tukolarz Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Spoko :), nie wiem kto Ci tylko doradził ten konkretny produkt, do którego aplikacji w zimie potrzebny jest ogrzewany garaż i możliwość nieruszania auta z garażu w czasie 24-48 h po aplikacji itp. W lecie można na luzie sobie poradzić z nimi bez garażu ;). Są prostsze produkty: od samego DG masz np. sealant w spray-u DG 952 (tutaj nie ma konieczności takiego cackania, nakładasz na suchy lub nawet wilgotny lakier po myciu i możesz jechać. Nie zapewni trwałości powyżej 1 miesiąca, ale można np. go aplikować w niskich temperaturach po każdym myciu.), więc nie ma co tak czepiać się producenta. Wszyscy mają różne produkty. Podobnie jest z innymi sealantami w sprayu, na mokro itp. Większość nie wymaga tzw. "curing time" i są o wiele bardziej "user friendly" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 No widzisz , dlatego wszystko opisuje co robie i jak robie na forum, żeby zbierać krytyki i pochwały :u Może spróbuję aplikacji tego w inny sposób taki że, po spolerowaniu wygrzeję promiennikiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukolarz Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 No widzisz. Trzeba próbować :u . I pamiętaj, żeby nie lać przed upłynięciem 24 h wody na LSP, obojętnie co to jest: czy wosk naturalny, czy hybryda, czy sealant. Bo wilgoć na świeżym LSP w większości wypadków osłabi jego trwałość ;). Czasem trzeba trochę dłużej z danym produktem poćwiczyć, a z innym przypadkowo poradzisz sobie od razu. Ja np. jeśli coś mi nie wyjdzie za pierwszym razem, to szukam w czym jest błąd, i próbuje dalej ;). Taka 111 powinna spokojnie wytrzymać zimę, ale tylko jeśli dobrze się ją położy. W innym wypadku może być słabsza niż np. wosk naturalny położony w tych samych warunkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 się rozumie , sezonowanie powłoki musi być :D tylko to czasem jest jak z dzieckiem chce się oblać wodą i wiesz jak jest hehe :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Utrzymałem TrackClow przez 2 zimowe miesiące.....preparty są wymagające ale... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Co do fight foga to taki mam efekt jak jest mega zimno i jade autem to mam takie coś dosłownie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Czyli fight fog do niczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 15 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 właśnie fajny , bo bardzo szybko ten cieniutki film znika , prawie tak jak tam na obrazku , jak będę miał chwile to nagram to ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Z dzisiaj kilka zdjęć , jako że pogoda brzyyyydka i zimno to akurat na testy :D Fog fight się dalej utrzymuje pięknie na aucie , dzisiaj czekając na lakier w aucie siedziałem i zaparowała znowu część niezabezpieczona , boczne szyby tylna i większa część przodu czyste : Kilka zdjęć kropelków :D To mi się najbardziej podoba aż se chyba ustawie na tapete :D Wole powierzchnie superhydrofobowe :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Miałem chwile czasu to spędziłem cały dzień na "korekcie lakieru", nie jest to jakaś super robota bo byłem z pewnych względów ograniczony , ale 7 godzin poświęciłem na to ;) wg mnie to baaardzo mało hehe :D ale musiałem się wyrobić. Najpierw autko spryskałem jakimś multicleanerem a potem zrobiłem porządne płukanie karczerem, następnie w ruch poszedł szampon shiny garage i rękawicą megsa sobie dokładnie auto umyłem. Co prawda jakiś czas temu glinkowałem auto ale przed korektą trzeba to powtórzyć. W ruch poszła glinka od bh Co nie zebrał bh to użyłem syfiastego carpro Lakier mam delikatnie mówiąc zajechany jak volkswagen golf 3 od dziadka z niemiec 1szy właciciel garażowany itp itd :D Nie umiem robić zdjęć detailingowych także sorry :D Do polerowania używałem past 3m , osobiście wolę manzernę , jest o wiele lepsza dla mnie :) Pierwsze przejazdy i widać było efekty :D Plecy bolały ale jak widziałem jak się "zmienia" stary lakier to nabierałem większej motywacji do pracy :D to białe coś na dole to światło... Na lakier po korekcie trafił ceracoat , narazie nic więcej na ten temat powiedzieć nie mogę :) Aplikacja tego jest taka sama jak wosku : Po nałożeniu , spolerowaniu otrzymałem coś takiego ( myślałem że chociaż zmieni się w coupe :/ albo chociaż dostanie 14 koni więcej ale nic z tego :/ ) Dzisiaj zrobiłem jakieś 100 km w przepięknej śnieżycy i myślałem że słabiej będzie wyglądało auto , ale jest dobrze , zobaczymy jak długo : Troszkę nawet pośmigałem bokami i nic mi się nie uwaliło ;) Także powoli do przodu , ale 7 godzin na to to zdecydowanie za mało :/ Co prawda maska błotniki i inne pierdoły będą lakierowane , ale to za jakiś czas dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Do polerowania używałem past 3m , osobiście wolę manzernę , jest o wiele lepsza dla mnieCo osoba to opinia,ja osobiście wolę 3m,albo najlepiej system Meg'sa ;) Na lakier po korekcie trafił ceracoat , narazie nic więcej na ten temat powiedzieć nie mogęTo czekam,aż będziesz mógł coś powiedzieć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Tym ceracoat'em to strasznie na bogato poleciałeś. Spolerowałeś to jakoś? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 hehe wiem wiem , każdy mi to mówi , polerowało się spoko :D szkoda że tyle pyłku się zrobiło :D następnym razem nałożę meeega cienko :D mały up z odpychania wody , niestety lipna jakość bo kręciłem spalonym żelazkiem :/ YDqOYmWFr00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 mały up z odpychania wodySzału nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 11 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 minetoo racja , ale coś tam działa , zdecydowanie o wiele lepsze są inne produkty ceracoatu, ale warto chyba przetestować wszystko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 11 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Testuj, pokazuj i jak się trafi perełka to kupuję :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zle nie wyglada, ciekawe jak trwalosc bedzie. A jak ten ceracoat? na jakiej bazie, cos w strone nano technologi, czy bardzie selant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 s.martino na moje to jest sealant, trwałość - dopiero co położone więc nic Ci nie powiem na ten temat ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Ok, tak wlasnie ze zdjec pod selan od 3M podchodzi. No to czekamy jak tam z trwaloscia bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi