Jump to content

Mocnościerna pasta, co wybrać?

JJ.

Recommended Posts

Jak w temacie. Skończyła mi się Menzerna FG500. Tnie całkiem mocno, ale to jeszcze nie to, potrzebuje czegoś mocniejszego, do pracy z futrem i twardą gąbką. Scholl S03 ze starej linii ostatnio bardzo mnie rozczarował więc jego nie biorę pod uwagę. Pytanie - w co iść? Wziąć nową flaszkę FG500 i nie wymyślać? Czy może spróbować Scholla S2 Orange? A może macie swoje sprawdzone typy? Bardzo proszę o podpowiedzi bo jestem w kropce :-??

FC+ jest bardziej sucha i mocniejsza ze startu. Ja wziąłbym S2 na srutututuuu... + w combo S17+ i wychodzi już prawie salon.

Ewentualnie MEGS 101 :f

Można też nie tyle iśc w pasty co w same pady - jeans itd.

Dobry temat, bo sam ostatnio szukam czegos bardziej agresywnego niz fg500 :) Orientuje sie ktos czy FC+ jest sprzedawane w mniejszych opakowaniach niz 1kg? Ewentualnie moze ma ktos odsprzedac jakas mniejsza ilosc? Bo powiem szczerze, ze 1kg pasty nie zuzyje przez dobrych kilka lat ;)

Dzięki uprzejmości Seby, za jakiś czas będę miał do przetestowania Scholla S2 Orange. Jeśli ktoś podrzuci mi próbkę FC+, zrobię porównanie na masce jakiegoś VAG-a: S2 Orange, S03, FC+, FG500. To powinno chociaż trochę rozjaśnić sytuację..

JJ'q chętnie byśmy podrzucili tester: http://www.pielegnowacauto.pl/materialy-polerskie/pasty-polerskie/mocno-i-srednio-scierne/pasta-bardzo-mocno-scierna-presta-super-cut-compound.html tylko ostrożnie z tą Prestą ;) Zgodnie z adnotacją na naszej stronie "UWAGA! Produkt przeznaczony dla profesjonalistów, wymagający doświadczenia w polerowaniu!" Jeżeli jesteś chętny do dorzucenia tej pasty do testu to powiedz- podeślemy ;)

Kurczę, chciałbym bardzo ale daleko mi nawet do amatora, pewnie coś zepsuje :roll:

Właśnie przeglądałem Wasz sklep i otworzyłem sobie tą pastę w nowej zakładce, zaraz przeczytam co to za cudo.

dystrybutor sie nie popisal, a szkoda.

No właśnie o tych produktach to ani widu ani słychu ;) ostatnio szampon Presta Sudzz nam się udało trochę nagłośnić. To samo jest z KochChemie- świetne produkty ale bez marketingowego szumu no i niestety ludzie boją się nowości ;)

Wiola tu to mozna by bylo pisac na 100 stron, jak nie modne to nie kupuja. Pozniej wystarczy ze jakis Dalton pokaze ze uzywa i okazuje sie najlepszym produktem na swiecie....

Dokładnie. Temat rzeka.

P.S. szamponu nie probowalem

W tym przedziale cenowym ciężko jest znaleźć coś lepszego, bo za galon trzeba zapłacić 59,90 zł ;) Oczywiście pojawiły się już zarzuty, że na pewno nie jest dobry, bo za tani i podobno zymole zjada ;) wychodzimy z założenia, że dobry produkt sam się obroni :)