo nie jeszcze tego nie zrobiłem...) to MOŻE go psiknę OPT QD lub DGAQ albo Stjarna. Zobaczymy ;) Po myciu jak się zachowywał ? W sensie przed nałożeniem FK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Jak dla mnie, to zachowuje się całkiem fajnie po dwóch miechach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 29 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Jak go nałożę (bo nie jeszcze tego nie zrobiłem...) to MOŻE go psiknę OPT QD lub DGAQ albo Stjarna. Zobaczymy ;) Po myciu jak się zachowywał ? W sensie przed nałożeniem FK ? Heh to jest trudne pytanie bo już nie pamiętam za dobrze :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi