JJ. Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Wygląda jakby w ogóle się nie spocił i te 2 miesiące nie zrobiły na Nim wrażenia. Ciekawe ile w tym zasługi FK bo wiem, że w pewnym momencie potrafi przejąć pałeczkę jeśli chodzi o sheeting na aucie ;) Zostaw sobie 1 panel który będziesz tylko mył i osuszał, bez używania QD. Zobaczymy wtedy jak to będzie :) ps. Fajną miejscówkę do mycia dorwałeś :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 ja z miesiąc temu w końcu położyłem na czarnucha Rejexa i w sobote opłukałem ( po raz pierwszy )- wg mnie zachowuje się podobnie jak u Marcina na filmie. Zobaczę może jutro jak pogoda dopisze to znowu opłucze i pstryknę parę fot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprinter Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Ciekawy ten produkt :-? Mógłbym powiedzieć, że dobry konkurent do Hi tempa, Colli i #16 a cenowo faworyt. Będzie trzeba się uzbroić w takie cuś najprawdopodobniej jak gdzieś znajdę :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Nie wiem czy Tomasz nie ma jeszcze Rejexa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Wygląda jakby w ogóle się nie spocił i te 2 miesiące nie zrobiły na Nim wrażenia. Ciekawe ile w tym zasługi FK bo wiem, że w pewnym momencie potrafi przejąć pałeczkę jeśli chodzi o sheeting na aucie ;) Zostaw sobie 1 panel który będziesz tylko mył i osuszał, bez używania QD. Zobaczymy wtedy jak to będzie :) ps. Fajną miejscówkę do mycia dorwałeś :u W pewnym stopniu na pewno pogoda mu się przysłużyła, bo dawno nie miałem tak żebym przez miesiąc auta nie ubrudził, a tylko z kurzu opłukiwał, garaż też pomaga no i pewnie FK coś dorzuci :). A miejscówka to pierwsza bezdotykowa myjka u mnie w mieście, kiedyś tam zawsze duży ruch, później się pootwierały zwykłe takie przewiewne,a ta jedna na 2stanowiska zamknięte, można drzwi nawet zamknąć (moje miejsce mycia zimą) przetrwała i ruch niestraszny :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 2 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2011 Dobra, mam na dachu zrobione 50/50 FinishKare 1000P / Rejex. Oba położone na wyglinkowany lakier + samo IPA. W "clinery" się nie bawiłem. Wspomagania nie będzie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 3 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Dla tych ciekawskich, świeżo po myciu, opłukując szampon R&S kilka sekund wcześniej efekt taki: uDOSgJiuzwg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 12 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Kolejny miesiąc minął aż dziw, że tyle czasu bawię się z tym jednym siuwaxem na aucie, a co grosza ten nie wygląda jakby się gdzieś wybierał :) Czyli update po 3miesiącach 14dniach i ok. 3500km. UM16N1baSLI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Faktycznie, trzyma się skubaniec :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Dajesz przecierasz auto FK? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 13 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Dajesz przecierasz auto FK? :)Tak po każdym myciu, miałem zostawić jeden panel czy kawałek bez nacierania ale zapominam zawsze. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Napisz gwoździem na karoserii, żeby nie ruszać QD! :lol: ;) szynka, a jak Twój test na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 No właśnie, tak od dawna się zasytanawiam ile tej wytrzymałości daje wosk a ile QD.... :-?? Wiem że u mnie QD od Finish Kare aplikowany na samochód bez żadnego wosku czy innych siuwaksów widoczny był na lakierze przez dwa tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Dobra panowie i panie, niestety bez dokumentacji zdjęciowej i filmowej, ale tak po kolei, zostawiłem jeden błotnik bez QD i dużej różnicy nie było, chociaż widocznie wolniej odprowadzał wodę. Dniem wczorajszym zakończyłem przygodę która trwałą 5miesięcy bez 5dni, przez ten czas przejechałem ok. 4800km. 18.01 wydawało się, że już kończy bo woda spływała wolno ale przy następnym myciu miał się lepiej, wczoraj dobiłem go CG citrus wash&gloss i miejscami woda już się kleiła, ale w większej ilości bardzo wolno ale spływała, a lejąc z butelki wodę po umyciu w garażu woda spływała. Jak dla mnie się sprawdził, chociaż nie wiadomo do końca ile w tym zasługa pogody gdzie w listopadzie cały miesiąc nie padało :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 24 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 Dziękujemy za test Marcinie :u Czy zauważyłeś różnicę w szybkości brudzenia się między elementami z RX a tymi z RX i FK? Na wiosnę zapodaje combo RejeX + Reload, zobaczymy co z tego wyjdzie.. 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2012 JJu to Szynka robi porównanie rejexa z fk, ja miałem samego rejexa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 25 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Chodziło mi o quick detailera FK :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 25 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2012 Aa aż tak się nie przypatrywałem ale bez qd szybciej łapał kurz to mi się rzuciło w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 TEST SPONSOROWANY PRZEZ Do rzeczy: Aplikacja na + dla RejeX'a- nakładamy niewielką ilość, czekamy ok 20 min i polerujemy bez najmniejszego problemu. Body Wrap wymaga cierpliwości- mgiełka schodzi po przetarciu fibrą, ale 'kropki' wymagają większej uwagi, do tego wypaca się jak zły Zapach- nie oszukujmy się, oba śmierdzą. Body Wrap'a chyba trochę bardziej czuć przy aplikacji. Look? Po stronie BW minimalnie ciemniej. Ingi? Jutro ma padać, będzie up. Aplikacja przy 17stopniach RejeX słoneczkiem Duragloss'a, Body Wrap mikrofibrą, na lakier przygotowany żółtym korkiem i Scholl'em S40, przetarty IPA, zostawiony w garażu na 10 godzin w garażu (mam nadzieję, że dwie godziny mniej nie zrobią dramatycznej różnicy) i jeszcze raz przetarty. Body Wrap po stronie kierowcy, Rejex po stronie pasażera i z czystej ciekawości na górze maski między spryskiwaczami poleciał Carbon na HDC. Jeszcze dwie małe uwagi ode mnie- z czterech samochodów w domu na tym LSP zawsze działały najlepiej (trwałość i zachowanie wody) :o Sealanty czeka ciężka przeprawa ze względu na parkowanie pod wściekłymi lipami. Z resztą zobaczcie sami :/ Glinka... T&G Remover specjalnie nie pomógł. Finish Po S40 i IPA RejeX po nałożeniu Body Wrap po nałożeniu Nie wiem czemu, ale na BW fibra postanowiła zostawić włókna :/ Some reflections :-] Lewa RejeX, prawa BW I filmik na deser e43VBjT7RdU Krótko podsumowując na chwilę obecną- Wybrałbym RejeX'a ze względu na łatwość aplikacji i cenę. Jutro sprawdzę stopień zakurzenia i kropelkowanie/odpychanie ;) Jak będzie więcej czasu to porównam z DG#111 ;) P.S. Body Wrap poci się ;) RejeX, BW, Carbon [ Dodano: 12 Maj 2012, 15:09 ] Mały up z wodą w roli głównej ;) bmqSLRA4TSg Carbon na pierwszym planie :-] Ogólnie RejeX i Body Wrap zachowują się bardzo podobnie. Ingi na 4 ;) Notatka moderatora Kuba, poczytaj jak prawidłowo wstawiać filmiki z YT viewtopic.php?f=43&t=1085 [fonnes] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Filmiki poprawione zaraz po wrzuceniu posta :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Ekhhmmm.... ja je poprawiłem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 :-?? Jak tylko zobaczyłem, że nie pojawiła się miniatura, zerknąłem do instrukcji i zrobiłem jak mówiła, ale mniejsza- ważne, że śmiga 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Kuba "tam" pytałeś czemu strona sealantu bardziej przyciąga kurz. Moja teoria mówi że sealant przez swoją śliskość naelektryzował się przy polerowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Hmmmm... Coś w tym może być... Ale myślisz, że miało to wpływ na to, że przy płukaniu kurz nie zszedł, zostawiając 'maź' na lakierze? :-? Na chwilę obecną wygląda, że wszystko jest ok- nie łapie tak kurzu, a to co jest, wystarczy spłukać wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Może :-?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi